ΑρχικήUpdatesΗ Apple λανσάρει πτυσσόμενο iPhone, ενώ η Huawei σχεδιάζει tri-fold smartphone

Η Apple λανσάρει πτυσσόμενο iPhone, ενώ η Huawei σχεδιάζει tri-fold smartphone

Η αγορά των πτυσσόμενων smartphone αναμένεται να αναπτυχθεί, καθώς η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα clamshell μοντέλο και η Huawei μια tri-fold συσκευή.

iphone huawei

Το πτυσσόμενο iPhone ίσως να είναι διαθέσιμο από το 2026, ενώ η Huawei έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πτυσσόμενων smartphone το δεύτερο τρίμηνο, κυρίως λόγω των πωλήσεων του Mate X5. Η Huawei προγραμματίζει να λανσάρει μια συσκευή που αναδιπλώνεται σε τρία τμήματα, με την παραγωγή να ξεκινά το τρίτο ή το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Διαβάστε επίσης: Huawei vs Samsung: Ποιος κερδίζει τη μάχη για το πρώτο tri-fold smartphone;

Η εταιρεία προχωρά επίσης στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών AI. Η Huawei κατέχει το 35% της παγκόσμιας αγοράς πτυσσόμενων smartphone, ενώ η Samsung ακολουθεί με 23%. Οι περιορισμοί στην αμερικάνικη τεχνολογία έχουν επιπτώσεις στις πωλήσεις της Huawei στο εξωτερικό.

Τα πτυσσόμενα smartphone κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα στην Κίνα, με τις αποστολές τους να αυξάνονται στα 7,01 εκατομμύρια το 2023, από 3,2 εκατομμύρια το 2022, σύμφωνα με report της IDC που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο.

Η κινέζικη αγορά πτυσσόμεων smartphone έχει αυξηθεί, καθώς οι κορυφαίοι κατασκευαστές δημιουργούν συνεργασίες και λανσάρουν νέα προϊόντα για να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην κατηγορία high-end, ανταγωνιζόμενοι τα iPhone της Apple.

Η Xiaomi, ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής smartphone παγκοσμίως κατά το τρίμηνο του Ιουνίου και με έδρα το Πεκίνο, παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή το Mix Flip, το πρώτο clamshell μοντέλο της, καθώς και το Mix Fold 4, ένα πτυσσόμενο smartphone σε στυλ βιβλίου.

apple huawei tri-fold

Δείτε ακόμη: Apple: Απαντά στις απειλές της Huawei μειώνοντας τις τιμές του iPhone 15 στην Κίνα

Από την άλλη πλευρά, η Samsung, η οποία παρουσίασε τα νέα μοντέλα Galaxy Z Fold6 και Z Flip6 στο Παρίσι νωρίτερα αυτό το μήνα, σχεδιάζει να ενσωματώσει νέες δυνατότητες avatar και φωνητικού βοηθού βασισμένες σε AI, χρησιμοποιώντας το μοντέλο Duobao της ByteDance, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Πηγή: finance.yahoo.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS