ΑρχικήSecurityMicrochip Technology: Κυβερνοεπίθεση επηρέασε τα συστήματά της

Microchip Technology: Κυβερνοεπίθεση επηρέασε τα συστήματά της

Η εταιρεία κατασκευής τσιπ, Microchip Technology Incorporated, αποκάλυψε ότι μια κυβερνοεπίθεση που επηρέασε τα συστήματά της το Σαββατοκύριακο, διέκοψε τις επιχειρηματικές λειτουργίες της σε πολλές εγκαταστάσεις παραγωγής.

Microchip Technology Κυβερνοεπίθεση

Η αμερικανική εταιρεία έχει περίπου 123.000 πελάτες σε πολλούς βιομηχανικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας, της αεροδιαστημικής και της άμυνας, των επικοινωνιών και της πληροφορικής κ.ά.

Λόγω της κυβερνοεπίθεσης, ορισμένες εγκαταστάσεις παραγωγής της Microchip Technology υπολειτουργούν, επηρεάζοντας την ικανότητα της εταιρείας να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις παραγγελίες. Επιπλέον, η εταιρεία τσιπ χρειάστηκε να λάβει μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της επίθεσης, τα οποία περιλαμβάνουν το κλείσιμο ορισμένων συστημάτων και την απομόνωση των επηρεαζόμενων μηχανημάτων.

Δείτε επίσης: Xeon Sender: Νέο εργαλείο για SMS phishing και spam επιθέσεις

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 3 hours ago

Στις 17 Αυγούστου 2024, η Microchip Technology Incorporated εντόπισε δυνητικά ύποπτη δραστηριότητα που αφορούσε τα συστήματα IT της. Με τον εντοπισμό του ζητήματος, η Εταιρεία άρχισε να λαμβάνει μέτρα για την αξιολόγηση, τον περιορισμό και την αποκατάσταση των δυνητικά μη εξουσιοδοτημένων δραστηριοτήτων“, αποκάλυψε η Microchip Technology σε κατάθεση στη SEC.

Στις 19 Αυγούστου 2024, η Εταιρεία διαπίστωσε ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο μέρος διέκοψε τη χρήση ορισμένων διακομιστών και ορισμένων επιχειρηματικών λειτουργιών“.

Η Microchip Technology διερευνά ακόμα το περιστατικό για να αξιολογήσει την έκταση και τον αντίκτυπο της κυβερνοεπίθεσης. Συνεργάζεται, μάλιστα, εξωτερικούς ειδικούς κυβερνοασφάλειας. Η εταιρεία εργάζεται, επίσης, για την αποκατάσταση των επηρεαζόμενων συστημάτων με σκοπό να επιστρέψει άμεσα στις κανονικές επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Καθώς η έρευνα της Εταιρείας βρίσκεται σε εξέλιξη, το πλήρες εύρος, η φύση και ο αντίκτυπος του συμβάντος δεν είναι ακόμη γνωστά“, πρόσθεσε στη νέα κατάθεση. “Μέχρι την ημερομηνία αυτής της κατάθεσης, η Εταιρεία δεν έχει ακόμη καθορίσει εάν το συμβάν μπορεί να επηρεάσει ουσιωδώς την οικονομική κατάσταση ή τα αποτελέσματα των εργασιών της Εταιρείας“.

Δείτε επίσης: Καλοκαίρι και κυβερνοεπιθέσεις: Πώς θα παραμείνετε ασφαλείς

Ενώ η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τη φύση του περιστατικού, η κατάθεση της SEC υποδηλώνει ότι επρόκειτο για ransomware.

Η κυβερνοεπίθεση στην Microchip Technology είναι ένα ακόμη παράδειγμα της αυξανόμενης απειλής του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο στο σημερινό ψηφιακό τοπίο. Καθώς οι εταιρείες βασίζονται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία για τις δραστηριότητές τους, γίνονται ευάλωτες σε τέτοιου είδους επιθέσεις. Είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις, όχι μόνο να έχουν θεσπίσει ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας, αλλά και να τα επανεξετάζουν και να τα ενημερώνουν τακτικά ώστε να βρίσκονται μπροστά από πιθανές απειλές.

Εκτός από την επένδυση σε ισχυρά συστήματα ασφαλείας, οι εταιρείες μπορούν επίσης να λάβουν προληπτικά μέτρα, όπως εκπαίδευση εργαζομένων και εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων προστασίας δεδομένων. Αυτό το περιστατικό χρησιμεύει ως υπενθύμιση για όλους τους οργανισμούς να αξιολογούν συνεχώς τις στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου και να παραμένουν σε επαγρύπνηση έναντι πιθανών απειλών στον κυβερνοχώρο.

Δείτε επίσης: Το νέο worm CMoon στοχεύει Ρώσους σε επιθέσεις κλοπής δεδομένων

Δεν μπορούμε επίσης να αγνοήσουμε τον αντίκτυπο που έχουν αυτές οι επιθέσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού και, τελικά, στους καταναλωτές. Σε αυτόν τον διασυνδεδεμένο κόσμο, μια παραβίαση σε μια εταιρεία μπορεί να έχει πολλές επιπτώσεις που επηρεάζουν την ίδια την εταιρεία, τους συνεργάτες και τους πελάτες.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS