ΑρχικήUpdatesΤα Apple Maps κυκλοφορούν στο web ως δημόσιο Beta

Τα Apple Maps κυκλοφορούν στο web ως δημόσιο Beta

Μετά από 12 χρόνια κυκλοφορίας των Apple Maps στο iPhone, τα Apple Maps είναι επιτέλους διαθέσιμα και σε web browser ως δημόσιο Beta. Η κυκλοφορία τοποθετεί το Apple Maps σε άμεσο ανταγωνισμό με το Google Maps, το οποίο είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο εδώ και καιρό.

Μετά από 5 χρονιά κυκλοφορίας του πρώτου iPhone, η Apple αποφάσισε να αναπτύξει τη δική της εφαρμογή χαρτών. Όμως η έκδοση της Apple δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί την Google, κυρίως γιατί τα Maps της δεν ήταν όσο ακριβή όσο της Google. Η Apple όσο περνούσαν τα χρόνια έφερε περισσότερες ενημερώσεις στα Apple Maps, προσφέροντας μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

apple maps beta browser

Τώρα, τα Apple Maps είναι διαθέσιμα στο Web ως Beta και είναι συμβατά με τους browser Safari και chrome για Mac και iPad, αλλά και Microsoft Edge και Chrome στα Windows.

Η εμπειρία θα παραμείνει ακριβώς η ίδια όπως στην εφαρμγή. Θα μπορείτε να αναζητήσετε διευθύνσεις, παραγγελίες, να λάβετε οδηγίες, καθώς και πληροφορίες επιχειρήσεων, όπως αριθμών τηλεφώνων, ωράρια λειτουργίας και τρόπους πληρωμής. Επιπλέον, η Apple θα προσθέσει το 360-μοίρες «Look Around», το οποίο είναι το αντίστοιχο του Street View της εφαρμογής του iPhone.

apple maps browser

Η είσοδος των Apple Maps στα browser είναι άσχημα νέα για την Google. Η Google βασίζεται στο να είναι η προεπιλογή σε όλα. Όπως στο browser, στις μηχανές αναζήτησης και χάρτες. Με τη διαθεσιμότητα των Apple Maps στα web browser η Google χάνει αυτό το πλεονέκτημα. Η Apple επιδιώκει να φέρει περισσότερους χρήστες στις υπηρεσίες της, προφέροντας μία ακόμη επιλογή σχετικά με την διεπαφή χρήστη (User-Interface).

Τέλος, στις επερχόμενες ενημερώσεις η Apple πρόκειται να φέρει τα Maps του web σε περισσότερες περιοχές, σε επιπλέον browser και πλατφόρμες.

Μπορείτε να δείτε και μόνοι σας το δημόσιο Beta των Apple Maps browser εδώ.

Δείτε επίσης: Apple: Τί να περιμένετε από τη δημόσια beta έκδοση iOS 18;

Πηγή: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS