ΑρχικήHow ToΠώς να αποκρύψετε φακέλους στα Windows

Πώς να αποκρύψετε φακέλους στα Windows

Η απόκρυψη φακέλων στα Windows είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε προσωπικές ή σημαντικές πληροφορίες μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Δεν θα είναι αδύνατο να τα βρουν, αλλά θα αποτρέψει όσους δεν ξέρουν ότι υπάρχει κάτι να ψάξουν. Αυτό είναι καλό ωστόσο, γιατί σημαίνει ότι τα δεδομένα σας εξακολουθούν να είναι εύκολα προσβάσιμα. Εάν θέλετε να τα προστατέψετε περαιτέρω, θα χρειαστείτε έναν κωδικό πρόσβασης.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να κρυπτογραφήσετε αρχεία και φακέλους;

Windows φάκελοι

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να αποκρύψετε φακέλους στα Windows.

Τα παρακάτω βήματα αφορούν τα Windows 11, αλλά η διαδικασία είναι σε μεγάλο βαθμό η ίδια και στα Windows 10 — η διεπαφή χρήστη είναι λίγο διαφορετική.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ ή πατήστε παρατεταμένα στο αρχείο ή το φάκελο που θέλετε να αποκρύψετε και επιλέξτε Ιδιότητες από το αναπτυσσόμενο μενού.

Δείτε ακόμα: Windows 10: Η Microsoft διορθώνει σφάλμα Connected Cache

Βήμα 2: Στο παράθυρο ιδιοτήτων, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο Κρυφό για να αποκρύψετε το φάκελο. Στη συνέχεια επιλέξτε Εφαρμογή.

Κρύψτε φακέλους στα Windows

Βήμα 3: Όταν σας ζητηθεί, αποφασίστε εάν θέλετε να αποκρύψετε επίσης τυχόν αρχεία μέσα ή υποφάκελους του φακέλου που κρύβετε. Στη συνέχεια επιλέξτε ΟΚ.

Βήμα 4: Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ο φάκελός σας θα πρέπει τώρα να είναι κρυφός για τους περισσότερους χρήστες στον υπολογιστή. Επίσης, δεν θα μπορεί πλέον να βρεθεί στην αναζήτηση των Windows.

Ωστόσο, εάν την έχετε ρυθμίσει να εμφανίζει κρυφά αρχεία, θα δείτε τον φάκελο σε ημιδιαφανή μορφή.

Δείτε επίσης: Εκτός ελέγχου η παγκόσμια διακοπή σε Microsoft και Windows

Βήμα 5: Εάν ποτέ θέλετε να επαναφέρεται αυτό το αρχείο ή φάκελο, ακολουθήστε τα βήματα παραπάνω, αλλά καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στο “Κρυφό“. Στη συνέχεια επιλέξτε Εφαρμογή.

Πηγή: digitaltrends

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS