ΑρχικήSecurityΠαραβίαση δεδομένων της ADT εκθέτει πληροφορίες πελατών

Παραβίαση δεδομένων της ADT εκθέτει πληροφορίες πελατών

Η ADT Inc., ένας εξέχων πάροχος λύσεων ασφάλειας και αυτοματισμού, ανέφερε παραβίαση δεδομένων, αφού μη εξουσιοδοτημένοι φορείς είχαν πρόσβαση σε συγκεκριμένες βάσεις δεδομένων που περιέχουν πληροφορίες παραγγελιών πελατών.

Δείτε επίσης: Παραβίαση της HealthEquity επηρεάζει 4,3 εκατ. ανθρώπους

Παραβίαση δεδομένων ADT

Η εταιρεία αντιμετώπισε γρήγορα την παραβίαση, η οποία δημιούργησε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων και το απόρρητο.

Η ADT αντιλήφθηκε την παραβίαση δεδομένων όταν μη εξουσιοδοτημένοι φορείς είχαν παράνομη πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων πληροφοριών παραγγελιών πελατών. Η εταιρεία σταμάτησε αμέσως τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και ξεκίνησε μια ολοκληρωμένη έρευνα.

Για να διασφαλίσει μια ενδελεχή ανάλυση, η ADT συνεργάστηκε με κορυφαίους τρίτους ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Παρόλες τις προσπάθειες, οι εισβολείς έλαβαν περιορισμένες πληροφορίες πελατών, συμπεριλαμβανομένων διευθύνσεων email, αριθμών τηλεφώνου και ταχυδρομικών διευθύνσεων.

Η ADT έχει διαβεβαιώσει τους πελάτες ότι τα συστήματα ασφαλείας του σπιτιού τους δεν παραβιάστηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού. Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι παραβιάστηκαν ευαίσθητες οικονομικές πληροφορίες, όπως στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικά στοιχεία.

Δείτε ακόμα: Η παραβίαση δεδομένων της BMW αποκάλυψε στοιχεία 14.000 πελατών

Η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών αποκάλυψε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό της συνολικής βάσης συνδρομητών της ADT επηρεάστηκε από την παραβίαση δεδομένων. Η εταιρεία έχει λάβει μέτρα για να ενημερώσει τους πελάτες που πιστεύεται ότι έχουν επηρεαστεί.

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, η ADT παραμένει σίγουρη ότι η παραβίαση δεν έχει επηρεάσει ουσιαστικά τις δραστηριότητές της. Η εταιρεία επίσης δεν αναμένει σημαντική επίδραση στην οικονομική της κατάσταση ή στην ικανότητά της να ανταποκριθεί στις οικονομικές της οδηγίες για το 2024.

Η προληπτική προσέγγιση της ADT για την αντιμετώπιση της παραβίασης και την επικοινωνία με πελάτες που επηρεάζονται υπογραμμίζει τη δέσμευσή της για διατήρηση της εμπιστοσύνης και της διαφάνειας. Η εταιρεία συνεχίζει να αξιολογεί την κατάσταση και να εφαρμόζει μέτρα για την αποτροπή μελλοντικών συμβάντων.

Δείτε επίσης: Κτηματολόγιο – παραβίαση δεδομένων: Τι στοιχεία έκλεψαν οι χάκερ

Μια παραβίαση δεδομένων, όπως αυτή στην ADT, συμβαίνει όταν μη εξουσιοδοτημένα άτομα αποκτούν πρόσβαση σε εμπιστευτικές ή ευαίσθητες πληροφορίες. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσω διαφόρων μεθόδων, όπως εισβολή, επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού ή ανθρώπινο λάθος. Οι συνέπειες μιας παραβίασης δεδομένων μπορεί να είναι σοβαρές, οδηγώντας συχνά σε οικονομικές απώλειες, ζημιά στη φήμη και νομικές συνέπειες για τους επηρεαζόμενους οργανισμούς. Για τον μετριασμό των κινδύνων που σχετίζονται με παραβιάσεις δεδομένων, είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, να διεξάγουν τακτικούς ελέγχους και να παρέχουν στους εργαζομένους την κατάλληλη εκπαίδευση σχετικά με τα πρωτόκολλα προστασίας δεδομένων.

Πηγή: cybersecuritynews

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS