ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαSynchron BCI: Η χρήση του Apple Vision Pro γίνεται με τις σκέψεις

Synchron BCI: Η χρήση του Apple Vision Pro γίνεται με τις σκέψεις

Η Synchron, ανακοινώνει την πρώτη χρήση του Apple Vision Pro μέσω μόνο των σκέψεων χρησιμοποιώντας το Synchron Stentrode BCI.

Ο 64 χρόνος Μαρκ ο οποίος πάσχει από μυατροφική πλευρική σκλήρυνση, είναι ο πρώτος που χρησιμοποιεί το Apple Vision Pro σε συνδυασμό με το BCI (εμφυτευμένη διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή) ελέγχοντας το μόνο με τις σκέψεις του και τα ματιά του.

Apple Vision Pro BCI

Μέσω του συνδυασμού Apple Vision Pro και το BCI της Synchron, ο Mark κατάφερε να παίξει πασιέντζα, να παρακολουθήσει Apple TV και να στείλει μηνύματα. Χωρίς την εμφύτευση του BCI στον εγκέφαλο του, o Mark δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το Apple Vision Pro, εφόσον η συσκευή απαιτεί τις κινήσεις των χεριών.

Τα σχόλια του Mark ήταν «Αυτό μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, ήθελα καιρό να το δοκιμάσω». Κατά τη διάρκειά παρακολούθησης ενός βίντεο χρησιμοποιώντας το Apple Vision Pro, ο Μαρκ ανέφερε «Είναι σαν να το παρακολουθείς στο θέατρο, είναι σαν έρχεται στη πραγματική ζωή. Η χρήση αυτού του είδους ενισχυμένης πραγματικότητας έχει τεράστια επίδραση, και μπορώ να φανταστώ πόσο σημαντική θα ήταν για άλλους σε παρόμοια θέση ή για όσους έχουν χάσει τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην καθημερινή τους ζωή. Έχει τη δυνατότητα να σε μεταφέρει σε μέρη που δεν περίμενες ποτέ να δεις ή να ζήσεις ξανά.»

Apple Vision Pro BCI Synchron

Το BCI της Synchron επιτρέπει σε άτομα που έχουν χάσει την κινητικότητα στα χέρια ή την φωνή τους να αλληλεπιδρούν με το Apple Vision Pro. Είναι μια πλατφόρμα που βοηθά την επανασύνδεση των ανθρώπων που έχουν υποστεί τραυματισμό ή ασθένεια με τον γρήγορο εξελισσόμενο τεχνολογικό κόσμο. Δίνοντας τους την δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το Apple Vision Pro.

Το BCI εμφυτεύεται στο αιμοφόρο αγγείο στην επιφάνεια της κινητικής φλοιού του εγκεφάλου μέσω της νεφρικής φλέβας. Μετά της εμφύτευσης του το BCI ανιχνεύει και μεταδίδει την κινητική πρόθεση ασύρματα. Επιτρέποντας σε άτομα που έχουν χάσει την δυνατότητα κίνησης των άκρων τους να χρησιμοποιήσουν τις προσωπικές συσκευές τους.

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch του Sean Elliott ανίχνευσε ακανόνιστο καρδιακό παλμό

Πηγή: www.businesswire.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS