ΑρχικήYoutubeZuckerberg: Στο μέλλον οι content creators θα χρησιμοποιούν AI κλώνους τους

Zuckerberg: Στο μέλλον οι content creators θα χρησιμοποιούν AI κλώνους τους

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο Mark Zuckerberg μοιράστηκε το όραμά του για ένα μέλλον όπου οι content creators θα έχουν τα δικά τους AI bots – κλώνους.

Οι δημιουργοί περιεχομένου (content creators) ασχολούνται πολλές ώρες την ημέρα με τη δουλειά τους. Οι περισσότεροι αφιερώνουν περισσότερες από 20 ώρες την εβδομάδα για τη δημιουργία νέου περιεχομένου στο διαδίκτυο και στις διάφορες social media πλατφόρμες. Η ενασχόληση με το πρακτικό κομμάτι της δουλειάς δεν τους αφήνει πολύ χρόνο για να επικοινωνήσουν πιο άμεσα με το κοινό τους. Αλλά ο Mark Zuckerberg, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα μπορούσε να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα και να βοηθήσει τους content creators / influencers, μέσω της δημιουργίας AI bots (κάτι σαν AI κλώνους τους).

Δείτε επίσης: Το Meta AI γίνεται multilingual και αποκτά νέες λειτουργίες!

content creators AI Mark Zuckerberg

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο Zuckerberg μοιράστηκε το όραμά του για ένα μέλλον όπου οι δημιουργοί περιεχομένου θα έχουν κάτι σαν τα δικά τους AI bots, που θα αποτυπώνουν την προσωπικότητά τους και τους «επιχειρηματικούς στόχους» τους. Κατά τον Zuckerberg, αυτά τα bots θα αναλαμβάνουν μέρος της επικοινωνίας με το κοινό, ενώ οι content creators θα έχουν περισσότερο χρόνο για άλλες, πιθανώς πιο σημαντικές εργασίες.

«Πιστεύω ότι ουσιαστικά κάθε δημιουργός θα μπορεί να αντλήσει όλες τις πληροφορίες του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εκπαιδεύσει αυτά τα συστήματα ώστε να αντικατοπτρίζουν τις αξίες και τους στόχους του και αυτό που προσπαθούν να κάνουν. Στη συνέχεια, οι άνθρωποι θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με αυτό το σύστημα», είπε ο Zuckerberg.

Δείτε επίσης: Adobe: Νέες Generative AI δυνατότητες σε Illustrator και Photoshop

Η σκέψη του Zuckerberg δεν είναι κάτι απόλυτα νέο. Ήδη πολλές εταιρείες προσπαθούν να δημιουργήσουν εργαλεία AI για να ενισχύσουν τους content creators. Αλλά πώς θα το δουν αυτό οι fans των influencers; Αυτό το σύστημα θα βελτιώσει την παραγωγικότητα αλλά θα μειώσει την πραγματική προσωπική επαφή δημιουργού-κοινού. Το κοινό εκτιμά την αυθεντικότητα. Μήπως η χρήση του AI από content creators δεν είναι καλή ιδέα;

Τα bots, αν και θα είναι προγραμματισμένα να μιμούνται την προσωπικότητα του δημιουργού, μπορεί να μην καταφέρουν να αποδώσουν πλήρως την ανθρώπινη αίσθηση και το προσωπικό στοιχείο που κάνει έναν δημιουργό μοναδικό. Οι ακόλουθοι μπορεί να αισθανθούν ότι οι απαντήσεις που λαμβάνουν είναι απρόσωπες ή μηχανικές, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση τους με τον δημιουργό.

Δείτε επίσης: Ιαπωνία: Σούπερ μάρκετ εισάγει AI σύστημα για να ελέγχει τα χαμόγελα υπαλλήλων

Zuckerberg: Στο μέλλον οι content creators θα χρησιμοποιούν AI κλώνους τους

Ένα άλλο ζήτημα είναι η διαχείριση της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας. Τα AI bots θα χρειαστούν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την ιδιωτικότητα των δημιουργών και των κοινοτήτων τους.

Υπάρχουν, επίσης, κάποια ηθικά ζητήματα. Η χρήση AI bots για την αλληλεπίδραση με το κοινό μπορεί να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια, καθώς οι ακόλουθοι μπορεί να μην γνωρίζουν ότι επικοινωνούν με ένα bot αντί για τον ίδιο τον δημιουργό.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS