ΑρχικήUpdatesTwitch: Νέα μέτρα για καταπολέμηση σεξουαλικής παρενόχλησης

Twitch: Νέα μέτρα για καταπολέμηση σεξουαλικής παρενόχλησης

Το Twitch φέρνει κάποιες αλλαγές στις πολιτικές του και στην εποπτεία περιεχομένου, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τη σεξουαλική παρενόχληση στην πλατφόρμα. Η streaming υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχει κάνει την πολιτική της για τη σεξουαλική παρενόχληση «ευκολότερη στην κατανόηση» περιγράφοντας με μεγαλύτερη σαφήνεια τις ακατάλληλες συμπεριφορές, που απαγορεύονται στην πλατφόρμα. Επιπλέον, τα εργαλεία εποπτείας του Twitch θα επιτρέπουν τώρα στους streamers να φιλτράρουν πιο εύκολα τα ακατάλληλα μηνύματα.

Twitch σεξουαλική παρενόχληση

Το Twitch εξήγησε ότι η πολιτική δεν έχει αλλάξει στον πυρήνα της, αλλά ορίζει καλύτερα τι θεωρεί σεξουαλική παρενόχληση η εταιρεία (π.χ. συμπεριφορές σεξουαλικής φύσης που μπορεί να κάνουν τους χρήστες να αισθάνονται ταπεινωμένοι και να νιώθουν άβολα ή ανεπιθύμητοι).

Δείτε επίσης: Roblox: Κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει τους παιδόφιλους στην πλατφόρμα;

Απαγορεύουμε τα ανεπιθύμητα σχόλια – συμπεριλαμβανομένων σχολίων που γίνονται με χρήση emojis / emotes – σχετικά με την εμφάνιση ή το σώμα κάποιου, σεξουαλικά αιτήματα, σεξουαλική αντικειμενοποίηση και αρνητικές δηλώσεις ή επιθέσεις που σχετίζονται με σεξουαλικές συμπεριφορές ή δραστηριότητες ενός ατόμου, ανεξάρτητα από το φύλο του“, ανέφερε το Twitch σε νέο blog post. “Επίσης, δεν ανεχόμαστε την εγγραφή ή την κοινοποίηση εικόνων ή βίντεο, χωρίς συναίνεση και ενδέχεται να αναφέρουμε τέτοιο περιεχόμενο στις αρχές επιβολής του νόμου“.

Δείτε επίσης: Apple: Κατηγορείται από την NSPCC ότι υστερεί στην αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Μια άλλη αλλαγή έχει να κάνει με το AutoMod. Οι streamers του Twitch που χρησιμοποιούν το AutoMod, την ενσωματωμένη δυνατότητα εποπτείας της πλατφόρμας, μπορούν τώρα να ενεργοποιήσουν μια νέα κατηγορία που φιλτράρει τα “ανεπιθύμητα σχόλια σχετικά με την εμφάνιση κάποιου, τα σεξουαλικά αιτήματα και τη σεξουαλική αντικειμενοποίηση“. Στο παρελθόν, η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει αντίστοιχες κατηγορίες για την επιθετικότητα και τον εκφοβισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν πόσο αυστηρή θέλουν να είναι η εποπτεία. Η νέα κατηγορία για τη σεξουαλική παρενόχληση είναι προς το παρόν διαθέσιμη στα Αγγλικά.

Twitch: Νέα μέτρα για καταπολέμηση σεξουαλικής παρενόχλησης

Οι αντιδράσεις των χρηστών στις νέες πολιτικές του Twitch αναμένεται να είναι γενικά θετικές. Σίγουρα, πολλοί χρήστες θα ικανοποιηθούν με τα νέα μέτρα, καθώς αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς και φιλόξενου περιβάλλοντος για όλους τους χρήστες της πλατφόρμας.

Επιπλέον, οι streamers θα είναι σε θέση να διαχειριστούν καλύτερα τα chat τους και να προστατευτούν από ακατάλληλα και προσβλητικά σχόλια.

Δείτε επίσης: Εγκληματίες δημιουργούν νέες σεξουαλικές εικόνες παιδιών μέσω AI – Αξιοποιούν προηγούμενο υλικό θυμάτων

Ωστόσο, πάντα υπάρχει η ανησυχία σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτών των πολιτικών. Παρά τις καλές προθέσεις, τα μέτρα αυτά μπορεί να μην είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν πλήρως το πρόβλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης στην πλατφόρμα. Επιπλέον, ενώ οι νέες πολιτικές είναι ένα θετικό βήμα, χρειάζονται περαιτέρω βελτιώσεις και συνεχής παρακολούθηση για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά τους μακροπρόθεσμα.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS