ΑρχικήinetΘλίψη στην tech κοινότητα: Νεκρός ο Mike Lynch στο ναυάγιο της Σικελίας

Θλίψη στην tech κοινότητα: Νεκρός ο Mike Lynch στο ναυάγιο της Σικελίας

Σύμφωνα με αναφορές των τελευταίων ωρών, ο μεγιστάνας Mike Lynch βρέθηκε νεκρός, μέσα στο γιοτ Bayesian, που βυθίστηκε στη Σικελία.

Ιταλοί δύτες φέρεται να βρήκαν τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία (και ίσως την κόρη του) μέσα σε μια από τις καμπίνες της βυθισμένης θαλαμηγού, δύο ημέρες μετά το ναυάγιο.

Νωρίτερα οι δύτες είχαν εντοπίσει άλλα δύο πτώματα. Μαζί με τον σεφ του σκάφους, που βρέθηκε νεκρός λίγο μετά το ναυάγιο, οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους πέντε.

Δείτε επίσης: Τιτανικός – υποβρύχιο Titan έκρηξη: Το χρονικό της μοιραίας αποστολής

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 5 hours ago

Mike Lynch νεκρός ναυάγιο της Σικελίας

Το αναποδογυρισμένο γιοτ βρίσκεται επί του παρόντος 49 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, καθιστώντας τις έρευνες δύσκολες.

Ο Βρετανός μεγιστάνας Mike Lynch, που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο της τεχνολογίας, ήταν μεταξύ των επτά αγνοούμενων επιβατών, που χάθηκαν γύρω στις 5 το πρωί της Δευτέρας στα ανοιχτά του λιμανιού Porticello, στη Σικελία. Μια ισχυρή καταιγίδα πλημμύρισε το σκάφος που ανήκε στον ίδιο τον Lynch και τη σύζυγό του. Στο σούπερ γιοτ επέβαιναν συνολικά 22 άτομα – 12 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος.

Το ταξίδι φέρεται να είχε σκοπό να γιορτάσει την αθώωση του Lynch, μετά από μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη για μια υπόθεση απάτης στις ΗΠΑ.

Η Angela Bacares, σύζυγος του Lynch, ήταν μεταξύ των 15 ατόμων που διασώθηκαν.

Δείτε επίσης: Τιτανικός: Νέες σαρώσεις του ναυαγίου από υποβρύχια ρομπότ

Καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, προκύπτουν νέα στοιχεία για το τραγικό συμβάν. Οι διασώστες αντιμετώπισαν δύσκολες συνθήκες καθώς χτένιζαν την περιοχή για επιζώντες, αλλά οι προσπάθειές τους παρεμποδίστηκαν από το βάθος στο οποίο βρέθηκαν τα συντρίμμια του σκάφους. Ο θάνατος του Mike Lynch και της κόρης του προκάλεσε ένα κύμα θλίψης, ιδιαίτερα στην τεχνολογική κοινότητα και μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν στενά την καριέρα του. Οι συνθήκες γύρω από την τραγωδία έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας των γιοτ, ειδικά σε σχέση με τις έντονες καιρικές συνθήκες στη θάλασσα. Καθώς οι έρευνες εξελίσσονται, υπάρχει μια συλλογική ελπίδα για απαντήσεις και περισσότερες γνώσεις για την πρόληψη τέτοιων καταστροφών στο μέλλον.

Λίγα λόγια για τον Mike Lynch

Ο Mike Lynch αποτελούσε ένα από τα λίγα παραδείγματα επιχειρηματία στο Ηνωμένο Βασίλειο που δημιούργησε μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας. Πολλοί τον αποκαλούσαν Bill Gates της Βρετανίας. Σπούδασε φυσική, μαθηματικά και βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, αλλά τελικά ειδικεύτηκε στην πληροφορική και δραστηριοποιούνταν στον κλάδο της τεχνολογίας.

Δείτε επίσης: Τιτανικός: Πώς ανακαλύφθηκε το ναυάγιο; (η αληθινή ιστορία)

Πριν από περίπου τρεις μήνες, ο 59χρονος επιχειρηματίας είχε απαλλαγεί από τις 15 κατηγορίες για απάτη που αντιμετώπιζε στις ΗΠΑ. Το κατηγορητήριο αφορούσε την εξαγορά της εταιρείας του Autonomy, η οποία πωλήθηκε έναντι 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Hewlett Packard (HP), το 2011. Αν είχε κριθεί ένοχος, θα αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών.

Κατά ειρωνικό τρόπο, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου, ο Mike Lynch είχε πει ότι αισθάνθηκε σαν να του δόθηκε μια «δεύτερη ζωή». Δυστυχώς, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, αφού λίγες μόλις ημέρες μετά βρέθηκε νεκρός στο ναυάγιο της Σικελίας.

Πηγή: www.theregister.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS