ΑρχικήSecurityOregon Zoo: Hackers έκλεψαν στοιχεία πιστωτικών καρτών επισκεπτών

Oregon Zoo: Hackers έκλεψαν στοιχεία πιστωτικών καρτών επισκεπτών

Ο ζωολογικός κήπος του Όρεγκον (Oregon Zoo) ενημερώνει ότι οι επισκέπτες που αγόρασαν εισιτήρια μέσω Διαδικτύου, μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιουνίου, έχουν πέσει θύματα παραβίασης δεδομένων. Συγκεκριμένα, έχουν παραβιαστεί τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών τους (κάρτες πληρωμής).

Oregon Zoo παραβίαση πιστωτικών καρτών

Ο Oregon Zoo είναι ένας ζωολογικός κήπος 64 στρεμμάτων που ανήκει στην περιφερειακή κυβέρνηση του Metro. Φιλοξενεί 1.800 ζώα. Είναι ο μεγαλύτερος ζωολογικός κήπος της πολιτείας και ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα.

Στις 26 Ιουνίου, ο ζωολογικός κήπος του Όρεγκον ανακάλυψε ότι η διαδικτυακή υπηρεσία έκδοσης εισιτηρίων είχε παραβιαστεί. Οι ειδικοί ξεκίνησαν, αμέσως, έρευνα η οποία αποκάλυψε ότι από τον Δεκέμβριο του 2023, οι συναλλαγές πελατών είχαν ανακατευθυνθεί σε μια σελίδα phishing.

Δείτε επίσης: CannonDesign: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει χιλιάδες πελάτες

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 3 hours ago

«Στις 22 Ιουλίου 2024, η έρευνα διαπίστωσε ότι ένας μη εξουσιοδοτημένος χρήστης ανακατεύθυνε τις συναλλαγές των πελατών από τον τρίτο προμηθευτή που επεξεργαζόταν τις online αγορές εισιτηρίων (σε μια phishing σελίδα). Πιθανότατα έχει στα χέρια του πληροφορίες καρτών πληρωμής από τις 20 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 26 Ιουνίου 2024», αναφέρει η ειδοποίηση που εστάλη στα επηρεαζόμενα άτομα.

Οι πληροφορίες που έχουν εκτεθεί περιλαμβάνουν:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Αριθμό κάρτας πληρωμής
  • CVV (card verification value)
  • Ημερομηνία λήξης

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παραπάνω δεδομένα για μη εξουσιοδοτημένες αγορές στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: Toyota – Παραβίαση δεδομένων: Διαρροή στοιχείων σε hacking forum

Ο Oregon Zoo δηλώνει ότι εξέτασε όλες τις συναλλαγές για να εντοπίσει όλα τα άτομα που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από αυτή την παραβίαση δεδομένων. Συνολικά, 117.815 άτομα θα λάβουν μια ειδοποίηση παραβίασης.

Για την προστασία των πελατών από παρόμοιους κινδύνους στο μέλλον, ο ζωολογικός κήπος ανέπτυξε μια νέα, πιο ασφαλή πύλη πληρωμών.

Επίσης, τα άτομα που επηρεάζονται θα λάβουν δωδεκάμηνες υπηρεσίες παρακολούθησης πίστωσης και προστασίας ταυτότητας χωρίς χρέωση.

ζωολογικός κήπος του Όρεγκον

Τα άτομα που αγόρασαν εισιτήρια για τον Oregon Zoo, μεταξύ Δεκεμβρίου 2023 και Ιουνίου 2024, θα πρέπει να είναι προσεκτικά με τυχόν επικοινωνίες, να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των λογαριασμών τους και να αναφέρουν τυχόν ύποπτες συναλλαγές στον εκδότη της κάρτας τους. Ίσως η πιο ασφαλής λύση είναι να γίνει ακύρωση της κάρτας πληρωμής, που είχε χρησιμοποιηθεί, και αντικατάστασή της.

Δείτε επίσης: Παραβίαση δεδομένων της ADT εκθέτει πληροφορίες πελατών

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο ζωολογικός κήπος του Όρεγκον θα ήθελε να υπενθυμίσει σε όλους τους επισκέπτες να είναι προσεκτικοί όταν κάνουν online αγορές. Είναι σημαντικό να ελέγχουν πάντα τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν πριν καταχωρίσουν προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες σε οποιονδήποτε ιστότοπο. Επιπλέον, θα πρέπει να ελέγχουν για σημάδια που δηλώνουν κάτι περίεργο σε ένα site. Τις περισσότερες φορές, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που δείχνουν την απάτη!

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS