ΑρχικήSecurityGrand Theft Auto VI - Fake beta έκδοση διαδίδει κακόβουλο λογισμικό

Grand Theft Auto VI – Fake beta έκδοση διαδίδει κακόβουλο λογισμικό

Το Grand Theft Auto (GTA) είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον κόσμο του gaming.

Grand Theft Auto κακόβουλο λογισμικό

Η Rockstar Games, η εταιρεία πίσω από το GTA, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Grand Theft Auto VI το φθινόπωρο του 2025 για PS5 και Xbox Series, κάτι που έχει ενθουσιάσει όλους τους θαυμαστές.

Ωστόσο, αυτό παρέχει στους κακόβουλους παράγοντες την ιδανική ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τους fans του παιχνιδιού. Οι ερευνητές της Bitdefender εντόπισαν ύποπτες διαφημίσεις στο Facebook που προωθούν ψεύτικες beta εκδόσεις για δωρεάν λήψη στον υπολογιστή.

Διαβάστε σχετικά: GTA 6: “Θα είναι το πιο σημαντικό game που κυκλοφόρησε ποτέ”

Οι χρήστες των social media, ιδιαίτερα εκείνοι που παρακολουθούν περιεχόμενο σχετικό με το GTA, μπορεί να συναντήσουν χορηγούμενες διαφημίσεις που υπόσχονται άμεση πρόσβαση σε μια ανύπαρκτη beta έκδοση του GTA VI. Αυτές οι διαφημίσεις συχνά παρουσιάζουν δελεαστικές λειτουργίες, πρώιμες ημερομηνίες κυκλοφορίας και περιέχουν πειστικά πλάνα παιχνιδιού, τα οποία πιθανόν να έχουν κλαπεί από την παραβίαση δεδομένων της Rockstar το 2022 ή άλλες πηγές.

Σύμφωνα με την αναφορά του Bitdefender, μεταξύ 16 και 18 Ιουλίου, οι ερευνητές εντόπισαν μια σελίδα στο Facebook που διαφήμιζε δωρεάν πρόσβαση στη beta έκδοση του GTA για τα πρώτα 100 άτομα μέσω χορηγούμενων διαφημίσεων. Η σελίδα πρόβαλλε τρεις διαφορετικές διαφημίσεις, όλες με το ίδιο μήνυμα και γραφικά, στοχεύοντας άτομα ηλικίας 18-65 ετών.

Ο κακόβουλος τομέας που χρησιμοποιήθηκε στη διαφήμιση δημιουργήθηκε στις 27 Ιουνίου 2024 και φιλοξενούσε επίσης μια άλλη απάτη σχετική με το Ethereum. Οι κύριοι στόχοι ήταν χρήστες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας.

Δείτε επίσης: GTA 6: Ο CEO της Take-Two Αποκαλύπτει Νέα για την Κυκλοφορία

Η ανάλυση του ερευνητή ασφαλείας Andrei Mogage αποκάλυψε ότι το αρχείο MSI που προερχόταν από διαφήμιση στο Facebook υποδυόταν ένα νόμιμο πρόγραμμα εγκατάστασης του GTA VI, το οποίο μιμούνταν τη διαδικασία εγκατάστασης του παιχνιδιού. Το αρχείο παρουσίαζε κοινά χαρακτηριστικά με το κακόβουλο λογισμικό FakeBat Loader, το οποίο αναπτύσσει κακόβουλα ωφέλιμα φορτία και σενάρια PowerShell για τη λήψη κακόβουλου λογισμικού επόμενου σταδίου, όπως stealer πληροφοριών και εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης (RAT).

Κάνοντας κλικ στη διαφήμιση, οδηγείστε σε έναν ιστότοπο που μιμείται μια νόμιμη σελίδα λήψης. Εκεί, μπορεί να σας ζητηθεί να κατεβάσετε έναν «αποκλειστικό πελάτη beta» ή να ολοκληρώσετε μια έρευνα για να αποκτήσετε πρόσβαση. Αυτές οι λήψεις δεν είναι εκδόσεις beta, αλλά κακόβουλο λογισμικό που υποδύεται ότι είναι νόμιμο!

GTA malware κακόβουλο λογισμικό

Αξίζει να αναφερθεί ότι έτσι κι αλλιώς η Rockstar Games δεν έχει ανακοινώσει κάποιο πρόγραμμα beta για το GTA VI.

Διαβάστε ακόμη: Το Red Dead Redemption 2 μετατρέπεται σε GTA 6 χάρη σε mods

Τα τρία κακόβουλα δείγματα που ήταν διαθέσιμα για λήψη από τις διαφημίσεις ήταν «σπασμένα» και δεν μπορούσαν να εκτελέσουν ωφέλιμα φορτία ή να υποκλέψουν δεδομένα. Από τις 19 Ιουλίου, καμία από αυτές τις κακόβουλες διαφημίσεις δεν είναι πλέον ενεργή.

Πηγή: hackread

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS