ΑρχικήSecurityH γαλλική Red Art Games έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

H γαλλική Red Art Games έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η γαλλική Red Art Games έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, αποκαλύπτοντας ευαίσθητες πληροφορίες πελατών. Σε επίσημη ανακοίνωση προς την πελατεία της, η Red Art Games αποκάλυψε ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα παραβιάσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων και επωνύμων, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις email, διευθύνσεις αποστολής, λεπτομέρειες παραγγελίας και αριθμούς τηλεφώνου.

Δείτε επίσης: Οι Washington Times στόχος κυβερνοεπίθεσης από την SN Blackmeta

Red Art Games κυβερνοεπίθεση

Η κυβερνοεπίθεση στη Red Art Games ανάγκασε την εταιρεία να κλείσει προσωρινά τον ιστότοπό της ως προληπτικό μέτρο για την προστασία των πελατών της.

Η Red Art Games διαβεβαίωσε τους χρήστες της ότι οι οικονομικές πληροφορίες, όπως τραπεζικά στοιχεία, παρέμειναν ασφαλείς και ανεπηρέαστες από την κυβερνοεπίθεση.

Παρά τη διαβεβαίωση αυτή, η εταιρεία συμβούλεψε τους πελάτες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού τους μόλις αποκατασταθεί ο ιστότοπος και να ελέγξουν και να ενημερώσουν παρόμοιους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται σε άλλους λογαριασμούς για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μια αξιοσημείωτη ανησυχία που εγείρει η Red Art Games είναι η πιθανότητα προσπαθειών phishing μετά την παραβίαση. Οι πελάτες προειδοποιήθηκαν να παραμείνουν σε επαγρύπνηση έναντι οποιασδήποτε επικοινωνίας από την Red Art Games, ειδικά αιτήματα για ευαίσθητες πληροφορίες ή οικονομικές συναλλαγές. Αυτό το μέτρο προφύλαξης υπογραμμίζει τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την κατάχρηση κλεμμένων δεδομένων για δόλιους σκοπούς.

Δείτε ακόμα: Νέα διαρροή δεδομένων μετά την κυβερνοεπίθεση της Kadokawa

Η Red Art Games, γνωστή για τίτλους όπως οι Have A Nice Death, Lost Ruins και Promenade, εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό και δεσμεύτηκε να ενημερώνει τους πελάτες της καθώς προκύπτουν νέες εξελίξεις. Η εταιρεία δεν απέδωσε την κυβερνοεπίθεση σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα ή οντότητα στην αρχική της δήλωση.

Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε από αυτήν την κυβερνοεπίθεση“, δήλωσε η εταιρεία. “Η ασφάλεια και το απόρρητο των πελατών μας είναι υψίστης σημασίας για εμάς και εκτιμούμε την υπομονή και τη συνεχή εμπιστοσύνη σας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Καθώς οι έρευνες για την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία συνεχίζονται, η Red Art Games παραμένει προσηλωμένη στην ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος και στη διασφάλιση της ακεραιότητας των συστημάτων της πριν από την επανέναρξη της κανονικής λειτουργίας. Οι πελάτες ενθαρρύνονται να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις από την Red Art Games για περαιτέρω ενημερώσεις σχετικά με το περιστατικό και την αποκατάσταση των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την Akamai, οι επιθέσεις διαδικτυακών εφαρμογών που στοχεύουν παιχνίδια για κινητά έχουν αυξηθεί κατά 167% σε ετήσια βάση.

Δείτε επίσης: CDK Global: Κυβερνοεπίθεση επηρεάζει πολλές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων

Οι κυβερνοεπιθέσεις, όπως αυτή στην Red Art Games, έχουν αναδειχθεί ως σημαντική απειλή στο σημερινό ψηφιακό τοπίο, στοχεύοντας ιδιώτες, επιχειρήσεις και κυβερνητικούς φορείς. Αυτές οι κακόβουλες ενέργειες κυμαίνονται από παραβιάσεις δεδομένων και κλοπή ταυτότητας έως επιθέσεις ransomware και περιστατικά άρνησης υπηρεσίας (DoS). Οι εισβολείς εκμεταλλεύονται ευπάθειες σε λογισμικό και δίκτυα, συχνά αξιοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές που μπορούν να παρακάμψουν τα παραδοσιακά μέτρα ασφαλείας. Οι συνέπειες των κυβερνοεπιθέσεων μπορεί να είναι καταστροφικές, οδηγώντας σε οικονομικές απώλειες, ζημιά στη φήμη και διάβρωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των οργανισμών και των πελατών τους. Ως αποτέλεσμα, η ανάγκη για ισχυρές πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων τακτικών ενημερώσεων, εκπαίδευσης εργαζομένων και σχεδίων αντιμετώπισης περιστατικών, δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη για την άμυνα έναντι αυτών των εξελισσόμενων απειλών.

Πηγή: thecyberexpress

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS