ΑρχικήSecurityDigitalStress: Κατάργηση της υπηρεσίας DDoS από τις αρχές

DigitalStress: Κατάργηση της υπηρεσίας DDoS από τις αρχές

Η υπηρεσία DDoS-for-hire, DigitalStress, καταργήθηκε στις 2 Ιουλίου μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση αρχών επιβολής του νόμου, υπό την ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA).

DigitalStress DDoS

Η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας συνέλαβε, επίσης, ένα άτομο που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης της υπηρεσίας (γνωστό ως Skiop). Πράκτορες της NCA διείσδυσαν στις υπηρεσίες επικοινωνίας, που χρησιμοποιούνταν για τον σχεδιασμό των επιθέσεων DDoS, συλλέγοντας δεδομένα για τους “πελάτες” της DigitalStress.

Η NCA θα μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να βοηθήσει στις έρευνες που στοχεύουν τους διαχειριστές και τους χρήστες της κακόβουλης υπηρεσίας.

Δείτε επίσης: Το νέο Zergeca botnet πραγματοποιεί DDoS επιθέσεις

Σύμφωνα με ένα banner που εμφάνισε η NCA στον ιστότοπο DigitalStress, η κατάργηση του digitalstress.su έγινε σε συνεργασία με την Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος έχει συλλέξει σημαντικά δεδομένα από όσους έχουν πρόσβαση σε αυτόν το domain. Θα μοιραστούμε αυτά τα δεδομένα με τις Διεθνείς Αρχές Επιβολής του Νόμου. Οι αρχές επιβολής του νόμου θα επικοινωνήσουν με άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο που ασχολούνται με αυτόν τον ιστότοπο“.

Άλλοι που συμμετείχαν στην υπηρεσία Booter, επιβεβαίωσαν στο κανάλι Telegram ότι δεν μπορούσαν να βρουν τον Skiop από τις 2 Ιουλίου. Προειδοποίησαν, επίσης, να μην μπαίνουν στο digitalstress[.]net επειδή πίστευαν ότι ήταν honeypot. Επιβεβαίωσαν, μάλιστα, την κατάργηση της υπηρεσίας, λέγοντας ότι “χωρίς πρόσβαση στη βάση δεδομένων του, δεν μπορούμε να μετακινήσουμε [..] πελάτες σε άλλη υπηρεσία“.

Οι υπηρεσίες Booter επιτρέπουν σε άτομα με μικρή τεχνική ικανότητα να διαπράττουν εγκλήματα στον κυβερνοχώρο με ευκολία“, δήλωσε ο Paul Foster, επικεφαλής της Εθνικής Μονάδας Κυβερνοεγκλήματος της NCA. “Όποιος χρησιμοποίησε αυτές τις υπηρεσίες, όσο ήταν σε λειτουργία το mirror site μας, έχει πλέον γίνει γνωστός στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο“.

Η κατάργηση της υπηρεσίας DDoS, DigitalStress, και η σύλληψη του ύποπτου ιδιοκτήτη της αποτελούν μέρος μιας μακροχρόνιας και συνεχούς προσπάθειας των αρχών επιβολής του νόμου (Operation PowerOFF). Η επιχείρηση ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018 με την κατάσχεση 15 ιστότοπων που συνδέονται με πλατφόρμες DDoS-as-a-service.

Δείτε επίσης: Ευπάθεια PHP χρησιμοποιείται για διανομή malware και DDoS επιθέσεις

Τον Δεκέμβριο του 2022, το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέσχεσε 48 Internet domains, κατηγορώντας έξι υπόπτους για τη λειτουργία υπηρεσιών booter. Τον Μάιο του 2023, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την κατάσχεση 13 επιπλέον web domains που συνδέονται με υπηρεσίες DDoS-for-hire.

Η.Β: To site της βασιλικής οικογένειας εκτός σύνδεσης λόγω DDoS επίθεσης

Την περασμένη εβδομάδα, οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν επίσης τρεις υπόπτους που συνδέονται με επιθέσεις DDoS εναντίον κυβερνήσεων και οργανισμών σε χώρες του ΝΑΤΟ χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα DDoSia.

Η κατάργηση της DigitalStress θεωρείται σημαντική νίκη για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και σημαντικό πλήγμα για τους κυβερνοεγκληματίες. Ο τερματισμός της ιστοσελίδας και η σύλληψη του ιδιοκτήτη της μπορούν να βοηθήσουν στη διακοπή των λειτουργιών και άλλων υπηρεσιών DDoS-for-Hire.

Αν και αυτή η επιχείρηση είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για την καταπολέμηση των επιθέσεων DDoS και άλλων εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο. Είναι σημαντικό για τα άτομα και τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την προστασία τους από τέτοιου είδους επιθέσεις, όπως η θέσπιση ισχυρών μέτρων κυβερνοασφάλειας και η τακτική ενημέρωση λογισμικού.

Δείτε επίσης: Η People’s Cyber ​​Army συνεργάζεται με άλλες ομάδες για επιθέσεις DDoS στη Δανία

Επιπλέον, είναι σημαντικό για τις κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για τον εντοπισμό και την κατάργηση άλλων υπηρεσιών DDoS-for-Hire που ενδέχεται να εμφανιστούν στο μέλλον. Παραμένοντας σε εγρήγορση, μπορούμε να επιτύχουμε μείωση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και να ενισχύσουμε την προστασία των επιχειρήσεων. Ας δούμε την κατάργηση της DigitalStress ως υπενθύμιση ότι οι συντονισμένες προσπάθειες είναι το κλειδί για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS