ΑρχικήinetWindows 10: Η Microsoft διορθώνει σφάλμα Connected Cache

Windows 10: Η Microsoft διορθώνει σφάλμα Connected Cache

Η Microsoft διόρθωσε ένα γνωστό σφάλμα, των Windows 10 που δημιουργούσε πρόβλημα στον εντοπισμό του κόμβου Microsoft Connected Cache (MCC) σε εταιρικά δίκτυα.

Δείτε επίσης: Windows 10 KB5036892: Βελτιώσεις και νέες δυνατότητες

Windows 10 Connected Cache

Η ενημέρωση κώδικα περιλαμβάνεται στην ενημέρωση προεπισκόπησης KB5040525 Ιουλίου 2024 για τα Windows 10 22H2 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, η οποία συνοδεύεται επίσης από επιδιορθώσεις για ζητήματα WDAC που προκαλούν διαρροές μνήμης και αποτυχίες εφαρμογής,

Αυτό το ζήτημα επιλύθηκε με ενημερώσεις των Windows που κυκλοφόρησαν στις 23 Ιουλίου 2024 (KB5040525) και αργότερα“, δήλωσε η Microsoft σε μια ενημέρωση του πίνακα ελέγχου υγείας των Windows την Τρίτη. “Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση ασφαλείας για τη συσκευή σας. Περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις και επιλύσεις προβλημάτων.

Οι διακομιστές MCC είναι λύσεις προσωρινής αποθήκευσης λογισμικού, που μπορούν να αναπτυχθούν σε διακομιστές Windows, διακομιστές bare-metal ή VM και να χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή αποθήκευση και παράδοση περιεχομένου που έχει ληφθεί από το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN) της Microsoft. Για παράδειγμα, αφού ένας πελάτης πραγματοποιήσει λήψη μιας ενημέρωσης των Windows, άλλοι χρήστες στο ίδιο εταιρικό δίκτυο μπορούν να κατευθυνθούν σε έναν από τους κόμβους MCC για ταχύτερη παράδοση μέσω του τοπικού δικτύου.

Όπως εξηγεί η εταιρεία, αυτό το σφάλμα επηρεάζει μόνο τις συσκευές Windows 10 21H2 και 22H2 που έχουν ρυθμιστεί να βρίσκουν τελικά σημεία MCC χρησιμοποιώντας την επιλογή DHCP 235. Οι οικιακοί χρήστες είναι απίθανο να επηρεαστούν επειδή η Connected Cache των Windows 10 που έχει ρυθμιστεί μέσω DHCP Option 235, χρησιμοποιείται συνήθως μόνο σε εταιρικά περιβάλλοντα.

Δείτε ακόμα: Windows 10: Η Microsoft εργάζεται για την επίλυση των σφαλμάτων 0x80070643

Για όσους δεν θέλουν να εγκαταστήσουν τη μηνιαία προαιρετική αθροιστική ενημέρωση KB5040525, η Microsoft παρέχει προσωρινές λύσεις που επιτρέπουν στους διαχειριστές των Windows να αναβιώσουν την προσωρινή αποθήκευση λήψεων για τους τελικούς χρήστες.

Η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει τη ρύθμιση του endpoint της Microsoft Connected Cache στην πολιτική DOCacheHost χρησιμοποιώντας οδηγίες στη σελίδα ονόματος κεντρικού υπολογιστή Cache.

Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε το DOCacheHostSource σε 1 ή να το καταργήσετε, όπως περιγράφεται στο έγγραφο υποστήριξης πηγής ονόματος κεντρικού υπολογιστή Cache.

Οι επηρεαζόμενοι διαχειριστές μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τις Πολιτικές ομάδας, στις οποίες είναι δυνατή η πρόσβαση μέσω του καναλιού υποστήριξης της εταιρείας.

Την Τρίτη, η Microsoft προειδοποίησε τους πελάτες ότι ορισμένες συσκευές Windows 10, Windows 11 και Windows Server θα οδηγηθούν στην ανάκτηση BitLocker μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων ασφαλείας των Windows του Ιουλίου 2024.

Όσοι επηρεάζονται καλούνται να εισάγουν το κλειδί ανάκτησης BitLocker για να ξεκλειδώσουν τη μονάδα δίσκου, επιτρέποντας στο σύστημα να εκκινηθεί κανονικά από την οθόνη ανάκτησης BitLocker.

Δείτε επίσης: Microsoft: Ενημέρωση του Windows 10 WinRE με διορθώσεις BitLocker

Οι χρήστες των Windows 10 έχουν αναφέρει μια ποικιλία σφαλμάτων που μπορούν να διαταράξουν την εμπειρία τους, ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι η περίφημη Blue Screen of Death (BSOD). Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκύψει απροσδόκητα, οδηγώντας συχνά σε συντριβή του συστήματος που απαιτεί επανεκκίνηση. Διάφοροι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν σε αυτό το ζήτημα, όπως ελαττωματικά προγράμματα driver, ενημερώσεις συστήματος ή δυσλειτουργίες υλικού. Για την αντιμετώπιση προβλημάτων, συνιστάται στους χρήστες να ελέγχουν για πρόσφατες ενημερώσεις, να διασφαλίζουν ότι όλα τα προγράμματα driver συσκευών είναι ενημερωμένα και να εκτελούν ενσωματωμένα εργαλεία διάγνωσης που παρέχονται από τα Windows. Η τακτική συντήρηση και παρακολούθηση μπορεί να βοηθήσει στην άμβλυνση αυτών των ενοχλητικών σφαλμάτων και στη βελτίωση της συνολικής σταθερότητας του συστήματος.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS