ΑρχικήinetAva Kris Tyson: Φεύγει από το κανάλι του MrBeast μετά τις κατηγορίες...

Ava Kris Tyson: Φεύγει από το κανάλι του MrBeast μετά τις κατηγορίες για παρενόχληση ανηλίκου

Η συμπαρουσιάστρια του MrBeast στο YouTube, Ava Kris Tyson, παραιτήθηκε από το κανάλι μετά από καταγγελίες για παρενόχληση ανηλίκου (grooming), κατηγορίες τις οποίες αρνείται.

Ava Kris Tyson MrBeast  παρενόχληση ανηλίκου

Η 28χρονη YouTuber, η οποία έχει περισσότερους από 22.000 συνδρομητές στο δικό της κανάλι, κατηγορήθηκε για ένα περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα μερικά χρόνια πριν. Λέγεται ότι η νεαρή Αμερικανίδα είχε στείλει ακατάλληλα μηνύματα σε ανήλικο (13 ετών τότε), ενώ η ίδια ήταν 20 ετών.

Σε μια ανάρτηση στο X, η Ava Kris Tyson αρνήθηκε τους ισχυρισμούς περί παρενόχλησης λέγοντας: “Ποτέ δεν παρενόχλησα κανέναν“. Ωστόσο, ζήτησε συγγνώμη για την περίπτωση που κάποιος είχε πληγωθεί από τη συμπεριφορά της στο παρελθόν.

Δείτε επίσης: Roblox: Κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει τους παιδόφιλους στην πλατφόρμα;

Είπε, ακόμα, ότι αυτή και ο MrBeast (Jimmy Donaldson) αποφάσισαν από κοινού να απομακρυνθεί οριστικά από το κανάλι MrBeast και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικεντρωθεί στην οικογένεια και την ψυχική της υγεία.

Η Ava έγινε γνωστή όταν εμφανίστηκε δίπλα στον MrBeast στο κανάλι του πριν από κάποια χρόνια.

Η Ava Kris Tyson αποκάλυψε πέρυσι ότι ήταν μια τρανς γυναίκα και ότι υποβαλλόταν σε θεραπεία επαναπροσδιορισμού  φύλου.

Οι καταγγελίες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά εναντίον της τον περασμένο μήνα σε βίντεο που κοινοποιήθηκαν από άλλους YouTubers. Η Ava απάντησε λέγοντας ότι δεν παρενόχλησε κανέναν και ότι δεν ξεπέρασε ποτέ τα όρια: “Τα περασμένα χρόνια, έμαθα ότι το παλιό μου χιούμορ δεν είναι αποδεκτό. Δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που ήμουν, αλλά μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω με τον εαυτό μου… Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από οποιονδήποτε πλήγωσα με τις απαράδεκτες αναρτήσεις μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις προηγούμενες πράξεις μου. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη και από εκείνους που μπορεί να αισθάνονται προδομένοι από τον τρόπο που ενεργούσα στο διαδίκτυο“.

Δείτε επίσης: Twitch: Νέα μέτρα για καταπολέμηση σεξουαλικής παρενόχλησης

Το φερόμενο θύμα – το όνομα του οποίου κατονομάστηκε στο διαδίκτυο (@LavaGS στο X) – υπερασπίστηκε την Ava λέγοντας: “Αυτά τα βίντεο είναι τεράστια ψέματα και διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Η Ava Kris Tyson δεν έκανε ποτέ κάτι κακό και απλώς έκανε μερικά αστεία. Ποτέ δεν με παρενόχλησε ούτε με εκμεταλλεύτηκε“.

Μπορείτε να μου κάνετε τη χάρη να τους πείτε να σταματήσουν να διαδίδουν ψέματα“, συνέχισε. “Αυτή η κατάσταση απομακρύνει την προσοχή από τα παιδιά που υφίστανται πραγματική εκμετάλλευση καθημερινά στο διαδίκτυο“.

grooming
Ava Kris Tyson: Φεύγει από το κανάλι του MrBeast μετά τις κατηγορίες για παρενόχληση ανηλίκου (grooming)

Η Ava Kris Tyson πρόσθεσε ότι δεν θέλει να επηρεάσει αυτή η κατάσταση τον φίλο της MrBeast: “Δεν θέλω αυτές οι κατηγορίες να επηρεάσουν τους εκατοντάδες ανθρώπους που εργάζονται στο MrBeast, γι’ αυτό και αποχώρησα“.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου υπάρχουν τόσο σοβαρές κατηγορίες, είναι καλό να μην βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς να έχουμε πλήρη εικόνα των γεγονότων. Το σωστό είναι να αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές τη διερεύνηση της κατάστασης, ώστε να βγει ένα πόρισμα. Όπως φάνηκε και από τις αναρτήσεις του, το φερόμενο θύμα, που τώρα είναι 20 ετών, υπερασπίστηκε τη νεαρή YouTuber.

Δείτε επίσης: Apple: Κατηγορείται από την NSPCC ότι υστερεί στην αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Το ‘grooming’, αποτελεί σοβαρό έγκλημα σε πολλές χώρες και οι νομικές ποινές διαφέρουν ανάλογα με τη νομοθεσία κάθε κράτους. Στις περισσότερες χώρες, η χειραγώγηση / παρενόχληση θεωρείται κακούργημα και τιμωρείται με αυστηρές ποινές φυλάκισης.

Σε πολλές χώρες, οι νόμοι προβλέπουν επίσης την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στα θύματα και την επιβολή περιοριστικών μέτρων στους δράστες για την προστασία των θυμάτων.

Πηγή: www.bbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS