ΑρχικήYoutubeΔείτε τον κομήτη 13P/Olbers στον νυχτερινό ουρανό

Δείτε τον κομήτη 13P/Olbers στον νυχτερινό ουρανό

Μετά από 69 χρόνια περιπλάνησης στα βάθη του ηλιακού μας συστήματος, ένας κομήτης, γνωστός ως 13P/Olbers, θα κοσμήσει τους ουρανούς μας αρκετά κοντά ώστε να μπορεί να τον δει κανείς με κιάλια ή ένα μικρό τηλεσκόπιο.

Δείτε επίσης: Αστεροειδής πέρασε πιο κοντά στη Γη από ορισμένους δορυφόρους

Ο κομήτης 13P/Olbers, βρίσκεται επί του παρόντος στον αστερισμό του Μικρού Λέοντα και διασχίζει γρήγορα το διάστημα. Στο πλησιέστερο σημείο του, ο κομήτης ήταν 283 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη στις 20 Ιουλίου.

κομήτη 13P/Olbers

Ενώ το μέγεθός του 7,1 σημαίνει ότι δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι, οι παρατηρητές του ουρανού στο βόρειο ημισφαίριο, μπορούν ακόμα να το δουν εύκολα ως μια ασαφή μπάλα περίπου 20 έως 30 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα, περίπου δύο ώρες μετά τη δύση του ηλίου, σύμφωνα με το Universe Today. Το υψόμετρο και η φωτεινότητά του σημαίνουν ότι θα χρειαστείτε μια αρκετά ανεμπόδιστη θέα στον ορίζοντα και κιάλια ή ένα τηλεσκόπιο για να δείτε τον κομήτη 13P/Olbers καθώς περνά κοντά στον γαλαξία NGC 3219 στον Μικρό Λέοντα, του οποίου η τοποθεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναφορά για computerized τηλεσκόπια, ανέφερε το EarthSky.

Δείτε ακόμα: Αστεροειδής Bennu: Υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει τελικά τη Γη;

Ο κομήτης 13P/Olbers πήρε το όνομά του από τον Γερμανό αστρονόμο Heinrich Olbers, ο οποίος αναγνώρισε για πρώτη φορά τον διαστημικό βράχο το 1815. Το γράμμα P σημαίνει ότι ο κομήτης Olbers είναι περιοδικός, μια ονομασία που δίνεται σε διαστημικούς βράχους με τροχιές μικρότερες των 200 ετών. Ο αριθμός 13 σημαίνει ότι ήταν ο 13ος κομήτης που καταγράφηκε ως περιοδικός.

Ο κομήτης Olbers εθεάθη για τελευταία φορά από τη Γη τον Σεπτέμβριο του 1956. Μετά από αυτό το καλοκαίρι, η επόμενη κοντινή του προσέγγιση θα είναι το 2094.

Δείτε επίσης: Αστεροειδής ανακαλύφθηκε λίγες ώρες πριν εκραγεί πάνω από το Βερολίνο

Κατά τη διάρκεια της 69χρονης τροχιάς του γύρω από τον ήλιο μας, ο κομήτης κινείται λίγο έξω από την τροχιά της Γης μέχρι τον Ποσειδώνα και λίγο πιο πέρα. Επειδή πλησιάζει αρκετά κοντά στη Γη, η NASA ταξινομεί τον κομήτη 13P/Olbers ως near-Earth asteroid. Ωστόσο, δεν υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει τη Γη.

Πηγή: space.com

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS