ΑρχικήSecurityΚροατία - Αεροδρόμιο Σπλιτ: Hacking επίθεση επηρεάζει πτήσεις

Κροατία – Αεροδρόμιο Σπλιτ: Hacking επίθεση επηρεάζει πτήσεις

Πτήσεις μεταξύ Κροατίας και Ηνωμένου Βασιλείου αναβλήθηκαν χθες το βράδυ, μετά από μια κυβερνοεπίθεση στο σύστημα πληροφορικής του αεροδρομίου του Σπλιτ στην Κροατία.

Αεροδρόμιο Σπλιτ Κροατία hacking πτήσεις

Μερικές από τις εταιρείες που επηρεάστηκαν από το hack, ήταν η British Airways, η easyJet, η TUI και η Wizz.

Ο Assistant Director του αεροδρομίου του Σπλιτ, Pero Bilas, παραδέχτηκε ότι η διακοπή λειτουργίας του συστήματος πληροφορικής ήταν αποτέλεσμα επίθεσης hacking και εξήγησε ότι οι ειδικοί κυβερνοασφάλειας εργάζονται εντατικά για την εξάλειψη των συνεπειών αυτής της επίθεσης.

Δείτε επίσης: Το παγκόσμιο «Βlackout» της Microsoft επηρέασε τράπεζες και πτήσεις

«Είμαστε σε επαφή με όλες τις αεροπορικές εταιρείες και μαζί αναζητούμε εναλλακτικές λύσεις. Ζητάμε από όλους τους επιβάτες υπομονή».

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε χθες το βραδάκι γύρω στις 19.30, αφού επηρεάστηκε το σύστημα έγκρισης απογειώσεων και προσγειώσεων.

Αρκετές πτήσεις επηρεάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων των εισερχόμενων υπηρεσιών της easyJet από το Λονδίνο, οι οποίες στάλθηκαν στη Βενετία και το Ντουμπρόβνικ, ενώ οι πτήσεις της επιστροφής ακυρώθηκαν. Οι πτήσεις της British Airways και της TUI αναχώρησαν με αρκετές ώρες καθυστέρηση.

Δείτε επίσης: Απολαύστε την πτήση σας με αυτά τα προϊόντα!

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κροατίας εξέδωσε μια ενημέρωση σήμερα το πρωί, προειδοποιώντας για συνεχιζόμενη αναστάτωση στο αεροδρόμιο του Σπλιτ: «Μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις στις πτήσεις, παρακολουθήστε τυχόν μηνύματα που μπορεί να λάβετε από την αεροπορική σας εταιρεία».

Ωστόσο, το αεροδρόμιο του Σπλιτ είπε ότι η κατάσταση είχε «αρχίσει να ομαλοποιείται» περίπου στις 22:30 χθες και οι πτήσεις φαίνεται να εκτελούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα.

Η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στο αεροδρόμιο του Σπλιτ χρησιμεύει ως αφύπνιση για την αεροπορική βιομηχανία και υπογραμμίζει την κρίσιμη σημασία της κυβερνοασφάλειας. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει, είναι ζωτικής σημασίας όλες οι βιομηχανίες να παραμείνουν σε εγρήγορση και να προστατεύουν την υποδομή τους από πιθανές επιθέσεις. Επομένως, είναι απαραίτητο οι χώρες σε όλο τον κόσμο να συνεργαστούν για τη βελτίωση των μέτρων κυβερνοασφάλειας και την πρόληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Ψεύτικοι λογαριασμοί X εξαπατούν πελάτες αεροπορικών εταιρειών

Αυτές οι επιθέσεις όχι μόνο διαταράσσουν τα ταξιδιωτικά πλάνα των επιβατών, αλλά θέτουν επίσης κινδύνους για την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια ασφάλεια.

Πηγή: www.travelgossip.co.uk

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS