ΑρχικήinetO Trump θέλει τον Musk στην κυβέρνησή του - "Πρόθυμος να υπηρετήσει"...

O Trump θέλει τον Musk στην κυβέρνησή του – “Πρόθυμος να υπηρετήσει” ο Musk

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι θα μπορούσε να δώσει στον δισεκατομμυριούχο Elon Musk μια θέση στο υπουργικό του συμβούλιο, εάν κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Donald Trump Elon Musk κυβέρνηση

«Είναι πολύ έξυπνος τύπος. Σίγουρα θα το έκανα, αν το ήθελε και εκείνος. Είναι ένας λαμπρός τύπος», είπε ο Trump σε συνέντευξή του στο Reuters.

Δείτε επίσης: Η Kamala Harris εμφανίζεται αντί του Trump στην Αναζήτηση Google, αντιδρά ο Elon Musk

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης του X απάντησε στην προσφορά του Trump, δηλώνοντας ότι είναι «πρόθυμος να υπηρετήσει». Συγκεκριμένα, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία του, την οποία δημιούργησε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Η φωτογραφία τον δείχνει να στέκεται σε ένα βήμα, έχοντας πίσω του αμερικανικές σημαίες και μπροστά του μία πινακίδα που γράφει «Department of Government Efficiency».

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 3 hours ago

Την περασμένη εβδομάδα, ο Donald Trump και ο Elon Musk είχαν μια δίωρη συζήτηση στο X. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Musk εξέφρασε την προθυμία του να συμμετάσχει σε μια κυβερνητική επιτροπή η οποία θα ασχολείται με τη μελέτη του εθνικού χρέους και την αναθεώρηση των δαπανών του Κογκρέσου.

Η πιθανή συμμετοχή του Elon Musk στην κυβέρνηση Donald Trump έχει ήδη πυροδοτήσει συζητήσεις μεταξύ πολιτικών σχολιαστών, με ορισμένους να επαινούν την κίνηση αφού πιστεύεται ότι αυτό θα μπορούσε να φέρει νέες προοπτικές στην πολιτική, και άλλους να την επικρίνουν ως παράδειγμα ευνοιοκρατίας.

Δείτε επίσης: Forbes 2024: Ο Musk ήταν ο μεγάλος… χαμένος – Πόσα δισ. έχασε;

Ανεξάρτητα από τη γνώμη κάποιου για αυτό το υποθετικό σενάριο, δημιουργούνται σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο των επιτυχημένων επιχειρηματιών στην κυβέρνηση. Μπορούν οι ηγέτες επιχειρήσεων να μεταφράσουν αποτελεσματικά τις δεξιότητες και τις εμπειρίες τους από τον ιδιωτικό τομέα στη δημόσια υπηρεσία;

Donald Trump και Elon Musk

Αξίζει να σημειωθεί ότι Trump και Musk έχουν πολύ καλές σχέσεις, με τον επιχειρηματία να υποστηρίζει δημόσια τον υποψήφιο πρόεδρο, μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, τον περασμένο μήνα. Αυτή η υποστήριξη υπάρχει παρά την εναντίωση του Trump στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων. Εάν εκλεγεί τον Νοέμβριο, ο Donald Trump θα αλλάξει τους στόχους περί εκπομπών καυσαερίων και μπορεί να μειώσει δραματικά τις πιστώσεις φόρου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι οποίες βοηθούν εταιρείες όπως η Tesla του Elon Musk.

Δείτε επίσης: Απατεώνες εκμεταλλεύονται την απόπειρα δολοφονίας κατά Trump για crypto scams

«Δεν παίρνω τελικές αποφάσεις για αυτό», είπε ο Trump για την πίστωση φόρου για τα EV. «Είμαι μεγάλος λάτρης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά είμαι λάτρης και των βενζινοκίνητων, καθώς και των υβριδικών». Πρόσθεσε ότι θα ακυρώσει τους κανόνες της κυβέρνησης Biden που ωθούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν περισσότερα EV και plug-in υβριδικά για να πληρούν αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών. Τέλος, βλέπει μια «πολύ μικρότερη αγορά» για EV λόγω προβλημάτων κόστους και ζητημάτων με τις μπαταρίες.

Πηγή: www.news18.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS