ΑρχικήHow ToΠώς να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM στο φορητό υπολογιστή σας

Πώς να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM στο φορητό υπολογιστή σας

Η RAM είναι η βραχυπρόθεσμη μνήμη του υπολογιστή σας, επομένως είναι απίστευτα σημαντική. Εάν ο φορητός υπολογιστής σας υποστηρίζει αναβαθμίσεις RAM, η αλλαγή των υπαρχόντων με κάτι πιο γρήγορο μπορεί να είναι ένας απλός τρόπος για να δείτε μεγάλη βελτίωση στην απόδοση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε ακόμη και να επεκτείνετε τη χωρητικότητα της μνήμης του φορητού υπολογιστή σας.

Δείτε επίσης: Το πρώτο iPhone με 12GB RAM και τριπλή κάμερα 48MP

Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση;

Για να μπορέσετε να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM σας, αρχικά πρέπει να ξέρετε αν είναι δυνατό. Δεν επιτρέπουν όλοι οι φορητοί υπολογιστές αναβαθμίσεις RAM. Μερικοί έχουν σφραγισμένο πάτο ή συγκολλημένη μνήμη. Εάν, για παράδειγμα, έχετε ένα πρόσφατο MacBook ή άλλο μικρό φορητό υπολογιστή, μάλλον δεν θα μπορέσετε. Ελέγξτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή του φορητού υπολογιστή σας ή το εγχειρίδιό σας για να είστε σίγουροι.

Πώς να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM του φορητού υπολογιστή σας

Πριν αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM σας, εάν ανησυχείτε για τη διαδικασία, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για τυχόν σημαντικά δεδομένα στον φορητό υπολογιστή σας. Αν και είναι εξαιρετικά απίθανο να προκαλέσετε ζημιά, εάν υπάρχουν σημαντικά δεδομένα, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας.

Βήμα 1: Απενεργοποιήστε τον φορητό υπολογιστή σας και βεβαιωθείτε ότι είναι αποσυνδεδεμένος από οποιαδήποτε πηγή ρεύματος. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε τον σε μια καθαρή επιφάνεια και ξεβιδώστε τη θήκη RAM χρησιμοποιώντας ένα κατάλληλο κατσαβίδι.

Δείτε ακόμα: Snapdragon 8 Gen 4: Υποστηρίζει ταχύτερο chip μνήμης RAM που υπερτερεί του A18 Pro της Apple

Βήμα 2: Εάν αφαιρείτε την αρχική μνήμη, ξεκουμπώστε τα κλιπ διατήρησης στα υπάρχοντα memory stick και τραβήξτε τα από τις υποδοχές τους.

Βήμα 3: Πάρτε τα νέα memory stick και ευθυγραμμίστε τα σωστά με τις υποδοχές, μετά πιέστε απαλά αλλά σταθερά μέσα στην υποδοχή μέχρι να γίνει η τοποθέτηση. Εάν χρειάζεται, πιέστε το κλιπ συγκράτησης στη θέση του για να ασφαλίσει το στικ και μετά επαναλάβετε αυτό το βήμα για κάθε stick με τη σειρά.

Βήμα 4: Αντικαταστήστε το πλαίσιο πρόσβασης στη μνήμη και γυρίστε ξανά τον φορητό υπολογιστή σας.

Βήμα 5: Ενεργοποιήστε τον φορητό υπολογιστή σας. Εάν εκκινηθεί με επιτυχία, έχετε αναβαθμίσει τη μνήμη του φορητού υπολογιστή σας! Ελέγξτε ότι η νέα μνήμη RAM αναγνωρίζεται σωστά μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Η μνήμη RAM του υπολογιστή έχει τη μεγαλύτερη αναβάθμιση των τελευταίων 25 ετών

Εάν ο φορητός υπολογιστής δεν εκκινείται, δοκιμάστε να βγάλετε τη νέα μνήμη RAM και να την εγκαταστήσετε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι το κάνατε σωστά.

Πηγή: digitaltrends

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS