ΑρχικήBusinessΗ OpenAI συνεργάζεται με την Condé Nast (εκδότη της Vogue)

Η OpenAI συνεργάζεται με την Condé Nast (εκδότη της Vogue)

H OpenAI και η εταιρεία media Condé Nast, εκδότης του δημοφιλούς περιοδικού Vogue, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, η οποία θα επιτρέψει στο ChatGPT και τη μηχανή αναζήτησής του SearchGPT να εμφανίζουν περιεχόμενο από τη Vogue, το New Yorker, το GQ και άλλες γνωστές εκδόσεις.

Η OpenAI έχει συνάψει πολλές τέτοιες συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης. Οι εταιρείες τεχνολογίες γενικά αναζητούν περιεχόμενο που παράγεται από οργανισμούς μέσων ενημέρωσης για να εκπαιδεύσουν τα μοντέλα τους AI (Τεχνητή Νοημοσύνη). Ορισμένες εταιρείες media, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένων των New York Times και της Chicago Tribune, εναντιώθηκαν σε αυτό και κινήθηκαν νομικά για να προστατεύσουν το περιεχόμενό τους.

Η OpenAI και η Condé Nast δεν αποκάλυψαν τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

OpenAI Condé Nast Vogue

Δείτε επίσης: Η OpenAI θέλει να αναγνωρίζει τις AI-generated εργασίες των μαθητών

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 3 hours ago

«Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την Condé Nast και άλλους εκδότες ειδήσεων για να διασφαλίσουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη, που διαδραματίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην ανακάλυψη και την παράδοση ειδήσεων, διατηρεί την ακρίβεια, την ακεραιότητα και το σεβασμό για την ποιοτική αναφορά», δήλωσε ο Brad Lightcap, Chief Operating Officer της OpenAI.

Οι εταιρείες media έχουν δει τα επιχειρηματικά τους μοντέλα να αμφισβητούνται από την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων ψηφιακών πλατφορμών.

«Η συνεργασία μας με την OpenAI αρχίζει να αναπληρώνει μέρος αυτών των εσόδων, επιτρέποντάς μας να συνεχίσουμε να προστατεύουμε και να επενδύουμε στη δημοσιογραφία και τις δημιουργικές μας προσπάθειες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Condé Nast, Roger Lynch.

Τον περασμένο μήνα, η OpenAI κυκλοφόρησε την μηχανή αναζήτησης SearchGPT που τροφοδοτείται με AI. Η εταιρεία είχε πει τότε ότι συγκεντρώνει σχόλια και γνώσεις από τους συνεργάτες της στον κλάδο των ειδήσεων για την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας.

Δείτε επίσης: Γιατί η Microsoft αντιμετωπίζει ανταγωνιστικά την OpenAI;

Μεταξύ των εταιρειών που έχουν συνεργαστεί με την OpenAI είναι το Time Magazine, οι Financial Times και η Associated Press.

Η συνεργασία OpenAI – Condé Nast αναμένεται να βελτιώσει τις δυνατότητες των ChatGPT και SearchGPT, παρέχοντας στους χρήστες υψηλής ποιότητας, επιμελημένο περιεχόμενο από διάσημες εκδόσεις, όπως η Vogue. Ενσωματώνοντας διαφορετικές προοπτικές και γνώσεις ειδικών από αυτούς τους γίγαντες των μέσων ενημέρωσης, η OpenAI στοχεύει να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών και να διευρύνει τη βάση γνώσεων των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, η συμφωνία υπογραμμίζει την αυξανόμενη διασταύρωση μεταξύ τεχνητής νοημοσύνης και παραδοσιακών μέσων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας για να διασφαλιστεί ότι οι καινοτόμες τεχνολογίες μπορούν να αξιοποιήσουν υπεύθυνα ποιοτικό περιεχόμενο με σεβασμό των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δείτε επίσης: OpenAI: Λανσάρει φωνητική λειτουργία για το ChatGPT

Καθώς αυτές οι συνεργασίες εξελίσσονται, παραμένει ζωτικής σημασίας τόσο για τους προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης όσο και για τους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης να βρουν κοινό έδαφος για να προωθήσουν ένα βιώσιμο μέλλον για το ψηφιακό περιεχόμενο.  Η συνεργασία OpenAI – Condé Nast όχι μόνο ωφελεί τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, αλλά παρουσιάζει επίσης μια κατάσταση win-win για τους χρήστες που θα έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο ποικίλο και υψηλής ποιότητας περιεχόμενο μέσω του ChatGPT και του SearchGPT.

Πηγή: www.bbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS