ΑρχικήinetΤο X μηνύει μεγάλους διαφημιστές για φερόμενο μποϊκοτάζ

Το X μηνύει μεγάλους διαφημιστές για φερόμενο μποϊκοτάζ

Το X, πρώην Twitter, μηνύει πολλούς μεγάλους διαφημιστές, συμπεριλαμβανομένων των Mars, Unilever και CVS Health. Αυτή η ενέργεια είναι μέρος μιας αντιμονοπωλιακής αγωγής κατά της Παγκόσμιας Συμμαχίας για Υπεύθυνα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (GARM), όπως ανακοίνωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Linda Yaccarino σε ανοιχτή επιστολή της.

Δείτε επίσης: Το X ξεκινά να εκπαιδεύει το Grok AI με τις αναρτήσεις σας

X διαφημιστές

Η Yaccarino ισχυρίζεται ότι αυτοί οι διαφημιστές συμμετείχαν σε ένα «παράνομο μποϊκοτάζ» του X. Υποστηρίζει ότι αυτό το μποϊκοτάζ είχε στόχο να βλάψει τη διαφορετική βάση χρηστών της πλατφόρμας, η οποία περιλαμβάνει λάτρεις των σπορ, παίκτες, δημοσιογράφους, ακτιβιστές, γονείς και ηγέτες.

Το GARM, μέρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιστών, δημιουργήθηκε για να θέσει κατευθυντήριες γραμμές ασφάλειας για τη διαδικτυακή διαφήμιση. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η GARM και άλλες ομάδες συνεργάστηκαν για να κρατήσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από διαφημίσεις μακριά από το X.

Δείτε ακόμα: Το Asus ROG Ally X μετατρέπει το PC gaming σε φορητή εμπειρία

Αυτή δεν είναι η πρώτη αγωγή που υποβάλλει το X για θέματα διαφημιστών. Η εταιρεία μήνυσε προηγουμένως το Κέντρο για την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Μίσους (CCDH) αφού η ομάδα δημοσίευσε έρευνα που επέκρινε το X επειδή δεν αφαιρούσε δημοσιεύσεις μίσους. Αυτή η αγωγή απορρίφθηκε, με τον δικαστή να δηλώνει ότι ο Χ προσπαθούσε να «τιμωρήσει» την ομάδα.

Ο Elon Musk, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του X, μοιράστηκε την απογοήτευσή του σε μια πρόσφατη ανάρτησή του, λέγοντας: «Προσπαθήσαμε να είμαστε καλοί για 2 χρόνια και δεν πήραμε τίποτα παρά μόνο άδειες λέξεις. Τώρα, είναι πόλεμος».

Δείτε επίσης: Ευρωπαϊκή Ένωση: Το σύστημα επαλήθευσης του X είναι παραπλανητικό

Aυτή η μήνυση δείχνει πόσο δύσκολο είναι για πλατφόρμες όπως το X να διαχειρίζονται την ελευθερία του λόγου και να κρατούν ευχαριστημένους τους διαφημιστές. Είναι σαν μια σκληρή μάχη που θα μπορούσε να ταρακουνήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS