ΑρχικήinetΗλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi έπιασε φωτιά στο δρόμο

Ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi έπιασε φωτιά στο δρόμο

Ένα ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi έπιασε φωτιά σε αυτοκινητόδρομο κοντά στα σύνορα Καλιφόρνια-Νεβάδα.

To CAL FIRE Nevada-Yuba-Placer Unit ανέφερε για πρώτη φορά το περιστατικό:

«Πυρκαγιά σε ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα Tesla, περιστατικό επικίνδυνων υλικών λόγω των εμπλεκόμενων μπαταριών ιόντων λιθίου. Ελάχιστη εξάπλωση στη βλάστηση με χρήση αεροσκαφών για τον περιορισμό της φωτιάς».

Δείτε επίσης: Τα YouTube Music και Amazon Music έρχονται στα EVs της Tesla

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 3 hours ago

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πώς ξεκίνησε η φωτιά. Δεν φαίνεται να προέκυψε από κάποια πρόσκρουση. Επίσης, δεν γνωρίζουμε αν πρώτα έπιασε φωτιά το φορτηγό ή το φορτίο του. Η φωτιά διήρκεσε ώρες και, αργότερα, μια ειδική ομάδα άρχισε να εξετάζει ό,τι είχε απομείνει από το φορτηγό Semi της Tesla:

Εάν το ίδιο το φορτηγό έπιασε φωτιά από μόνο του, πιθανότατα θα διερευνηθεί από τις αρχές, καθώς υπάρχουν μόνο μερικές δεκάδες φορτηγά Tesla Semi στο δρόμο αυτή τη στιγμή. Τα περισσότερα χρησιμοποιούνται από την ίδια την εταιρεία για δοκιμές.

Παρά τις συχνές αναφορές των μέσων ενημέρωσης, δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα πιάνουν φωτιά πιο συχνά από τα οχήματα που κινούνται με βενζίνη. Ωστόσο, είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία και πρέπει να μελετηθεί καλά. Οι αιτίες της φωτιάς μπορεί να είναι διαφορετικές για τα ηλεκτρικά και τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Για παράδειγμα, στα ηλεκτρικά μπορεί να υπάρχει ένα πρόβλημα στις μπαταρίες. Αυτές οι περιπτώσεις θα πρέπει προφανώς να διερευνηθούν και να αναφερθούν.

Δείτε επίσης: Tesla – β’ τρίμηνο 2024: Πτώση σε παραγωγή και παραδόσεις οχημάτων

Πάντως το πρόσφατο περιστατικό με το Tesla Semi εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας που ισχύουν για τα ηλεκτρικά φορτηγά, ειδικά καθώς περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να μεταβούν σε ηλεκτρικούς στόλους. Οι ερευνητές θα πρέπει να αξιολογήσουν το φορτηγό για τις πιθανές αιτίες της φωτιάς, συμπεριλαμβανομένων τυχόν υποκείμενων προβλημάτων μπαταρίας.

Tesla Semi φωτιά

Ενώ αυτό το περιστατικό χρησιμεύει ως υπενθύμιση των πιθανών κινδύνων που συνδέονται με οποιοδήποτε όχημα, υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης για την προώθηση της τεχνολογίας και των προτύπων ασφαλείας των ηλεκτρικών οχημάτων (καθώς είναι πιο νέα τεχνολογία). Καθώς η αγορά ηλεκτρικών φορτηγών μεγαλώνει, αναμφίβολα θα υπάρξουν περισσότερα περιστατικά όπως αυτό, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτά εξακολουθούν να είναι σπάνια σε σύγκριση με τα παραδοσιακά οχήματα που κινούνται με βενζίνη.

Δείτε επίσης: Κινέζικες εταιρείες EV οχημάτων απειλούν την Tesla

Με τις εξελίξεις στην τεχνολογία μπαταριών και τα μέτρα ασφαλείας, μπορούμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους μας. Εν τω μεταξύ, είναι σημαντικό τόσο για τους κατασκευαστές όσο και για τους οδηγούς να δώσουν προτεραιότητα στη σωστή εκπαίδευση σχετικά με τον χειρισμό πιθανών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως μια φωτιά.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS