ΑρχικήSecurityΜήνυση στο TikTok για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας της ιδιωτικότητας των...

Μήνυση στο TikTok για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας της ιδιωτικότητας των παιδιών

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση κατά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικών μέσων TikTok και της μητρικής της εταιρείας, ByteDance, ισχυριζόμενη εκτεταμένες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί απορρήτου των παιδιών.

Δείτε επίσης: Mozilla: Το TikTok Lite δεν έχει βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας

TikTok Μήνυση

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι το TikTok συνέλεξε προσωπικές πληροφορίες από παιδιά κάτω των 13 ετών χωρίς γονική συναίνεση, παραβιάζοντας τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA).

Από το 2019, το TikTok επέτρεψε επίσης στα παιδιά να δημιουργούν λογαριασμούς TikTok εκτός της “Kids Mode” (μια έκδοση της εφαρμογής που είναι αφιερωμένη σε παιδιά κάτω των 13 ετών) και απέτυχε να εφαρμόσει πολιτικές και διαδικασίες που θα βοηθούσαν στον εντοπισμό και την απενεργοποίηση/διαγραφή λογαριασμών που δημιουργήθηκαν από παιδιά.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι αυτή η πρακτική εξέθεσε εκατομμύρια νέους χρήστες σε «εκτεταμένη συλλογή δεδομένων» και κινδύνους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, επιτρέποντάς τους να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο για ενήλικες και να αλληλεπιδρούν με ενήλικους χρήστες.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια, υποστηρίζει ότι το TikTok και η ByteDance γνώριζαν αυτές τις παραβιάσεις, ωστόσο συνέχιζαν να εμπλέκονται σε παράνομες πρακτικές συλλογής δεδομένων.

Δείτε ακόμα: Το TikTok διορθώνει zero-day που χρησιμοποιείται για παραβίαση υψηλών προφίλ

Η έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τις πρακτικές συλλογής δεδομένων του TikTok αποκάλυψε επίσης ότι η εταιρεία απέτυχε να διαγράψει προσωπικές πληροφορίες όταν το ζήτησαν οι γονείς, μια απαίτηση βάσει του COPPA.

Επιπλέον, η καταγγελία ισχυρίζεται ότι το TikTok παραπλάνησε γονείς και χρήστες σχετικά με τις πολιτικές συλλογής δεδομένων του, παραλείποντας να παράσχει επαρκή ειδοποίηση σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγονταν και πώς χρησιμοποιήθηκαν.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει τώρα αστικές ποινές και ασφαλιστικά μέτρα κατά των TikTok και ByteDance για να αποτρέψει περαιτέρω παραβιάσεις. Η εφαρμογή TikTok Android έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο λήψεις, ενώ η έκδοση iOS έχει βαθμολογηθεί 17,2 εκατομμύρια φορές.

Σε απάντηση στη μήνυση, η TikTok δήλωσε ότι διαφωνεί με τους «καταγγελίες, πολλές από τις οποίες σχετίζονται με γεγονότα και πρακτικές του παρελθόντος που είναι πραγματικά ανακριβείς ή έχουν αντιμετωπιστεί».

«Είμαστε περήφανοι για τις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τα παιδιά και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να βελτιώνουμε την πλατφόρμα», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Η εξαγορά του TikTok θα μπορούσε να κοστίσει 100 δισεκατομμύρια

Η ασφάλεια και το απόρρητο των παιδιών στο Διαδίκτυο έχουν γίνει ύψιστη ανησυχία στη σημερινή ψηφιακή εποχή, όπως αποδεικνύει και η μήνυση εναντίον του TikTok. Καθώς τα παιδιά ασχολούνται όλο και περισσότερο με τις διαδικτυακές πλατφόρμες, είναι σημαντικό για τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους κηδεμόνες να επαγρυπνούν για την προστασία των προσωπικών τους στοιχείων. Αυτό περιλαμβάνει την κατανόηση των τύπων δεδομένων που ενδέχεται να συλλέγουν οι ιστότοποι, τη σημασία της χρήσης ρυθμίσεων απορρήτου κατάλληλες για την ηλικία και την επίγνωση των πιθανών διαδικτυακών θηρευτών. Η εκπαίδευση των παιδιών να μην μοιράζονται προσωπικά στοιχεία, να είναι προσεκτικά με τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και να αναγνωρίζουν ακατάλληλο περιεχόμενο είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση ενός ασφαλούς διαδικτυακού περιβάλλοντος.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS