ΑρχικήReviewsSamsung: Η ενημέρωση One UI 7 φέρνει εικονίδια και λειτουργίες που θυμίζουν...

Samsung: Η ενημέρωση One UI 7 φέρνει εικονίδια και λειτουργίες που θυμίζουν iOS

Η επερχόμενη ενημέρωση One UI 7 της Samsung με Android 15, φαίνεται ότι θα εμπνευστεί περισσότερο το iOS 18 παρά το ίδιο το Android.

one UI 7

Το Android 15 αποτελεί μια σχετικά μικρή ενημέρωση για την πλατφόρμα, χωρίς σημαντικές οπτικές αλλαγές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ωστόσο, αυτή η περιορισμένη βάση δεν εμποδίζει τη Samsung να πραγματοποιήσει σημαντικές ανατροπές. Το One UI 7 αναμένεται να είναι η «πιο ανανεωμένη» έκδοση που έχει κυκλοφορήσει ποτέ από τη Samsung, από την αρχική ανανέωση του One UI πριν από αρκετά χρόνια.

Τί αλλάζει όμως στην πραγματικότητα;

Χάρη σε μερικές φήμες, έχουμε αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα για το τι ετοιμάζει η Samsung με το One UI 7 και το Android 15, και φαίνεται ότι οι αλλαγές είναι πράγματι θεαματικές.

Δείτε περισσότερα: Το Galaxy Tab S10 αποτελεί ένα τολμηρό βήμα για τη Samsung

Οι περισσότερες αρχικές πληροφορίες για το One UI 7 προέρχονται από τον Chun Bhai στο Twitter/X, έναν αξιόπιστο leaker της Samsung. Σε αρκετές αναρτήσεις τις τελευταίες ημέρες, αποκάλυψε πολλές από τις αλλαγές που προγραμματίζει η Samsung, πολλές από τις οποίες φαίνεται να έχουν εμπνευστεί από το iOS της Apple.

Σε μια πρώτη ανάλυση των νέων αλλαγών, διαπιστώνεται ότι το προεπιλεγμένο πακέτο εικονιδίων στο One UI 7 διαθέτει ένα “πιο στρογγυλεμένο” και ελαφρώς τρισδιάστατο στυλ, προσφέροντας μια εμφάνιση που παραπέμπει στη σχεδίαση της Apple στα macOS και visionOS. Ιδιαιτέρως, το εικονίδιο της εφαρμογής Gallery ξεχωρίζει, καθώς απομακρύνεται από το παραδοσιακό κόκκινο χρώμα και υιοθετεί μια παλέτα ουράνιου τόξου σε λευκό φόντο.

one ui 7

Από την άλλη πλευρά, το εικονίδιο της κάμερας αναδεικνύει στοιχεία της τρισδιάστατης σχεδίασης. Ωστόσο, ο Ice Universe αναφέρει ότι τα εικονίδια “ίσως” να υποστούν αλλαγές πριν από την τελική τους κυκλοφορία.

Ένα άλλο στιγμιότυπο οθόνης απεικονίζει τις διατάξεις εικονιδίων “Κλασικό” και “Έντονο”. Στην επιλογή “Έντονο”, το εικονίδιο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και το κείμενο έχει αφαιρεθεί. Αυτή είναι η ίδια λειτουργία που θα προσθέσει η Apple στο iOS 18 με τις μορφές εικονιδίων “Small” και “Large”.

one ui 7

Εκτός από αυτό, οι πηγές του Chun αναφέρουν ότι η Samsung έχει ένα σχέδιο “copycat” για “Quick Action” στην οθόνη κλειδώματος. Δεν είναι σαφές πώς αυτό αλλάζει στην πραγματικότητα, αλλά το Android και το iOS έχουν και οι δύο πολύ παρόμοιες λειτουργίες για αυτό. Η κύρια διαφορά με τη Samsung αυτή τη στιγμή είναι πως ανοίγετε κάποια εφαρμογή με σάρωση, αντί να χρησιμοποιείτε παρατεταμένο πάτημα. Επιπλέον, τα γραφικά στοιχεία της οθόνης κλειδώματος φαίνονται πιο στρογγυλεμένα, παραπέμποντας στην αισθητική του iOS.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή είναι ότι η ενημέρωση Android 15 της Samsung θα χωρίσει το δίσκο ειδοποιήσεων από τις Γρήγορες ρυθμίσεις, τοποθετώντας τα σε δύο διαφορετικά παράθυρα. Όπως και το HyperOS της Xiaomi και το MagicOS της Honor, θα έχετε τη δυνατότητα να σύρετε αριστερά ή δεξιά για να αποκτήσετε πρόσβαση στο άλλο παράθυρο. Αν και το Android είχε προχωρήσει σε αυτή τη διαίρεση σε παλαιότερες εκδόσεις, η Google έχει απομακρυνθεί από αυτό το σχέδιο εδώ και καιρό. Από την άλλη, το iOS της Apple διπλασίασε τη ρύθμιση των δύο πλαισίων (χωρίς τη χειρονομία ολίσθησης) μετά την κατάργηση του φυσικού κουμπιού της αρχικής οθόνης στις συσκευές της, όπου η πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου γινόταν μέσω σάρωσης προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Chun, οι ρυθμίσεις θα είναι “πιο στρογγυλεμένες”, και θα μπορείτε να προσαρμόσετε την τοποθέτησή τους (αν και όχι το μέγεθός τους, “ακόμα”).

Διαβάστε ακόμη: Η Samsung αποκτά AI startup για πιο προσωπoποιημένο Galaxy AI

Η διεπαφή χρήστη της κάμερας δέχεται μια σημαντική αναβάθμιση, καθώς όλες οι οπτικές ενδείξεις μεταφέρονται στο κάτω μέρος της οθόνης, ακολουθώντας το πρότυπο της κάμερας Pixel της Google.

Άλλες αλλαγές που παρατηρήθηκαν περιλαμβάνουν την αναβάθμιση του “AR Emoji” σε “Galaxy Avatar” και την προσθήκη ποσοστού στο εικονίδιο της μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης.

Η πρώτη beta της ενημερωμένης έκδοσης One UI 7 της Samsung αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, αν και η τελική έκδοση πιθανότατα θα καθυστερήσει τουλάχιστον δύο μήνες ακόμα.

Πηγή: 9to5google

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS