ΑρχικήSecurityICO: Οι εταιρείες social media δεν προστατεύουν το απόρρητο των παιδιών

ICO: Οι εταιρείες social media δεν προστατεύουν το απόρρητο των παιδιών

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου (ICO) έχει προειδοποιήσει 11 πλατφόρμες social media και κοινής χρήσης βίντεο, επειδή δεν έκαναν αρκετά για τη διαφύλαξη του απορρήτου των παιδιών.

Δείτε επίσης: Νέα νομοσχέδια για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο

social media απόρρητο παιδιών

Η ρυθμιστική αρχή προειδοποίησε τις 11 πλατφόρμες ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα εάν δεν συμμορφωθούν ή δεν παραθέσουν έναν σοβαρό λόγο για την τρέχουσα προσέγγισή τους.

Αυτή η προειδοποίηση ήρθε μετά από μια ανασκόπηση της διαδικασίας εγγραφής που ακολουθούν οι νέοι για να δημιουργήσουν λογαριασμούς σε 34 πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και κοινής χρήσης βίντεο.

Μεταξύ των 34 πλατφορμών που συμπεριλήφθηκαν στην κριτική ήταν το Facebook, το Reddit, το Snapchat, το X (πρώην Twitter) και το YouTube. Το ICO δεν κατονόμασε τις 11 πλατφόρμες social media όπου εντοπίστηκαν ανησυχίες για το απόρρητο των παιδιών στη διαδικασία εγγραφής.

Τον Απρίλιο του 2024, το ICO προειδοποίησε ότι οι πλατφόρμες social media κοινής χρήσης βίντεο διαφημίσεων, πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να προστατεύσουν το απόρρητο των παιδιών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους. Η ανασκόπηση του ICO τόνισε μια σειρά ζητημάτων απορρήτου που σχετίζονται με τα παιδιά κατά την ανασκόπηση των πλατφορμών.

Δείτε ακόμα: Apple: Κατηγορείται από την NSPCC ότι υστερεί στην αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Το ICO απέστειλε επιστολή σε 11 πλατφόρμες σχετικά με αυτά τα ζητήματα, σε ορισμένες περιπτώσεις προειδοποιώντας για ρυθμιστικές ενέργειες εάν δεν γίνουν αλλαγές στις πρακτικές τους.

Έχει επίσης εγείρει ερωτήματα σε ορισμένες πλατφόρμες social media για να κατανοήσουν καλύτερα πώς οι υπηρεσίες επηρεάζουν το απόρρητο των παιδιών. Αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών σε συστήματα συστάσεων. Αυτά τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για να ενημερώσουν τη συνεχιζόμενη εργασία για τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι πλατφόρμες κοινής χρήσης βίντεο προστατεύουν το απόρρητο των παιδιών.

Η Emily Keaney, Αναπληρώτρια Επίτροπος στο ICO, σχολίασε: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις διαδικτυακές υπηρεσίες που ενδέχεται να έχουν πρόσβαση τα παιδιά για κακές πρακτικές απορρήτου. Όπου οι οργανισμοί αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών, θα παρέμβουμε και θα αναλάβουμε δράση».

«Οι διαδικτυακές υπηρεσίες και οι πλατφόρμες έχουν καθήκον να φροντίζουν τα παιδιά. Τα κακώς σχεδιασμένα προϊόντα και υπηρεσίες μπορούν να θέσουν τα παιδιά σε κίνδυνο σοβαρής βλάβης από κακοποίηση, εκφοβισμό, ακόμη και απώλεια ελέγχου των προσωπικών τους πληροφοριών», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Ε.Ε: Έρευνα στη Meta για αρνητικές συνέπειες των Instagram, Facebook σε παιδιά

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, τα social media έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής των παιδιών, προσφέροντας ευκαιρίες και προκλήσεις. Από τη μία πλευρά, πλατφόρμες όπως το Instagram, το TikTok και το Snapchat επιτρέπουν στα παιδιά να συνδέονται με συνομηλίκους, να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους και να ενημερώνονται για τις τάσεις και τα γεγονότα. Αυτές οι πλατφόρμες μπορούν επίσης να καλλιεργήσουν την αίσθηση της κοινότητας και του ανήκειν, ειδικά μεταξύ των εφήβων που επιδιώκουν να εδραιώσουν την ταυτότητά τους. Ωστόσο, η διάχυτη φύση των social media εγκυμονεί κινδύνους και διακυβεύει το απόρρητο των παιδιών.

Πηγή: infosecurity-magazine

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS