ΑρχικήinetΓιατί η Microsoft αντιμετωπίζει ανταγωνιστικά την OpenAI;

Γιατί η Microsoft αντιμετωπίζει ανταγωνιστικά την OpenAI;

Η Microsoft έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στον κατασκευαστή του ChatGPT, την OpenAI, τους τελευταίους 12 έως 15 μήνες.

Microsoft OpenAI

Ωστόσο, η σχέση της εταιρείας με τον γίγαντα της τεχνητής νοημοσύνης που διευθύνει ο Sam Altman εισέρχεται τώρα σε μια περίπλοκη φάση. Σύμφωνα με reports αυτής της εβδομάδας, η Microsoft αρχίζει να βλέπει την OpenAI ως έναν από τους μεγάλους ανταγωνιστές της στην αγορά, όπου συγκαταλέγονται και άλλες μεγάλες εταιρείες όπως η Google, η Apple, η Amazon και η Meta.

Δείτε περισσότερα: OpenAI: Λανσάρει φωνητική λειτουργία για το ChatGPT

Η Microsoft έχει εκμεταλλευτεί πλήρως την επένδυσή της ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην OpenAI, γεγονός που της επέτρεψε να αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα για το ChatGPT και τις νέες του δυνατότητες.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι πρόσφατες κινήσεις της OpenAI στον τομέα, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής της δικής της Αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη, έχουν αλλάξει την κατεύθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, οι οποίες μέχρι τώρα λειτουργούσαν ως συνέταιροι.

Η ενημέρωση σχετικά με τη σχέση τους επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη ετήσια έκθεση της Microsoft, στην οποία χαρακτηρίζει την OpenAI ως ανταγωνιστή της, λόγω των προσφορών της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης για αναζητήσεις και ειδησεογραφικό περιεχόμενο που έρχονται στο προσκήνιο.

Διαβάστε επίσης: Η Delta Air Lines ζητά αποζημίωση από τις CrowdStrike και Microsoft

Πηγή: news18.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS