ΑρχικήSecurityYouTube: Νέο AI Chatbot για την ανάκτηση χακαρισμένων λογαριασμών

YouTube: Νέο AI Chatbot για την ανάκτηση χακαρισμένων λογαριασμών

Το YouTube πρόσθεσε μια νέα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης (Hacked Channel Assistant) που επιτρέπει στους χρήστες, των οποίων οι λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί, να ανακτήσουν τους λογαριασμούς τους και να τους προστατεύσουν από μελλοντικές επιθέσεις. Μια ανακοίνωση για για το νέο YouΤube AI chatbot εμφανίστηκε στη σελίδα υποστήριξης της Google για το YouTube.

Το νέο AI chatbot που είναι διαθέσιμο στο YouTube, προσφέρει στους “επιλέξιμους δημιουργούς” έναν τρόπο να επιλύσουν προβλήματα με τους λογαριασμούς τους όταν έχουν παραβιαστεί. Η λειτουργία είναι προσβάσιμη μέσω του Κέντρου Βοήθειας του YouTube.

Δείτε επίσης: Mad Liberator: Νέα ομάδα στοχεύει χρήστες AnyDesk και κλέβει δεδομένα

Youtube AI

Το νέο AI chatbot έχει σχεδιαστεί προκειμένου να προσφέρει στους χρήστες που έχουν πέσει θύματα hacking μια αποτελεσματική και καθοδηγούμενη διαδικασία ανάκτησης και προστασίας του καναλιού τους. Αρχικά, το εργαλείο αυτό θα θέσει μια σειρά από ερωτήσεις στους επηρεαζόμενους χρήστες για να εκτιμήσει την έκταση της παραβίασης και να κατανοήσει τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 6 hours ago

Μέσα από αυτές τις ερωτήσεις, το σύστημα θα βοηθήσει τους χρήστες να κάνουν εκ νέου την είσοδό τους στον Λογαριασμό Google, που είναι συνδεδεμένος με το κανάλι τους στο YouTube. Αυτό περιλαμβάνει βήματα όπως η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης, η ενεργοποίηση της επαλήθευσης δύο παραγόντων (Two-Factor Authentication) και ο έλεγχος για πιθανές ύποπτες δραστηριότητες στον λογαριασμό.

Δείτε επίσης: TodoSwift: Νέο macOS malware – Συνδέεται με Βορειοκορεάτες hackers;

YouTube AI chatbot

Επιπλέον, το νέο AI chatbot του YouTube θα καθοδηγήσει τους χρήστες ώστε να αναιρέσουν τυχόν αλλαγές που μπορεί να έχουν γίνει από τον hacker στο κανάλι τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αποκατάσταση διαγραμμένου περιεχομένου, την επαναφορά των αρχικών ρυθμίσεων του καναλιού και την ανάκτηση του ελέγχου των συνδεδεμένων λογαριασμών και των δικαιωμάτων διαχείρισης.

Δείτε επίσης: Οι hackers Blind Eagle στοχεύουν τη Λατινική Αμερική με RAT malware

Το εργαλείο επίσης, θα προσφέρει συμβουλές και βήματα για την ενίσχυση της ασφάλειας του καναλιού, προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικές επιθέσεις.

Προς το παρόν, η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά και για μια επιλεγμένη ομάδα “ορισμένων δημιουργών”, αλλά η Google έχει δηλώσει ότι εργάζεται για να κάνει τη δυνατότητα Hacked Channel Assistant προσβάσιμη σε όλους τους δημιουργούς στο YouTube.

Πηγή: www.engadget.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS