ΑρχικήinetΚίνα - αγορά smartphone: Η Apple έπεσε στην έκτη θέση

Κίνα – αγορά smartphone: Η Apple έπεσε στην έκτη θέση

Η Apple δεν βρίσκεται πλέον στους πέντε κορυφαίους προμηθευτές smartphone στην Κίνα, αφού νέα στοιχεία δείχνουν ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024, έπεσε στην έκτη θέση.

Apple Κίνα smartphone

Έρευνα από την Canalys έδειξε ότι οι αποστολές iPhone στην Κίνα μειώθηκαν κατά 6,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτή η πτώση έχει αποδοθεί, κυρίως, στον έντονο ανταγωνισμό από εγχώριες μάρκες όπως η Huawei, η Vivo, η Oppo, η Honor και η Xiaomi. Η Huawei έχει αρχίσει να γίνεται ξανά σημαντικός παίκτης στην αγορά smartphone high-end, λόγω των προηγμένων τσιπ της που παράγονται εξ ολοκλήρου στην Κίνα.

Δείτε επίσης: Η Apple λανσάρει πτυσσόμενο iPhone, ενώ η Huawei σχεδιάζει tri-fold smartphone

Η Canalys ανέφερε ότι, παρά την πτώση της Apple, η συνολική αγορά smartphone στην Κίνα παρουσίασε αύξηση 10%, (από έτος σε έτος) το δεύτερο τρίμηνο του 2024, με τις αποστολές τηλεφώνων να ξεπερνούν τις 70 εκατομμύρια μονάδες.

Η Vivo βρίσκεται στην πρώτη θέση, κατακτώντας μερίδιο αγοράς 19%. Ακολουθεί η Oppo, η Honor και η Huawei. Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνει η Xiaomi. Η Apple από τρίτη κατέληξε έκτη. Πλέον, η αμερικανική εταιρεία κατέχει μερίδιο αγοράς 14%.

Ο αυξημένος ανταγωνισμός και η δυναμική της αγοράς στην Κίνα έχουν θέσει σημαντικές προκλήσεις για την Apple. Παρά τις προσπάθειες προώθησης, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών εκπτώσεων, η Apple δεν κατάφερε να παραμείνει στην πεντάδα.

Δείτε επίσης: Το Apple Intelligence θα δημιουργεί Playlist Artwork στο iOS 18

Ο Chief Operating Officer της Apple, Jeff Williams, επισκέφθηκε πρόσφατα την Κίνα, και συνάντησε αξιωματούχους στο Πεκίνο και το Shenzhen για να ενισχύσει τη δέσμευση της Apple στην κινεζική αγορά.

Η πτώση της Apple στην αγορά κινητών τηλεφώνων της Κίνας μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά της εταιρείας. Η Κίνα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές smartphones στον κόσμο, επομένως οποιαδήποτε αλλαγή στη θέση της Apple εκεί, μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις στις παγκόσμιες πωλήσεις των iPhone. Η πτώση θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε μείωση των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Αpple: Εργάζεται στη μείωση της υπερθέρμανσης στο iPhone 16

Επιπλέον, η πτώση στην Κίνα μπορεί να επηρεάσει την εικόνα της Apple ως παγκόσμιου ηγέτη στην αγορά των smartphones. Η εταιρεία μπορεί να πιεστεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές στην αγορά και να αναπτύξει νέες στρατηγικές για να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Ωστόσο, η κυκλοφορία της σειράς iPhone 16 αργότερα φέτος αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση και ενδεχομένως να βελτιώσει τη θέση της Apple στην αγορά.

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS