ΑρχικήinetΜέτοχοι μήνυσαν την CrowdStrike για το παγκόσμιο Blackout

Μέτοχοι μήνυσαν την CrowdStrike για το παγκόσμιο Blackout

Μέτοχοι μηνύουν την CrowdStrike μετά από μια ελαττωματική ενημέρωση λογισμικού που προκάλεσε την πτώση περισσότερων από οκτώ εκατομμυρίων υπολογιστών, δημιουργώντας παγκόσμιο χάος.

crowdstrike

Η αγωγή κατηγορεί την εταιρεία κυβερνοασφάλειας για «ψευδείς και παραπλανητικές» δηλώσεις σχετικά με τις διαδικασίες δοκιμών του λογισμικού της.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η τιμή της μετοχής της CrowdStrike υποχώρησε κατά 32% μέσα σε 12 ημέρες μετά το περιστατικό, με αποτέλεσμα απώλεια αγοραίας αξίας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων (£14,5 δισ.). Η CrowdStrike αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό της ενάντια στην προτεινόμενη ομαδική αγωγή.

Διαβάστε σχετικά: Η Delta Air Lines ζητά αποζημίωση από τις CrowdStrike και Microsoft

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Austin στο Τέξας, υποστηρίζει ότι στελέχη της CrowdStrike εξαπάτησαν τους επενδυτές, κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι οι ενημερώσεις λογισμικού της εταιρείας είχαν υποβληθεί σε επαρκείς δοκιμές. Η αγωγή ζητά απροσδιόριστο ποσό αποζημίωσης για τους επενδυτές που κατείχαν μετοχές της CrowdStrike από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 29 Ιουλίου.

Σημαντική είναι η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου George Kurtz σε τηλεδιάσκεψη στις 5 Μαρτίου, όπου υποστήριξε ότι το λογισμικό της εταιρείας ήταν «επικυρωμένο, δοκιμασμένο και πιστοποιημένο». Σε δήλωσή της στο BBC News, η CrowdStrike αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς, αναφέροντας: «Πιστεύουμε ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει βάση και θα υπερασπιστούμε σθεναρά την εταιρεία», σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Delta Air Lines, Ed Bastian, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι η διακοπή που προκλήθηκε από το περιστατικό κόστισε στην αεροπορική εταιρεία 500 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των χαμένων εσόδων και αποζημιώσεων προς τους επιβάτες. Η Delta φέρεται να έχει προσλάβει δικηγόρο και ετοιμάζεται να ζητήσει αποζημίωση από την CrowdStrike.

Δείτε ακόμη: CrowdStrike: Phishing επιθέσεις στοχεύουν Γερμανούς πελάτες

Η ελαττωματική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου προκάλεσε την καταστροφή 8,5 εκατομμυρίων υπολογιστών με Microsoft Windows παγκοσμίως. Αυτό το περιστατικό διέκοψε τις λειτουργίες επιχειρήσεων και υπηρεσιών, όπως αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες και νοσοκομεία.

Σε μια λεπτομερή ανασκόπηση του συμβάντος, η CrowdStrike ανέφερε ότι υπήρχε ένα “σφάλμα” σε ένα σύστημα που είχε σχεδιαστεί για να διασφαλίσει την ορθότητα των ενημερώσεων λογισμικού. Το σφάλμα αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εντοπιστούν τα “προβληματικά δεδομένα περιεχομένου” σε ένα αρχείο.

Crowdstrike

Διαβάστε περισσότερα: CrowdStrike: Εξηγεί πού οφείλεται το «blackout» της Παρασκευής

Η εταιρεία τόνισε ότι θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η επανάληψη αυτού του περιστατικού μέσω βελτιωμένων δοκιμών και ελέγχων λογισμικού, περιλαμβάνοντας αυξημένο έλεγχο από τους προγραμματιστές.

Πηγή: bbc.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS