ΑρχικήUpdatesWhatsApp: Δοκιμάζει νέα λειτουργία μεταφοράς αρχείων, παρόμοια με το AirDrop της Apple

WhatsApp: Δοκιμάζει νέα λειτουργία μεταφοράς αρχείων, παρόμοια με το AirDrop της Apple

Η λειτουργία μεταφοράς αρχείων, η οποία βρισκόταν υπό ανάπτυξη για το Android, έχει πλέον εμφανιστεί σε beta έκδοση του WhatsApp για iOS.

whatsapp μεταφορά αρχείων

Ονομάζεται “Nearby Share” και είναι παρόμοια με το AirDrop, σύμφωνα με το WABetaInfo.

Με τη νέα λειτουργία “Nearby Share”, του WhatsApp οι χρήστες iOS μπορούν να μεταφέρουν έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο και άλλα αρχεία σε κοντινές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Android συσκευών, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Δείτε περισσότερα: Βιετναμέζοι hacker πίσω από την απάτη του WhatsApp e-challan στην Ινδία

Ωστόσο, ενώ το “Nearby Share” εντοπίζει αυτόματα τις κοντινές συσκευές στο Android, οι χρήστες iOS πρέπει προς το παρόν να σαρώσουν έναν κωδικό QR για να ξεκινήσουν τη μεταφορά αρχείων.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το WABetaInfo, “αυτή η λειτουργία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης”. Επομένως, η τελική έκδοση για iOS μπορεί να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και στο Android.

Το κύριο πλεονέκτημα εδώ είναι η δυνατότητα ταχείας κοινής χρήσης μεγάλων αρχείων, από φωτογραφίες έως βίντεο. Ωστόσο, η beta έκδοση δεν καθορίζει τα όρια μεγέθους των αρχείων.

Το “Nearby Share” ήταν το προηγούμενο όνομα που χρησιμοποιούσε η Google για την έκδοση του AirDrop. Τον Ιανουάριο, ωστόσο, το Nearby Share της Google συγχωνεύτηκε με το Quick Share της Samsung και μετονομάστηκε.

whatsapp μεταφορά αρχείων

Διαβάστε επίσης: WhatsApp: Η μεταγραφή φωνητικών μηνυμάτων φτάνει στο Android

Η λειτουργία μεταφοράς αρχείων αναμένεται να προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να υποκλέψει το περιεχόμενο των αρχείων σας. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί, ότι η λειτουργία μεταφοράς αρχείων εκτός σύνδεσης φαίνεται να βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια ανάπτυξης και παραμένει αβέβαιο εάν και πότε το WhatsApp θα την καταστήσει διαθέσιμη σε όλους.

Πηγή: pcmag

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS