ΑρχικήUpdatesOpenAI: Λανσάρει φωνητική λειτουργία για το ChatGPT

OpenAI: Λανσάρει φωνητική λειτουργία για το ChatGPT

Η νέα προηγμένη φωνητική λειτουργία της OpenAI για το ChatGPT διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό χρηστών που είναι μέλη του ChatGPT Plus.

OpenAI φωνητική λειτουργία

Η νέα “φωνητική λειτουργία” που παρουσίασε η OpenAI κατά την εκδήλωση παρουσίασης του GPT-4 τον Μάιο, δέχθηκε επικρίσεις καθώς ακουγόταν παρόμοια με τη φωνή της Scarlett Johansson και η κυκλοφορία του καθυστέρησε για λόγους ασφαλείας.

Στην εκδήλωση της OpenAI, η νέα λειτουργία φωνής φάνηκε να είναι αισθητά πιο προηγμένη από την τρέχουσα λειτουργία του ChatGPT. Οι υπάλληλοι της OpenAI είχαν τη δυνατότητα να διακόπτουν και να ζητούν από το chatbot να αφηγηθεί μια ιστορία με διαφορετικούς τρόπους. Το chatbot προσαρμοζόταν στις διακοπές που έκαναν οι υπάλληλοι, και τροποποιούσε τις απαντήσεις του ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Διαβάστε σχετικά: Scarlett Johansson: Η OpenAI μιμήθηκε τη φωνή της (χωρίς άδεια);

Η προηγμένη λειτουργία είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει σε alpha στα τέλη Ιουνίου, αλλά η OpenAI ανέβαλε την κυκλοφορία κατά έναν μήνα προκειμένου να «προσεγγίσει τα υψηλά πρότυπα που έχει θέσει για τις εκδόσεις της». Στο πλαίσιο αυτής της καθυστέρησης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εργάζεται για «τη βελτίωση της ικανότητας του μοντέλου να εντοπίζει και να απορρίπτει συγκεκριμένο περιεχόμενο».

Η εκπρόσωπος της OpenAI, Taya Christianson, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δοκιμάζει τις δυνατότητες του φωνητικού μοντέλου με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 εξωτερικών συνεργατών, οι οποίοι επικεντρώνονται στην αναγνώριση αδυναμιών στις τεχνολογίες. Μετά από την έντονη κριτική που έχει δεχτεί η εταιρεία σχετικά με τις πολιτικές ασφαλείας της, αυτή η αναβολή φαίνεται πως ήταν μια σωστή απόφαση.

Επιπλέον, η OpenAI έχει προσθέσει νέα φίλτρα που θα αναγνωρίζουν και θα αποκλείουν συγκεκριμένα αιτήματα για τη δημιουργία μουσικής ή άλλου ήχου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, όπως δήλωσε η Christianson.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εκφράστηκαν επικριτικά σχόλια σχετικά με τη νέα λειτουργία που αφορά την ομοιότητα της φωνής στη σκηνή, γνωστή ως «Sky», με αυτή της Scarlett Johansson, η οποία υποδύθηκε μια προσωπικότητα AI στην ταινία “Her”. Αν και η φωνή είχε ενσωματωθεί στο ChatGPT πριν από το ανοιξιάτικο demo της OpenAI, η εταιρεία την αποσύρθηκε λίγο πριν η Johansson αποκαλύψει ότι είχε στείλει επιστολές στο OpenAI, ρωτώντας πώς δημιουργήθηκε αυτή η φωνή. Η Christianson ανέφερε ότι η νέα λειτουργία του ChatGPT θα περιλαμβάνει μόνο τέσσερις προκαθορισμένες φωνές, ηχογραφημένες από επαγγελματίες ηθοποιούς.

OpenAI φωνητική λειτουργία

Δείτε επίσης: Η Scarlett Johansson κινείται νομικά εναντίον του Lisa AI app επειδή μιμήθηκε τη φωνή της

Πρόσθεσε επίσης: «Το κάναμε έτσι ώστε το ChatGPT να μην μπορεί να μιμηθεί τις φωνές άλλων ανθρώπων, είτε ατόμων είτε δημοσίων προσώπων, και θα αποκλείει φωνές που διαφέρουν από τις προκαθορισμένες». Σύμφωνα με την Christianson, η OpenAI προγραμματίζει να διαθέσει αυτή τη νέα λειτουργία σε όλους τους χρήστες του ChatGPT Plus το φθινόπωρο.

Πηγή: theverge

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS