ΑρχικήBusinessΗ Humble Games έχει απολύσει όλο το προσωπικό; Τι συμβαίνει;

Η Humble Games έχει απολύσει όλο το προσωπικό; Τι συμβαίνει;

Στις 23 Ιουλίου, η Humble Games μια Indie εκδοτική εταιρία η οποία ανήκει στην Humble Bundle, αποφάσισε να απολύσει 36 υπαλλήλους από την ομάδα της, μετά την κυκλοφόρηση του παιχνιδιού της Bō: Path of the Teal Lotus. Με την Humble Games να υποστηρίζει πως η εταιρία δεν κλείνει αλλά υφίσταται «αναδιάρθρωση» και τα αναμενόμενα projects τους δεν θα επηρεαστούν από αυτή την απόφαση.

Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα από τους πρώην υπαλλήλους να φέρουν το ζήτημα αυτό στα Social Media. Με τους υπάλληλους να υποστηρίζουν πως η εταιρία κλείνει και δεν αναδιαρθρώνεται οπώς προσπαθούν να το καλύψουν. Σύμφωνα με το Post που ανέβασε η business development manager Nicola Kwan στο LinkedIn «36 υπάλληλοι ενημερώθηκαν σήμερα ότι απολύονται και η εταιρία κλείνει». Σε άλλο post η senior QA Emilee Kieffer αναφέρει «Άλλος ένας χρόνος, άλλη μία μαζική απόλυση. Φέτος να είναι η δική μου ομάδα». Ενώ στο Post του Christ Radley υποστηρίζει πως δεν πρόκειται για αναδιάρθρωση, οι λειτουργιές της Humble Games έχουν μεταφερθεί στη The Powell Group.

humble games

Ο εκπρόσωπος της Humble Games έδωσε την απάντηση «πήραμε αυτή την δύσκολη απόφαση με στόχο της διασφάλισης της σταθερότητας και υποστήριξης των Developers στα αναμενόμενα projects. Και η λειτουργία της Humble Bundle δεν θα επηρεαστεί. Γνωρίζουμε τις επιπτώσεις των αποφάσεων μας στους πρώην υπάλληλους μας και προσπαθούμε να κάνουμε αυτή την αλλαγή όσο τον δυνατόν πιο ομαλή γίνεται. Η προτεραιότητα μας είναι η υποστήριξη των πρώην μέλων στης ομάδας μας».  

Η Humble Bundle αγοράστηκε από την Ziff Davis τον Οκτώβριο 2017. Η Ziff Davis επίσης έχει αγοράσει τις IGN Entertainment Eurogamer, GamesIndustry.Biz, VG247, Rock Paper Shotgun και  PCMag. H Humble Bundle είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που προσφέρει συλλογές παιχνιδιών, βιβλίων, λογισμικών και άλλου περιεχομένου σε τιμές που καθορίζονται από τον αγοραστή. Με ένα μέρος των εσοδών να πηγαίνει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η Humble Games είναι γνωστή για την κυκλοφορία αρκετών indie games όπως τα Unpacking, Signalis, Forager, Void Bastards και Coral Island.

humble bundle

Ο Steve Horowitz πρόεδρος τεχνολογιών της Ziff Davis ο οποίος μετέδωσε τα νέα στους υπαλλήλους, υποστηρίζει πως ο λόγος της μαζικής απόλυσης ήταν τα αυξανόμενα έξοδα και καθυστερήσεις ανάπτυξης. Με τους πρώην υπάλληλους συνοψίζοντας, πως το να αναλάβει η The Powell Group τις λειτουργίες της Humble Games θα αποτελεί λιγότερα έξοδα από τους 36 μισθούς των υπαλλήλων της.

Διαβάστε επίσης: Dell: Ζητά την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο, αλλιώς…αλλιώς τι;

Πηγή: www.eurogamer.net

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS