ΑρχικήBusinessΗ GoPro ανακοινώνει την απόλυση 139 υπαλλήλων της

Η GoPro ανακοινώνει την απόλυση 139 υπαλλήλων της

Η GoPro, κατασκευάστρια εταιρεία των ομώνυμων action cameras, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 15% φέτος, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας αναδιάρθρωσης με στόχο τη μείωση των λειτουργικών εξόδων. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχει εγκρίνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Η εταιρεία αναμένεται να εξοικονομήσει $5 εκατομμύρια με $7 εκατομμύρια δολάρια από αυτές τις απολύσεις (περίπου $1 εκατομμύριο μέσα στο τρίτο τρίμηνο και περίπου $4 εκατομμύρια δολάρια έως $6 εκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2024).

GoPro απολύσεις

Οι απολύσεις της GoPro, που θα επηρεάσουν περίπου 139 θέσεις εργασίας, αναμένεται να ξεκινήσουν στο τρίτο τρίμηνο και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Οι μετοχές της GoPro, η οποία είχε 925 υπαλλήλους, πλήρους απασχόλησης, στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2024, αυξήθηκαν κατά 1,5% μετά την ανακοίνωση των απολύσεων.

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 3 hours ago

Δείτε επίσης: Το “X” του Elon Musk ζητά χρήματα από απολυμένους υπαλλήλους, ισχυριζόμενο ότι πληρώθηκαν παραπάνω

Επιπλέον, η οικονομική απόδοση της GoPro για το δεύτερο τρίμηνο αποκάλυψε μείωση των εσόδων στα $186 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας πτώση 22,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η εταιρεία ανέφερε επίσης λειτουργικές δαπάνες ύψους $103 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένες κατά 5% σε σχέση με το 2023.

Κανένας τομέας βιομηχανίας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος από τις απολύσεις. Ακόμα και οι μεγαλύτερες εταιρείες από διάφορους τομείς έχουν προχωρήσει σε απολύσεις για διάφορους λόγους, σε διάφορα τμήματα. Η Google, η Tesla, η Dyson, η General Motors, η Nike και η UKG είναι μερικές από τις εταιρείες που απέλυσαν αρκετούς υπαλλήλους το 2024.

Διαβάστε επίσης: Η Humble Games έχει απολύσει όλο το προσωπικό; Τι συμβαίνει;

GoPro αναδιάρθρωση

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για τις κατηγορίες της GoPro ότι οι πατέντες της που σχετίζονται με κάμερες, συστήματα και αξεσουάρ παραβιάζονται από την Arashi Vision, μια κινεζική εταιρεία. Η έρευνα εστιάζει στις καταγγελίες της GoPro ότι η Arashi Vision εισήγαγε προϊόντα που περιλαμβάνουν τις πατενταρισμένες τεχνολογίες της GoPro στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: www.reuters.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS