ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαGoogle: Απενεργοποιεί τα σχόλια για τη διαφήμιση AI Dear Sydney

Google: Απενεργοποιεί τα σχόλια για τη διαφήμιση AI Dear Sydney

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων, η Google παρουσίασε τη νέα της διαφήμιση Dear Sydney η οποία δέχτηκε πολλές αρνητικές κριτικές από τον κόσμο για τον σκοπό και για τον τρόπο που διαφημίζει το πως χρησιμοποιείται το AI.  

Στην διαφήμιση Dear Sydney, μπορούμε να δούμε αρχικά, τον πατέρα ενός μικρού κοριτσιού να περιγραφεί την αγάπη της κόρης του για την Sydney McLaughlin-Levrone. Με την κόρη του να προπονείται χρησιμοποιώντας τις συμβουλές τεχνικής που έδωσε το AI. Επομένως o πατέρας χρησιμοποιεί το AI της Google, Gemini, για να βοηθήσει την κόρη του να γράψει ένα γράμμα στην αθλήτρια.

Μπορείτε να δείτε τη διαφήμιση εδώ.

dear sydney ai

Αρχικά, η Dear Sydney αυτή δέχτηκε πολλές αρνητικές κριτικές από τους θεατές της. Κυρίως για τον τρόπο που η Google διαφημίζει την χρήση του AI. Ένας άλλος λόγος είναι ότι γιατί ο πατέρας, ο οποίος αφηγείται την διαφήμιση, περιγράφει τον εαυτό του ως «καλός με τις λέξεις» να ενθαρρύνει την κόρη του να βασιστεί στο AI για το γράμμα της. Πολλοί ανέφεραν τις απόψεις τους για το Dear Sydney στο X (πρώην Twitter) «γιατί να χρησιμοποιήσουν το AI σε σημαντικές στιγμές μεταξύ του γονέα και παιδιού». «Γιατί δεν μπορούμε να ενθαρρύνουμε απλώς τα παιδιά μας να γραφούν τις δικές τους σκέψεις τους στο χαρτί».

Ένας εκπρόσωπος της Google ανάφερε επίσης ότι, η Google πιστεύει ότι «το AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την ενίσχυση των ανθρώπινών δεξιοτήτων, άλλα ποτέ δεν θα τις αντικαταστήσει». Η διαφήμιση Dear Sydney όμως απέτυχε να μεταδώσει αυτό το μήνυμα. Αντιθέτως ενθαρρύνει τον κόσμο να βασίζεται στο AI αντί στις δικές του δεξιότητες.

google dear sydney Ολυμπιακοί Αγώνες

Τέλος, οι αρνητικές κριτικές οδήγησαν την Google στην απενεργοποίηση των σχόλιων της διαφημίσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην πλατφόρμα τους, το YouTube.  

Διαβάστε επίσης: Elon Musk -Tesla: Εσωτερική χρήση των ανθρωποειδών ρομπότ Optimus

Πηγή: www.sfgate.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS