ΑρχικήBusinessH LG επενδύει σε AI και Deep Tech startups - Συνεργασία με...

H LG επενδύει σε AI και Deep Tech startups – Συνεργασία με SBVA

Η LG Electronics ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει αρκετές επενδύσεις σε startups που ειδικεύονται στην τεχνητή νοημοσύνη και τις deep tech τεχνολογίες. Η LG δεσμεύτηκε να επενδύσει 10 εκατομμύρια δολάρια, λειτουργώντας ως βασικός εταίρος στο νέο Alpha Intelligence Fund (AIF), το οποίο έχει δημιουργηθεί από την SBVA.

Το Alpha Intelligence Fund επενδύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ο στόχος του Fund είναι να επενδύει σε τομείς όπως οι ημιαγωγοί, το λογισμικό, η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η μηχανική μάθηση (Machine Learning) και ο τομέας των TMT (Τεχνολογία, Μέσα και Τηλεπικοινωνίες).

LG AIF

Η SBVA θα επιλέξει το χαρτοφυλάκιο του AIF, διαλέγοντας startups με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, των deep tech τεχνολογιών και της ρομποτικής. Η εταιρεία σκοπεύει να αξιοποιήσει τα παγκόσμια δίκτυα και τους πόρους της για να υποστηρίξει την ανάπτυξη αυτών των startups.

Δείτε επίσης: Η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στον Ελληνικό τουρισμό

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 3 hours ago

Με τη συμμετοχή της στο Fund της SBVA, η LG σχεδιάζει να εμπλακεί στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις ταχέως μεταβαλλόμενες τεχνολογικές καινοτομίες και να ενσωματώσει αυτές τις παγκόσμιες αλλαγές της αγοράς στις στρατηγικές της. Στόχος της είναι να επεκτείνει τη συνεργασία με σημαντικές startups στον κλάδο και να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την εξασφάλιση μελλοντικών τεχνολογιών.

Με την επένδυση της στο AIF, η LG Electronics σκοπεύει να επιταχύνει τη μετατροπή της σε “Smart Life Solutions” εταιρεία εξασφαλίζοντας καινοτόμες τεχνολογίες για τους βασικούς τομείς ανάπτυξής της (π.χ. επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που βασίζονται σε πλατφόρμες, B2B επιχειρήσεις και άλλες νέες δραστηριότητες). Η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει τις προσπάθειες για την εξασφάλιση μελλοντικών βασικών τεχνολογιών και να επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες πέρα από τον οικιακό χώρο, σε επιχειρηματικούς χώρους, τη κινητικότητα και άλλα πεδία.

Δείτε επίσης: Το Jimeng AI της ByteDance διαθέσιμο σε Android και iOS

AIF SBVA LG

Ο Eugene Yoo, Αντιπρόεδρος & Επικεφαλής του Open Innovation Task της LG, δήλωσε “Με τη συμμετοχή της LG στο AIF, στοχεύουμε να εξασφαλίσουμε νέες δυνατότητες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και να ενισχύσουμε τη θέση μας στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης. Σχεδιάζουμε να ανακαλύψουμε και να συνεργαστούμε με ικανές startups για να εξερευνήσουμε μελλοντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες”.

Δείτε επίσης: Τεχνητή νοημοσύνη: Top εφαρμογές για τις επιχειρήσεις

Ενώ ο JP Lee, Διευθύνων Σύμβουλος της SBVA, ανέφερε “Θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε επενδύσεις που επιταχύνουν την τεχνολογική καινοτομία, αξιοποιώντας την τεχνική μας εξειδίκευση, το παγκόσμιο δίκτυό μας και την επενδυτική μας εμπειρία. Σκοπεύουμε να μεγιστοποιήσουμε το αναπτυξιακό δυναμικό αυτών των εταιρειών, υποστηρίζοντας τη δημιουργία κοινών επιχειρήσεων με startups και μεγάλους επενδυτές, καθώς και προωθώντας συνεργατικά επιχειρηματικά έργα“.

Πηγή: www.thefastmode.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS