ΑρχικήGamingRoblox: Κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει τους παιδόφιλους στην πλατφόρμα;

Roblox: Κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει τους παιδόφιλους στην πλατφόρμα;

Η δημοφιλής gaming πλατφόρμα για παιδιά, Roblox, έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο συζητήσεων λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί, και ειδικά λόγω των παιδόφιλων που εκμεταλλεύονται την πλατφόρμα για να παγιδεύουν τους νεαρούς παίκτες.

Roblox παιδόφιλοι

Πριν καιρό, είχε γίνει ντόρος με τον DoctorRofatnik, γνωστό και ως «Doc», που ήταν ο δημιουργός του Sonic Eclipse Online. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα παιχνίδι μέσα στο ψηφιακό sandbox του Roblox και η συγκεκριμένη bootleg version του επιτυχημένου franchise της Sega είχε μεγάλη απήχηση μεταξύ των παιδιών.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 περίπου 36 εκατομμύρια άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν κάτω των 13 ετών, ήταν καθημερινά στο Roblox, καθιστώντας το την πιο δημοφιλή πλατφόρμα για παιδιά. Το Sonic Eclipse αποτελούσε αγαπημένη επιλογή. Ο DoctorRofatnik ισχυριζόταν ότι ήταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους προγραμματιστές στο Roblox και καυχιόταν για αυτό στην κοινότητά του στην εφαρμογή Discord. Εκεί, χιλιάδες θαυμαστές που έπαιζαν το Sonic Eclipse, τον γνώρισαν ως Jadon Shedletsky, 28 ετών, «έναν προγραμματιστή παιχνιδιών, οραματιστή και λίγο καυχησιάρη», όπως έγραφε στο βιογραφικό του. Κανείς δεν ήξερε πώς έμοιαζε πραγματικά ο Doc, αλλά έλεγε ότι ήταν ένα λαϊκό παιδί, με ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια. Έλεγε, ακόμα, ότι κυκλοφορούσε με εντυπωσιακά αυτοκίνητα με μια «καυτή Ισπανίδα φίλη».

Το χιούμορ του Doc τον έκανε πιο ενδιαφέροντα για πολλά παιδιά. Είχε δημοσιεύσει ένα αστείο για βιασμό, με έναν θαυμαστή να απαντά, «10/10». Είχε αποκαλέσει τα νεαρά κορίτσια που τον βοήθησαν να αναπτύξει το Sonic Eclipse «σκλάβες του σεξ». Παρ’ όλα αυτά ήταν πολύ δημοφιλής. Μερικοί έσπευσαν επίσης να τον υπερασπιστούν, τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν ένας παίκτης του Sonic Eclipse δημοσίευσε screenshots μιας ιδιωτικής συνομιλίας που είχε ο Doc με ένα κορίτσι:

Είσαι 12, περιμένω να είσαι λίγο αργή, αλλά σύντομα θα σε διαφθείρω, πέρα ​​από τα πιο τρελά σου όνειρα“.

Τα λόγια δεν μπορούν να εξηγήσουν τι θέλω να κάνω μαζί σου“.

Είσαι ο λόγος που θα καταλήξω πίσω από τα κάγκελα 😂.

Δείτε επίσης: Εγκληματίες δημιουργούν νέες σεξουαλικές εικόνες παιδιών μέσω AI – Αξιοποιούν προηγούμενο υλικό θυμάτων

Το άτομο που δημοσίευσε τα screenshots ανήκε σε μια ομάδα παικτών που είχαν βαρεθεί τις ομοφοβικές, τις ρατσιστικές και γενικά τις ακραίες αναρτήσεις του Doc στο Discord και είχαν αρχίσει να ψάχνουν το άτομο πίσω από την περσόνα. Όταν η Roblox Corp. έμαθε για τα μηνύματα, έκλεισε τον λογαριασμό του Doc. Αλλά μέχρι τότε είχε μεταβιβάσει την ιδιοκτησία του Sonic Eclipse σε έναν άλλο gamer, έναν φίλο που συνέχισε για λογαριασμό του. Ο Doc καυχιόταν ότι η διαμάχη που προέκυψε τριπλασίασε τα κέρδη του. Από την άνοιξη του 2022, όμως, εξαφανίστηκε από το διαδίκτυο.

Οι παίκτες υπέθεσαν ότι είχε αυτοκτονήσει. Στη συνέχεια, λίγους μήνες αργότερα, ένας παίκτης έστειλε μια ειδοποίηση στο Discord: «Ο Doc τελικά συνελήφθη».

Roblox: Μια δημοφιλής gaming πλατφόρμα για παιδιά

Το Roblox κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η πλατφόρμα προσέλκυσε χιλιάδες και στη συνέχεια εκατομμύρια παιδιά.

Πλέον,  το Roblox έχει 78 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά και είναι μια από τις αγαπημένες gaming και social media πλατφόρμες για τη νεότερη γενιά. Γι’ αυτό η Roblox λέει ότι λαμβάνει μέτρα για την προστασία των παιδιών, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου περιεχομένου από πιθανούς παιδόφιλους. Η υπηρεσία υποστηρίζει ότι κάθε δευτερόλεπτο επεξεργάζεται περισσότερα από 50.000 μηνύματα (chat), μέσω των πρωτοκόλλων εποπτείας, που περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπινου δυναμικού. Η εταιρεία λέει ότι σαρώνει όλο το περιεχόμενο των χρηστών, συμπεριλαμβανομένου ήχου και κειμένου. Η Roblox έχει περίπου 3.000 moderators.

Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες απαγορεύουν τα παιδιά κάτω των 13 ετών ή τους παρέχουν ειδικές εκδόσεις για ανηλίκους, το Roblox δεν έχει τέτοιους περιορισμούς, γιατί κατασκευάστηκε για παιδιά. Περισσότερο από το 40% των χρηστών του είναι προέφηβοι. Ωστόσο, αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη ηλικία.

Από το 2018, η αστυνομία στις ΗΠΑ έχει συλλάβει τουλάχιστον δώδεκα άτομα που κατηγορούνται για απαγωγή ή κακοποίηση παιδιών τα οποία είχαν γνωρίσει και παγιδεύσει μέσω του Roblox. Μερικοί ήταν ήδη σε μητρώα σεξουαλικών παραβατών ή είχαν κατηγορηθεί για κακοποίηση ανηλίκων. Ανάμεσά τους βρίσκονταν και ένας αναπληρωτής σερίφης, ένας δάσκαλος και μια νοσοκόμα. Μόνο τους τελευταίους 13 μήνες υπήρξαν επτά συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα στη Φλόριντα που προσπάθησε να απαγάγει έναν έφηβο με τον οποίο έπαιζε στο Roblox, ενός άνδρα που κατηγορείται για την απαγωγή ενός 11χρονου κοριτσιού από το Νιου Τζέρσεϊ και ενός τρίτου από την Καλιφόρνια που φέρεται να κακοποίησε ένα παιδί που είχε γνωρίσει επίσης στο Roblox. Οι παιδόφιλοι προσπαθούσαν, επίσης, να παρασύρουν τα παιδιά να στείλουν φωτογραφίες ή να αναπτύξουν σχέσεις μαζί τους, μεταφέροντας τις επικοινωνίες και σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες, μέχρι που κανόνιζαν να συναντηθούν.

Ο επικεφαλής ασφαλείας της Roblox, Matt Kaufman, αποκαλεί την ασφάλεια και την ευγένεια «θεμελιώδη στοιχεία» για την εταιρεία. Σημειώνει ότι τα συστήματα εποπτείας της πλατφόρμας σαρώνουν όλο το chat και άλλο ψηφιακό περιεχόμενο, ψάχνοντας για ακατάλληλες λέξεις και εμποδίζοντας τους παίκτες να στείλουν φωτογραφίες.

Απορρίπτει την ιδέα ότι η Roblox έχει ένα συστημικό πρόβλημα, και αναφέρει ότι αυτό το πρόβλημα είναι παγκόσμιο. «Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν μια ασφαλή και θετική εμπειρία στο Roblox κάθε μέρα», λέει.

Δείτε επίσης: Apple: Κατηγορείται από την NSPCC ότι υστερεί στην αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Roblox: Κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει τους παιδόφιλους;

Ωστόσο, αρκετοί άνθρωποι που έχουν εργαστεί για τον Kaufman λένε ότι η Roblox δυσκολεύεται στη μάχη της ενάντια στους παιδόφιλους. Σε συνεντεύξεις με περισσότερους από 20 νυν και πρώην υπαλλήλους, το Businessweek άκουσε επανειλημμένα ότι ενώ η ασφάλεια των παιδιών είναι το σύνθημα της εταιρείας, ο πλήρης έλεγχος της πλατφόρμας είναι δύσκολος. Μια moderator λέει ότι η ομάδα της λαμβάνει εκατοντάδες αναφορές που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών κάθε μέρα, τις οποίες αδυνατεί να διαχειριστεί. Ο έλεγχος θα γίνει ακόμα πιο δύσκολος, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να επιτύχει τον στόχο του συνιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου David Baszucki για 1 δισεκατομμύριο ημερήσιους χρήστες.

Οκτώ νυν και πρώην εργαζόμενοι σε θέματα εμπιστοσύνης και ασφάλειας λένε ότι η αύξηση των χρηστών στο Roblox έχει προτεραιότητα έναντι της ασφάλειας των παιδιών. Χρειάζεται περισσότερο προσωπικό για τη διαχείριση της κατάστασης, αλλά δεν υπάρχει. Άλλοι λένε ότι κάποια χαρακτηριστικά ασφαλείας που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά, απορρίφθηκαν ή απενεργοποιήθηκαν από προεπιλογή. Και ενώ η εταιρεία λέει ότι βασίζεται ολοένα και περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη, ορισμένοι υπάλληλοι λένε ότι η τεχνολογία δεν είναι ακόμη σε θέση να ανιχνεύσει διακριτικά σημάδια κακοποίησης παιδιών από παιδόφιλους.

Ένας εκπρόσωπος της Roblox αμφισβητεί τους ισχυρισμούς σχετικά με περιορισμένο προσωπικό και πόρους. Ο εκπρόσωπος λέει ότι τα μέλη της ομάδας ασφάλειας μοιράζονται συνεχώς ιδέες για νέα εργαλεία, αλλά η εταιρεία χρειάζεται χρόνο για να τα μελετήσει. «Το να υπονοούμε ότι η έλλειψη άμεσης ενσωμάτωσης συγκεκριμένων ιδεών, εργαλείων ή χαρακτηριστικών είναι αντανάκλαση της αδιαφορίας ή της έλλειψης ιεράρχησης είναι απλώς λάθος», λέει ο εκπρόσωπος. «Η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και μακροζωία του Roblox εξαρτάται από την ικανότητά μας να παρέχουμε μια ασφαλή εμπειρία στους χρήστες μας».

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στον τομέα της ασφάλειας που ρωτήθηκαν από το Businessweek λένε ότι είναι πιο δύσκολο να καταδιώξεις παιδόφιλους στο Roblox σε σχέση με άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες, επειδή κάθε χρήστης είναι μια ανώνυμη συλλογή pixel. Δεν ζητούνται πραγματικά ονόματα, διευθύνσεις email ή αριθμοί τηλεφώνου κατά την εγγραφή και αυτό προστατεύει την ιδιωτικότητα των παιδιών, αλλά ταυτόχρονα και των παιδόφιλων.

Simon και Doc

Προτού ο Doc καταζητηθεί από το FBI, τον κυνηγούσε μια ομάδα παικτών που είχαν μεγαλώσει παίζοντας Roblox. Χλεύαζαν την πλατφόρμα επειδή είχε υπερβολικά αυστηρά φίλτρα συνομιλίας, τα οποία μερικές φορές λογοκρίνουν αβλαβείς λέξεις, αλλά δεν έπιαναν αρκτικόλεξα όπως «erp» (για «ερωτικό παιχνίδι ρόλων») και επειδή απέτυχαν να εντοπίζουν avatar με παράλογα μεγάλα γεννητικά όργανα ή προσομοίωση σεξ. Μέχρι το 2020 πολλοί δεν εμπιστεύονταν το Roblox και έκαναν μόνοι τους ελέγχους. Ο αρχηγός αυτής της ομάδας ήταν ο Ben Simon, τώρα 27 ετών, ο οποίος σχολιάζει: «Η Roblox ξοδεύει τόσο πολύ χρόνο, προσπάθεια και χρήματα για να πείσει τους γονείς ότι η πλατφόρμα τους είναι πιο ασφαλής από ό,τι είναι στην πραγματικότητα». Ο Simon είναι μια αμφιλεγόμενη φιγούρα. Έχει χλευάσει τους υπαλλήλους της Roblox και έχει προσβάλει τον Baszucki, ο οποίος τον απέκλεισε στο X. Το Roblox του επέβαλε ban όταν ήταν 17 ετών. Δημιούργησε νέους λογαριασμούς, επεκτείνοντας τη βάση των συνδρομητών του στο YouTube σε 1,2 εκατομμύρια, ενώ το Roblox τον έχει αποκλείσει από την πλατφόρμα τουλάχιστον 100 φορές. Τα βίντεό του έχουν τίτλους όπως «Uncovering Roblox’s Nastiest Community» και «Roblox’s Worst Moderation Problem».

Ορισμένοι υπάλληλοι της Roblox λένε ότι σέβονται τις προσπάθειες του Simon, ενώ άλλοι τον κατηγορούν ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τα κλικ παρά για τα παιδιά.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Simon άρχισε να λαμβάνει μηνύματα από τους παίκτες που προσπαθούσαν να διώξουν τον Doc. Του έστειλαν screenshots με μηνύματα του Doc με νεαρά κορίτσια, συμπεριλαμβανομένων κάποιων που περιέγραφαν φαντασιώσεις για απαγωγή και βιασμό ενός 12χρονου. Αφού ο Simon αναδημοσίευσε τα μηνύματα στο Twitter, πολλοί χρήστες κατέκλυσαν τους λογαριασμούς του Doc, αποκαλώντας τον παιδόφιλο. Ο Doc απάντησε με ένα βίντεο στο YouTube υπερασπιζόμενος τον εαυτό του. Χωρίς να φαίνεται στην οθόνη και με αλλοιωμένη τη φωνή του παραδέχτηκε ότι τα μηνύματα ήταν αληθινά, αλλά είπε ότι ήταν απλώς αστεία.

Ο Simon έφτιαξε ένα βίντεο με τους ισχυρισμούς και την παραδοχή του Doc και το έστειλε σε έναν υπάλληλο της Roblox. Ζήτησε από την εταιρεία να κλείσει τον λογαριασμό DoctorRofatnik και το ίδιο το Sonic Eclipse. Ορισμένοι άλλοι χρήστες λένε ότι ειδοποίησαν επίσης τη Roblox για τον λογαριασμό του Doc.

Τέσσερις ημέρες μετά την ειδοποίηση από τον Simon, η Roblox έκλεισε τον λογαριασμό του Doc και το ανέφερε στο “Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα & Εκμεταλλευόμενα Παιδιά”. Όπως προείπαμε, ο Doc είχε ήδη μεταβιβάσει την κυριότητα του παιχνιδιού σε φίλο του και δημιούργησε έναν νέο λογαριασμό. Η Roblox λέει ότι συνέχισε να αναζητά και να απαγορεύει οποιουσδήποτε εναλλακτικούς λογαριασμούς, αλλά άφησε το Sonic Eclipse σε λειτουργία επειδή το ίδιο το παιχνίδι δεν δημιουργούσε ανησυχίες για την ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Dark Web malware εκθέτει 3.300 χρήστες που συνδέονται με site κακοποίησης παιδιών

Ο Simon έστειλε ένα μήνυμα στη Roblox διαμαρτυρόμενος: «Η ουσία της Roblox εξαρτάται από το ότι οι γονείς εμπιστεύονται την εταιρεία για την ασφάλεια των παιδιών τους και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί εάν αυτή είναι η απάντηση στους παιδόφιλους», έγραψε. Προσπάθησε να αναφέρει τον Doc στην αστυνομία, αλλά το μόνο που είχε στη διάθεσή του ήταν ένα διαδικτυακό ψευδώνυμο. Η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει κάτι γιατί δεν είχε επαρκή στοιχεία.

Η Roblox τελικά απάντησε στον Simon, στα τέλη του 2021, καταθέτοντας μήνυση εναντίον του. Ισχυρίστηκε ότι ήταν ο ηγέτης ενός «cult-like cybermob» που βλάπτει τη φήμη της εταιρείας. Είπε επίσης ότι είχε λογαριασμούς με ονόματα όπως “cockassassin“, προσπάθησε να ανεβάσει φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ και χρησιμοποιούσε ομοφοβικές προσβολές στα παιχνίδια Roblox.

Με τον Simon να βρίσκεται στο περιθώριο, μια 22χρονη Γιαπωνέζα gamer αποφάσισε να δράσει, γράφοντας στον αντιπρόεδρο για ανάπτυξη προϊόντων της Sega Sammy Holdings Inc. Η εταιρεία κατέχει τα εμπορικά σήματα που σχετίζονται με το Sonic the Hedgehog. Του είπε ότι το δημοφιλές παιχνίδι χρησιμοποιήθηκε από έναν παιδόφιλο στο Roblox. Στη συνέχεια, η Sega υπέβαλε μια ειδοποίηση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων στη Roblox και το παιχνίδι έκλεισε.

Αργότερα, όταν εξαφανίστηκε ένα 15χρονο κορίτσι από την Ιντιάνα, το FBI κατάφερε τελικά να ανακαλύψει τον Doc (το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Arnold Castillo) και να τον συλλάβει.

Πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά

«Ποιος παίζει Roblox;» ρωτά η Kirra Pendergast 75 μαθητές σε ένα δημοτικό σχολείο στο Lennox Head της Αυστραλίας. Περίπου 60 παιδιά σηκώνουν το χέρι τους.

«Σε ποιον έχει ζητηθεί να γίνει φίλος ή φίλη κάποιου στο Roblox;» Μια ντουζίνα χέρια σηκώνονται και υπάρχουν πολλοί ψίθυροι.

Σε ποιον προσφέρθηκε δωρεάν Robux για να κάνει κάτι ακατάλληλο στο παιχνίδι;“. Δύο χέρια σηκώνονται αργά.

Η συνεδρία, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο, διεξήχθη από την Pendergast, διευθύνουσα σύμβουλο της Safe on Social Media Pty Ltd., που συμβουλεύει σχολεία και επιχειρήσεις σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

«Άρχισα να ρωτάω πιο συγκεκριμένα πράγματα, όπως «Σε ποιον προσφέρεται δωρεάν Robux για να απογυμνώσει το avatar του;» και πολλά παιδιά σήκωσαν τα χέρια τους, γελώντας», λέει η Pendergast σε μια συνέντευξη. Εκατοντάδες παιδιά είπαν μετά την πανδημία ότι τους ζητήθηκε να μεταφέρουν την επικοινωνία από το Roblox στο Snapchat ή το Discord ή να στείλουν γυμνές φωτογραφίες με αντάλλαγμα το Robux.

«Οι γονείς αφήνουν τα παιδιά να παίξουν στο Roblox νομίζοντας ότι είναι ένα χαριτωμένο παιχνίδι, χωρίς να έχουν ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει», λέει η Pendergast. «Αν μπορούσα να σβήσω μια εφαρμογή αυτή τη στιγμή θα ήταν το Roblox».

Roblox παιδόφιλοι

Η λειτουργία ανοιχτής συνομιλίας του Roblox είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα μεταξύ των ειδικών στην ασφάλεια των παιδιών. Στο Roblox ένα 8χρονο παιδί μπορεί, από προεπιλογή, να δημοσιεύσει ό,τι θέλει σε μια συνομιλία που βλέπει οποιοσδήποτε. Πρέπει οι γονείς να ενεργοποιήσουν τις λειτουργίες ασφάλειας, όπως ο περιορισμός των κατηγοριών ατόμων με τις οποίες μπορούν να μιλήσουν τα παιδιά τους ή ποια παιχνίδια μπορούν να παίξουν. Εάν δεν το κάνουν οι γονείς, τα παιδιά μπορούν να μιλήσουν με οποιονδήποτε.

«Εάν ένας παιδόφιλος θέλει να στοχεύσει μικρότερα παιδιά και να μιλήσει μαζί τους για να οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και να ξεκινήσει την κακοποίηση, το Roblox είναι ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό», λέει ο Ron Kerbs, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της διαδικτυακής εταιρείας παιδικής ασφάλειας Kidas. «Αντί να πας στην παιδική χαρά, πηγαίνεις στο Roblox».

Το Roblox διατίθεται δωρεάν σε μια μεγάλη γκάμα συσκευών. Τα παιδιά χρειάζονται λιγότερο από ένα λεπτό για να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό και να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Γι’ αυτό και είναι πολύ επικίνδυνο.

Η Roblox λέει ότι η εταιρεία δεν έχει καμία ανοχή στην παιδοφιλία. Ωστόσο, η λέξη “grooming” δεν εμφανίστηκε στον οδηγό εποπτείας του 2022, αντίγραφο του οποίου είδε το Businessweek. Και η εταιρεία δεν διέθετε αυτοματοποιημένα συστήματα για την προληπτική αναζήτηση τέτοιας συμπεριφοράς, πέρα ​​από τα βασικά φίλτρα κειμένου (μέχρι εκείνο το έτος). Αρκετοί υπάλληλοι λένε επίσης ότι οι ανώτεροι ηγέτες της Roblox δεν έχουν εξετάσει πώς χρησιμοποιείται το εικονικό νόμισμα από παιδόφιλους, παρόλο που οι υπάλληλοι έχουν θέσει το ζήτημα στους διευθυντές. Όπως φαίνεται τα προβλήματα είναι πολλά και η δημοτικότητα της πλατφόρμας δεν βοηθά στον έλεγχο όλων όσων συμβαίνουν.

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με απαγωγές και κακοποίηση παιδιών μέσω Roblox και είναι απαραίτητο να ληφθούν περισσότερα και πιο ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των ανηλίκων. Οι gaming πλατφόρμες, ειδικά αυτές που απευθύνονται σε παιδιά, θα πρέπει να έχουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια και όχι τα κέρδη.

Δείτε επίσης: Εικόνες παιδιών έχουν χρησιμοποιηθεί κρυφά για εκπαίδευση AI εργαλείων

Δεδομένων των κινδύνων και της ανεπαρκούς προστασίας, οι γονείς θα πρέπει, επίσης, να είναι προσεκτικοί και να παρακολουθούν τις διαδικτυακές δραστηριότητες του παιδιού τους. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις με τα παιδιά σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους των διαδικτυακών παιχνιδιών και να τα διδάξουν πώς να εντοπίζουν και να αναφέρουν ανάρμοστη συμπεριφορά.

Οι γονείς μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τους ελέγχους που προσφέρονται από πλατφόρμες για να περιορίσουν τις αλληλεπιδράσεις με αγνώστους και να επιτρέπουν το παιχνίδι μόνο σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον.

Το μέλλον της ασφάλειας των διαδικτυακών παιχνιδιών

Η αύξηση της δημοτικότητας των διαδικτυακών παιχνιδιών έχει δημιουργήσει την ανάγκη για πιο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας. Οι προγραμματιστές παιχνιδιών πρέπει να εργαστούν για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών ασφαλείας των πλατφορμών τους και να συνεργάζονται με οργανισμούς που είναι αφιερωμένοι στην προστασία των παιδιών από παιδόφιλους.

Πηγή: www.bloomberg.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS