ΑρχικήUpdatesChrome Android: Απόκρυψη passwords και ευαίσθητου περιεχομένου κατά το Screen sharing

Chrome Android: Απόκρυψη passwords και ευαίσθητου περιεχομένου κατά το Screen sharing

Η Google εισάγει μια νέα δυνατότητα ασφαλείας, η οποία θα κρύβει τα στοιχεία πιστωτικών καρτών, τους κωδικούς πρόσβασης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες στο Chrome, όταν μοιράζεστε ή κάνετε εγγραφή της οθόνης σας στο Android. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύει το απόρρητο των χρηστών.

Chrome Android

Το Google Chrome δεν επιτρέπει την καταγραφή οποιοδήποτε στοιχείου όταν χρησιμοποιείται ανώνυμη περιήγηση. Αλλά μπορείτε κανονικά να κάνετε screenshot και να μοιραστείτε ό,τι συμβαίνει στις κανονικές καρτέλες. Αυτή η δυνατότητα, ωστόσο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητό σας. Εάν καταγράφετε ή μοιράζεστε αυτά που βλέπετε στην οθόνη σας, υπάρχει ο κίνδυνος να διαρρεύσετε κατά λάθος κωδικούς πρόσβασης, πιστωτικές κάρτες και άλλα σημαντικά δεδομένα.

Δείτε επίσης: Ελάττωμα 18 ετών σε Firefox και Chrome αξιοποιείται σε επιθέσεις

Η Google θέλει να διορθώσει αυτό το πρόβλημα και δοκιμάζει μια νέα πειραματική δυνατότητα που ονομάζεται “Redact sensitive content during screen sharing, screen recording and similar actions” (Εξαγωγή ευαίσθητου περιεχομένου κατά την κοινή χρήση οθόνης, την εγγραφή οθόνης και παρόμοιες ενέργειες).

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 5 hours ago

Εάν είναι ενεργοποιημένη αυτή η δυνατότητα και υπάρχουν ευαίσθητα πεδία φόρμας (όπως πιστωτικές κάρτες, κωδικοί πρόσβασης) στη σελίδα, ολόκληρη η περιοχή περιεχομένου ανασυντάσσεται κατά την κοινή χρήση οθόνης, την εγγραφή οθόνης και παρόμοιες ενέργειες“, είπε η Google.

Δεν είναι σαφές πότε θα κυκλοφορήσει η δυνατότητα σε όλους τους χρήστες του Chrome για Android, αλλά θα μπορείτε να δοκιμάσετε τη λειτουργία στο Chrome Canary τις επόμενες εβδομάδες.

Δείτε επίσης: Νέα λειτουργία drag-and-drop για το Chrome στο Android;

Chrome redact

Καθώς η Google συνεχίζει να βελτιώνει τις λειτουργίες απορρήτου της, οι χρήστες μπορούν να περιμένουν μια πιο ασφαλή εμπειρία περιήγησης στο εγγύς μέλλον. Η εφαρμογή της δυνατότητας απόκρυψης/εξαγωγής ευαίσθητου περιεχομένου είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη διασφάλιση ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες παραμένουν προστατευμένες κατά την κοινή χρήση οθόνης και τις συνεδρίες εγγραφής. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για επαγγελματίες που συχνά πραγματοποιούν εικονικές συναντήσεις ή παρουσιάσεις όπου ενδέχεται να εμφανιστούν κατά λάθος εμπιστευτικά δεδομένα.

Δείτε επίσης: Η Google ενισχύει την προστασία του Chrome για ύποπτα αρχεία

Οι χρήστες θα πρέπει να παραμένουν σε επαγρύπνηση σχετικά με τις ισχύουσες δυνατότητες ασφάλειας κατά τη χρήση των συσκευών τους, καθώς οι μελλοντικές ενημερώσεις πιθανότατα θα περιλαμβάνουν περαιτέρω βελτιώσεις απορρήτου προσαρμοσμένες στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για ασφαλείς διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις. Επιπλέον, τα άτομα θα πρέπει να ενημερώνονται για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία και να επωφελούνται από πόρους που μπορούν να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα πώς να προστατεύουν το απόρρητό τους στο διαδίκτυο.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS