ΑρχικήYoutubeΟι αστροναύτες του Starliner θα ξεμείνουν στο διάστημα μέχρι το 2025

Οι αστροναύτες του Starliner θα ξεμείνουν στο διάστημα μέχρι το 2025

Το διαστημόπλοιο Boeing Starliner καθυστερεί την προγραμματισμένη αποστολή Crew-9 της SpaceX στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) — και η NASA εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει την πτήση επιστροφής του διαστημικού σκάφους με τους αστροναύτες στη Γη, καθώς έρχονται στο φως περισσότερες λεπτομέρειες για τις δυσλειτουργίες του.

Δείτε επίσης: Το Starliner της Boeing δεν μπορεί να επιστρέψει στη Γη

Η καθυστέρηση, η οποία μεταφέρει την εκτόξευση της αποστολής Crew-9 από τις 18 Αυγούστου όχι νωρίτερα από τις 24 Σεπτεμβρίου, «δίνει περισσότερο χρόνο στους διαχειριστές της αποστολής να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό επιστροφής για το Boeing Crew Flight Test», έγραψε η NASA.

Starliner αστροναύτες

Η ενημέρωση έφτασε σε δύσκολη στιγμή για τη NASA και την Boeing. Τα μέλη του πληρώματος, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να αντικαταστήσουν το τρέχον πλήρωμα στον ISS, δεν μπορούν να φτάσουν στο σταθμό μέχρι να ανοίξει μια ελεύθερη θύρα ελλιμενισμού. Η προτιμώμενη μονάδα Harmony καταλαμβάνεται επί του παρόντος από το διαστημόπλοιο Starliner, το οποίο έχει κολλήσει στον ISS από τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία επιστροφής για το διαστημόπλοιο της Boeing ή τους αστροναύτες της, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στον ISS εδώ και μήνες. Οι μηχανικοί της NASA συζητούν τώρα εάν θα πρέπει να στείλουν το Starliner στη Γη χωρίς πλήρωμα και να μεταφέρουν τους αστροναύτες στο σπίτι με ένα όχημα SpaceX στις αρχές του 2025.

Δείτε ακόμα: Η Boeing εκτοξεύει αστροναύτες της NASA για πρώτη φορά

Τα προβλήματα ξεκίνησαν λίγο αφότου οι αστροναύτες της NASA Butch Wilmore και Sunita Williams μπήκαν σε τροχιά με το διαστημόπλοιο της Boeing, μετά από χρόνια καθυστερήσεων του έργου, από τον Διαστημικό Σταθμό Cape Canaveral της Φλόριντα στις 5 Ιουνίου.

Οι δύο αστροναύτες επρόκειτο να παραμείνουν μια εβδομάδα σε τροχιά, αλλά κατά τη διάρκεια της πτήσης το Starliner αντιμετώπισε μια σειρά προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων πέντε διαρροών ηλίου και πέντε αστοχιών στους προωθητήρες του συστήματος ελέγχου αντίδρασης. Αυτό ανάγκασε τους μηχανικούς να επιλύσουν προβλήματα στο έδαφος και επέκτεινε την παραμονή των δύο αστροναυτών στον ISS από την προγραμματισμένη εβδομάδα σε δύο μήνες και έπεται συνέχεια.

Δείτε επίσης: Το διαστημικό σκάφος Dragon της NASA αλλάζει θέση στον ISS

Οι μηχανικοί της NASA λένε ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με την ικανότητα πτήσης του Starliner και να εξαλείψουν τα ελαττώματα του. Ωστόσο, η πρόοδος προς μια ενδεχόμενη πτήση για το σπίτι έχει σταματήσει. Η NASA περίμενε να ξεκινήσει μια αναθεώρηση ετοιμότητας πτήσης για το διαστημόπλοιο στις αρχές Αυγούστου, αλλά η διαδικασία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Πηγή: livescience

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS