ΑρχικήSecurityΑνώτατο Δικαστήριο Λος Άντζελες: Κλείσιμο συστημάτων λόγω ransomware

Ανώτατο Δικαστήριο Λος Άντζελες: Κλείσιμο συστημάτων λόγω ransomware

Το μεγαλύτερο δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες, αναγκάστηκε να κλείσει και τις 36 αίθουσές του σε διάφορες περιοχές, για να αποκαταστήσει τα συστήματα που επηρεάστηκαν από μια ransomware επίθεση την Παρασκευή.

Δικαστήριο Λος Άντζελες ransomware

Η επίθεση επηρέασε ολόκληρο το δίκτυο του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, συμπεριλαμβανομένων εξωτερικών συστημάτων όπως το MyJuryDuty Portal και ο ιστότοπός του και εσωτερικών συστημάτων όπως τα συστήματα διαχείρισης υποθέσεων.

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, πολλά συστήματα παράμεναν κλειστά, γι’ αυτό το Δικαστήριο αποφάσισε να μείνει κλειστό τη Δευτέρα μέχρι να διευθετηθεί η κατάσταση.

Δείτε επίσης: Play ransomware: Νέα Linux παραλλαγή στοχεύει περιβάλλοντα VMWare ESXi

Αυτή τη στιγμή, το Δικαστήριο δεν προβλέπει να κλείσει πέρα ​​από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου. Το Δικαστήριο είναι βέβαιο ότι το κλείσιμο δεν θα υπερβεί τη μία ημέρα, καθώς συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο και να ξεπερνά τα εμπόδια“, ανέφερε σε μια δήλωση την Κυριακή.

Η επίθεση αποκαλύφθηκε το Σάββατο και ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, 19 Ιουλίου. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες (LASC) είπε ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τη παγκόσμια διακοπή λειτουργίας που επηρέασε τα συστήματα Windows μετά την ελαττωματική ενημέρωση της CrowdStrike.

Μετά τον εντοπισμό της επίθεσης, το Δικαστήριο αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει όλα τα συστήματα δικτύου, για να περιορίσει της εξάπλωση της παραβίασης. Αυτές οι συσκευές πιθανότατα θα παραμείνουν εκτός σύνδεσης τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Το Δικαστήριο πρόσθεσε ότι δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κλάπηκαν οποιαδήποτε δεδομένα και επί του παρόντος συνεργάζεται με το Γραφείο Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης του Κυβερνήτη της Καλιφόρνια (CALOES) και τις τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Δείτε επίσης: Ρώσοι hackers παραδέχτηκαν την εμπλοκή τους στο LockBit ransomware

«Το Δικαστήριο βίωσε μια άνευ προηγουμένου κυβερνοεπίθεση την Παρασκευή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο σχεδόν όλων των συστημάτων δικτύου προκειμένου να περιοριστεί η ζημιά, να προστατευθεί η ακεραιότητα και το απόρρητο των πληροφοριών και να διασφαλιστεί η μελλοντική σταθερότητα και ασφάλεια του δικτύου», είπε η δικαστής Samantha P. Jessner.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες έχει πάνω από 4.800 υπαλλήλους και λειτουργεί 41 δικαστικές εγκαταστάσεις σε 26 πόλεις σε όλη την κομητεία του Λος Άντζελες, εξυπηρετώντας πάνω από 10 εκατομμύρια άτομα.

Το κλείσιμο του Δικαστηρίου προκάλεσε καθυστερήσεις και διακοπές στο δικαστικό σύστημα. Αυτό το περιστατικό χρησιμεύει ως υπενθύμιση της αυξανόμενης απειλής των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο σε κυβερνητικούς θεσμούς και υπογραμμίζει την ανάγκη για αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Οι hacker Scattered Spider συνδέονται με επιθέσεις ransomware Qilin

Οι επιθέσεις ransomware γίνονται όλο και πιο συχνές τα τελευταία χρόνια, στοχεύοντας όχι μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και κρατικές οντότητες. Αυτές οι επιθέσεις περιλαμβάνουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο υπολογιστών και κρυπτογράφηση αρχείων μέχρι να πληρωθούν τα λύτρα. Αυτή η επίθεση εγείρει ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο αυτών των περιστατικών στο δικαστικό σύστημα, καθώς οι δικαστικές διαδικασίες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε ψηφιακά συστήματα για την τήρηση αρχείων και τη διαχείριση υποθέσεων.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS