ΑρχικήSecurityΤο νέο macOS Sequoia ενισχύει τους ελέγχους Gatekeeper

Το νέο macOS Sequoia ενισχύει τους ελέγχους Gatekeeper

Η Apple ανακοίνωσε την Τρίτη μια ενημέρωση στην έκδοση macOS Sequoia επόμενης γενιάς, που καθιστά λίγο πιο δύσκολο για τους χρήστες να παρακάμψουν τις προστασίες Gatekeeper.

Δείτε επίσης: BeaverTail: Ανακαλύφθηκε νέα έκδοση του macOS malware

Το Gatekeeper είναι μια κρίσιμη γραμμή άμυνας ενσωματωμένη στο macOS που έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι μόνο αξιόπιστες εφαρμογές εκτελούνται στο λειτουργικό σύστημα. Όταν γίνεται λήψη μιας εφαρμογής εκτός του App Store και ανοίγει για πρώτη φορά, επαληθεύει ότι το λογισμικό προέρχεται από έναν αναγνωρισμένο προγραμματιστή.

macOS Sequoia Gatekeeper

Εκτελεί επίσης ελέγχους για να διασφαλίσει ότι η εφαρμογή είναι επικυρωμένη και ότι δεν έχει παραβιαστεί για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού σε συστήματα macOS. Επιπλέον, απαιτεί έγκριση από τον χρήστη πριν επιτρέψει την εκτέλεση οποιασδήποτε τέτοιας εφαρμογής τρίτου μέρους.

Αυτός είναι ο μηχανισμός έγκρισης χρήστη του Gatekeeper που η Apple έχει τώρα ενισχύσει περαιτέρω με το macOS Sequoia, την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Mac, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Δείτε ακόμα: Η beta έκδοση του macOS Sequoia διαθέτει iPhone Mirroring

Στο macOS Sequoia, οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν Control-click για να παρακάμψουν το Gatekeeper όταν ανοίγουν λογισμικό που δεν είναι σωστά υπογεγραμμένο ή δεν έχει επικυρωθεί“, δήλωσε η Apple.

Θα χρειαστεί να επισκεφτούν τις Ρυθμίσεις συστήματος > Απόρρητο και ασφάλεια για να ελέγξουν τις πληροφορίες ασφαλείας για το λογισμικό προτού του επιτρέψουν να εκτελεστεί.

Η κίνηση θεωρείται ως ένας τρόπος αντιμετώπισης κακόβουλου λογισμικού και backdoors που στοχεύουν macOS που είναι συχνά ανυπόγραφα και εξαπατούν τους χρήστες να παρακάμψουν τις προστασίες Gatekeeper.

Δείτε επίσης: Apple: Το Game Porting Toolkit βοηθάει πλέον τους προγραμματιστές να μεταφέρουν παιχνίδια από το macOS στο iOS

Τον Ιούλιο του 2023, Βορειοκορεάτες hackers παρατηρήθηκαν να διαδίδουν ένα αρχείο ανυπόγραφης εικόνας δίσκου (DMG) που υποδύθηκε μια νόμιμη υπηρεσία βιντεοκλήσεων με το όνομα MiroTalk και εξαπέλυσε την κακόβουλη συμπεριφορά της αφού ένα θύμα κάνει κλικ και επιλέγει “Άνοιγμα” και αγνοεί την προειδοποίηση ασφαλείας της Apple.

Πηγή: thehackernews

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS