ΑρχικήinetRivian: Ο CEO εξηγεί γιατί τα οχήματα δεν έχουν το Apple CarPlay

Rivian: Ο CEO εξηγεί γιατί τα οχήματα δεν έχουν το Apple CarPlay

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Rivian, RJ Scaringe, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να προσθέσει υποστήριξη για το Apple CarPlay στα οχήματά της.

Rivian Apple CarPlay

Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο Scaringe τόνισε ότι η επιθυμία της Rivian να δημιουργήσει μια απρόσκοπτη και well-integrated ψηφιακή εμπειρία είναι ο πρωταρχικός λόγος για τη μη υιοθέτηση του CarPlay στα ηλεκτρικά οχήματά της. Παρομοίασε την απόφασή της με την επιλογή της Apple να αναπτύξει τα iOS και macOS αντί να χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft. Η εταιρεία θέλει να ελέγχει το οικοσύστημά της.

Δείτε επίσης: Πόσο σημαντικό είναι το Apple CarPlay και το Android Auto για τους αγοραστές νέων αυτοκινήτων;

Το Apple ‌CarPlay παρουσιάστηκε το 2014 και επιτρέπει στους χρήστες iPhone να εμφανίζουν ορισμένες λειτουργίες του τηλεφώνου τους στο infotainment σύστημα του αυτοκινήτου (π.χ. πρόσβαση στη Siri, πλοήγηση και χρήση ορισμένων εφαρμογών). Πολλά οχήματα το υποστηρίζουν και σημαντικός αριθμός καταναλωτών το θεωρούν κρίσιμο παράγοντα στις αποφάσεις αγοράς ενός οχήματος.

Η απόφαση της Rivian να μη συμπεριλάβει το Apple CarPlay προέρχεται από την επιθυμία της να διατηρήσει τον έλεγχο ολόκληρης της εμπειρίας χρήστη στα οχήματά της. Ο Scaringe τόνισε ότι το CarPlay δεν μπορεί «να αξιοποιήσει άλλα μέρη της εμπειρίας του οχήματος». Ως αποτέλεσμα, οι οδηγοί θα πρέπει να βγαίνουν από την εφαρμογή για ορισμένες λειτουργίες, όπως το άνοιγμα του μπροστινού πορτμπαγκάζ. Η εταιρεία έχει την άποψη ότι «η ψηφιακή εμπειρία στο όχημα πρέπει να είναι συνεπής και ολιστικά αρμονική σε κάθε σημείο επαφής».

Δείτε επίσης: Τα YouTube App και Google Cast σύντομα στα Rivian R1T & R1S

Η απόφαση για τον αποκλεισμό του CarPlay θεωρείται μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Rivian για τον έλεγχο του «digital real estate» στα οχήματά της.

Ωστόσο, ο Scaringe έχει λάβει υπόψη τα σχόλια των πελατών σχετικά με τις τρέχουσες ελλείψεις στα συστήματα χαρτογράφησης και πλοήγησης της Rivian, έναν τομέα όπου το CarPlay διαπρέπει. Είπε ότι η Rivian εργάζεται για να βελτιώσει αυτό το κομμάτι. Σε αυτό θα τη βοηθήσει και η εξαγορά του κατασκευαστή route planning app, Iternio.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Rivian δεν είναι η μόνη εταιρεία που δεν υποστηρίζει το Apple CarPlay. Πρόσφατα, και  η Volvo είπε ότι δεν θα υποστηρίζει τη λειτουργία στο νέο ηλεκτρικό SUV της, EX90. Ωστόσο, εδώ η περίπτωση είναι λίγο διαφορετική, αφού φαίνεται ότι η δυνατότητα θα είναι αργότερα διαθέσιμη, μέσω over-the-air ενημέρωσης.

Δείτε επίσης: Apple CarPlay: Αναβαθμίζεται με Εντυπωσιακά Χαρακτηριστικά

Η Volvo είπε στους πελάτες ότι το EX90 μπορεί να αρχίσει να παραδίδεται, αλλά στην αρχή μπορεί να μην έχει κάποια βασικά χαρακτηριστικά. Η εταιρεία εξέδωσε μια λίστα με χαρακτηριστικά «που μπορεί να καθυστερήσουν κατά την παράδοση του EX90». Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τα: Apple CarPlay, Bi-directional φόρτιση, Lidar first safety scenario και πολλά άλλα.

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS