ΑρχικήBusinessΑνασχηματισμοί στο υπουργικό συμβούλιο της Αυστραλιανής Κυβέρνησης

Ανασχηματισμοί στο υπουργικό συμβούλιο της Αυστραλιανής Κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός Anthony Albanese ανακοίνωσε την τροποποίηση του υπουργικού συμβουλίου και των υπουργών το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από μια εβδομάδα συζητήσεων για επικείμενες αλλαγές.

Αυστραλία υπουργικό συμβούλιο

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέθεσε στον Tony Burke τη θέση του νέου υπουργού για την κυβερνοασφάλεια και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, ενώ η υπάρχουσα υπουργός, Clare O’Neil θα μετακινηθεί στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

Ο Albanese δήλωσε ότι αυτή ήταν η πρώτη σημαντική αλλαγή στο υπουργικό συμβούλιο της Κυβέρνησης μετά από δύο χρόνια.

Δείτε περισσότερα: Ηνωμένο Βασίλειο: Νέο νομοσχέδιο κυβερνοασφάλειας και ανθεκτικότητας

«Περίμενα ότι αυτή θα είναι η ομάδα που θα επιλέξω στις επόμενες εκλογές», δήλωσε ο Albanese. Αυτό αναμένεται να συμβεί κάποια στιγμή μέσα στο έτος. Εκτός από τα χαρτοφυλάκια της κυβερνοασφάλειας και των Εσωτερικών Υποθέσεων, ο Tony Burke θα αναλάβει επίσης τη διαχείριση των θεμάτων μετανάστευσης και πολυπολιτισμικότητας, ενώ θα συνεχίσει να υπηρετεί ως υπουργός Τεχνών και αρχηγός του οίκου.

Ο Albanese ανακοίνωσε επίσης έναν νέο συμβουλευτικό ρόλο για τον βουλευτή Andrew Charlton, ως «ειδικό απεσταλμένο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ψηφιακή ανθεκτικότητα».

«Αυτό θα είναι ένα ειδικό καθήκον για το οποίο συζήτησα με τον Andrew, καθώς και με τον Tony Burke, τον υπουργό για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, και με τη Michelle Rowland, την υπουργό επικοινωνιών, σχετικά με το πού βαδίζει η Αυστραλία και κυρίως ο κόσμος, καθώς υπάρχουν ζητήματα με την τεχνολογία που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε μεταξύ μας, τον τρόπο που λειτουργεί ολόκληρη η κοινωνία μας», είπε ο Albanese.

Ο Albanese είπε επίσης την Κυριακή ότι ο Αυστραλιανός Οργανισμός Πληροφοριών Ασφαλείας (ASIO) θα μετακομίσει από τις Εσωτερικές Υποθέσεις και στο τμήμα του Γενικού Εισαγγελέα, για να είναι πιο κοντά στην Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Δείτε επίσης: Google: Συζητά για την εξαγορά εταιρείας κυβερνοασφάλειας

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν είχε σκεφτεί να μεταφέρει την κυβερνοασφάλεια εκτός του χαρτοφυλακίου Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πηγή: itnews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS