ΑρχικήYoutubeΤο Joby Aviation VTOL έκανε ταξίδι ρεκόρ 842 χιλιομέτρων

Το Joby Aviation VTOL έκανε ταξίδι ρεκόρ 842 χιλιομέτρων

Το εναέριο ταξί VTOL της Joby Aviation με ηλεκτρική ενέργεια υδρογόνου, ολοκλήρωσε μια πτήση-ρεκόρ 842 χιλιομέτρων πάνω από την Καλιφόρνια, παράγοντας μόνο νερό ως άμεσο υποπροϊόν.

Δείτε επίσης: Τα eVTOL της Archer Aviation βγαίνουν εκτός αεροδρομίου

Η πτήση, η οποία ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από τα ρεκόρ απόστασης που έθεσαν τα ηλεκτρικά οχήματα της ίδιας εταιρείας, «αποδεικνύει τη δυνατότητα του υδρογόνου να εκτελεί περιφερειακά ταξίδια χωρίς εκπομπές», σύμφωνα με δήλωση της Joby Aviation, της εταιρείας πίσω από το πρωτότυπο ταξί. Το εναέριο ταξί διατήρησε επίσης το 10% του καυσίμου υδρογόνου μετά την πτήση, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να πετάξει ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Joby Aviation VTOL

Η πτήση πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου και είναι η πρώτη πτήση αεροσκάφους με υδρογόνο ικανό για κάθετη απογείωση και προσγείωση (VTOL), σύμφωνα με την Joby Aviation. Οι προηγούμενες πτήσεις με καύσιμα υδρογόνου χρησιμοποιούσαν είτε αεροσκάφη τύπου αεροπλάνου που απαιτούσαν διάδρομο είτε μικρότερα οχήματα, όπως το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Metavista. Αυτές οι πτήσεις αεροπλάνων με καύσιμα υδρογόνου διήρκεσαν από 10 λεπτά έως 3 ώρες. Το όχημα της Metavista πέταξε για 12 ώρες.

Δείτε ακόμα: Πολυτελές EV μπορεί εύκολα να απομακρύνει το χιόνι από πάνω του!

Το αεροταξί VTOL της Joby Aviation είναι ένα τροποποιημένο ηλεκτρικό αεροσκάφος με έξι ρότορες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αστικές συνθήκες. Το αρχικό όχημα που λειτουργεί με μπαταρία ολοκλήρωσε 40.000 km δοκιμών σε πολλές πτήσεις στη βάση της εταιρείας στη Μαρίνα της Καλιφόρνια και πάνω από την πόλη της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια, οι μηχανικοί μετέτρεψαν αυτό το ηλεκτρικό αεροσκάφος με μπαταρία σε υδρογόνο-ηλεκτρικό, προσθέτοντας μια δεξαμενή καυσίμου ικανή να αποθηκεύσει 40 κιλά υγρού υδρογόνου, καθώς και ένα σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Το πλεονέκτημα του σχεδιασμού που λειτουργεί με υδρογόνο, είναι ότι μπορεί να προχωρήσει πολύ περισσότερο από το ηλεκτρικό με μπαταρία, το οποίο χρειάζεται επαναφόρτιση κάθε 160 έως 240 km.

Δείτε επίσης: Το Ηλεκτρικό όχημα LAC 2 σε 1 διαθέτει 2θέσιο αεροσκάφος

Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει να πουλά το αρχικό της αεροσκάφος με ηλεκτρική μπαταρία το 2025. Το υδρογονοηλεκτρικό αεροταξί VTOL της Joby Aviation, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να κυκλοφορήσει στην αγορά, αλλά «η συντριπτική πλειονότητα των εργασιών σχεδιασμού, δοκιμών και πιστοποίησης που έχουμε ολοκληρώσει για το ηλεκτρικό μας αεροσκάφος, μεταφέρεται στην εμπορευματοποίηση της πτήσης υδρογόνου-ηλεκτρισμού», είπε ο JoeBen Bevirt, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Πηγή: livescience

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS