ΑρχικήinetΤο πρώτο iPhone με 12GB RAM και τριπλή κάμερα 48MP

Το πρώτο iPhone με 12GB RAM και τριπλή κάμερα 48MP

Σύμφωνα με έναν leaker, τα μοντέλα iPhone 17 Pro θα έρθουν με 12 GB RAM για πρώτη φορά στην ιστορία των συσκευών της Apple.

Δείτε επίσης: Με το iOS 18, μπορείτε να ανοίγετε οποιαδήποτε εφαρμογή χωρίς να ξεκλειδώνετε το iPhone σας

iPhone

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max μπορούν να υποστηρίξουν το Apple Intelligence, ενώ λέγεται ότι και τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus θα έχουν επίσης 8 GB RAM, το ελάχιστο που χρειάζεται για τη λειτουργία του Apple Intelligence. Επιπλέον, πιθανότατα θα τροφοδοτούνται από την επερχόμενη σειρά chipset A19 της Apple και δεν θα κατακερματίζονται ανά τύπο επεξεργαστή όπως τα μοντέλα iPhone 15.

Για το μοντέλο του 2025 ωστόσο, η Apple μπορεί να συνεχίσει με την τάση κατακερματισμού των προδιαγραφών της σειράς iPhone της. Σύμφωνα με έναν leaker που αποκάλυψε ένα χρονοδιάγραμμα των σχεδίων ανάπτυξης του iPhone, τα μοντέλα iPhone 17 Pro θα έρχονται με 12 GB RAM για πρώτη φορά στην ιστορία των συσκευών της Apple.

Αυτό πιθανότατα θα σήμαινε ότι η Apple θα αφήσει το iPhone 17 με 8 GB RAM, το ελάχιστο που απαιτείται για την εκτέλεση των λειτουργιών Apple Intelligence, και θα ησυχάσει τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες της με την εγκατάσταση μιας οθόνης LTPO με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz.

Δείτε ακόμα: Πώς να κατεβάσετε το iOS 18 στο iPhone σας

Σύμφωνα με τον διάσημο αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo, το συγκεκριμένο Large Language Model (LLM) που εκτελεί το Apple Intelligence μόνο στις ίδιες τις συσκευές iPhone ή iPad απαιτεί περίπου 2 GB μνήμης RAM DDR. Οι υπηρεσίες τύπου chatbot LLM είναι πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης που έχουν γραφτεί για να αναγνωρίζουν, να ερμηνεύουν και να δημιουργούν κείμενο που μοιάζει με φυσική συνομιλία με χρήστη.

Ο Kuo είπε σε μια αποκλειστική ανάρτηση ιστολογίου στο Medium, ότι το Apple Intelligence στη συσκευή αρκείται σε ένα LLM 3 δισεκατομμυρίων παραμέτρων του οποίου η κατανομή πόρων μετά από κοινή συμπίεση μεταξύ των διαμορφώσεων 2-bit και 4-bit μπορεί να συρρικνωθεί σε περίπου 0,7-1,5 GB DRAM, αλλά και πάλι αυτή η επιπλέον ποσότητα μνήμης RAM “πρέπει να δεσμευτεί ανά πάσα στιγμή για την εκτέλεση του Apple Intelligence LLM στη συσκευή.

Για τον Kuo, τα 11 TOPS (τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο) που μπορεί να εκτελέσει το chipset M1 της Apple είναι το ελάχιστο για το Apple Intelligence, αλλά λειτουργικό, επομένως οποιοδήποτε chipset Apple A16 και άνω θα κάνει τη δουλειά του. “Η Microsoft πιστεύει ότι η βασική προδιαγραφή για έναν υπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης είναι 40 TOPS υπολογιστικής ισχύος. Ωστόσο, για την Apple, ενσωματωμένη στο cloud AI (Private Cloud Compute), αρκούν 11 TOPS υπολογιστικής ισχύος στη συσκευή για να ξεκινήσει η παροχή εφαρμογών AI στη συσκευή“, ανέφερε ο Kuo.

Δείτε επίσης: Apple: Προειδοποιεί εκατομμύρια χρήστες iPhone—Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Google Chrome

Στο μέλλον, είναι της γνώμης ότι η Apple θα στοχεύει σε ένα Apple Intelligence LLM με 7 δισεκατομμύρια παραμέτρους και αυτό θα απαιτεί τουλάχιστον άλλα 2 GB RAM πάνω από το τρέχον μέγιστο iPhone, ώστε να μπορεί να χρησιμεύσει ως Pro.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS