ΑρχικήSecurityΆνδρας παραβίασε ληξιαρχικά συστήματα για να εγγραφεί ως "νεκρός"

Άνδρας παραβίασε ληξιαρχικά συστήματα για να εγγραφεί ως “νεκρός”

Ένας 39χρονος από το Κεντάκι καταδικάστηκε σε 81 μήνες φυλάκιση για κλοπή ταυτότητας και παραβίαση του κρατικού συστήματος του ληξιαρχείου, ώστε να φαίνεται σαν να είναι νεκρός.

νεκρός φυλάκιση ληξιαρχείο

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) ανέφερε ότι ο Jesse Kipf χρησιμοποίησε κλεμμένα credentials για να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα μητρώου θανάτων της Χαβάης και να εγγραφεί ως νεκρός. Αυτό φαίνεται να το έκανε για να αποφύγει την πληρωμή της διατροφής για το παιδί του.

«Τον Ιανουάριο του 2023, ο Kipf απέκτησε πρόσβαση στο Σύστημα Μητρώου Θανάτων της Χαβάης, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης ενός γιατρού που ζούσε σε άλλη πολιτεία, και δημιούργησε μια «υπόθεση» για τον δικό του θάνατο», αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Επτά χρόνια φυλάκιση σε χάκερ που στόχευε ηλικιωμένους μέσω ψεύτικης τεχνικής υποστήριξης

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 5 hours ago

Στη συνέχεια, ο Kipf συμπλήρωσε ένα Πιστοποιητικό Θανάτου και πιστοποίησε τον θάνατό του, χρησιμοποιώντας την ψηφιακή υπογραφή του γιατρού.

Αυτή η ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα ο άνδρας να εμφανιστεί ως νεκρός στις βάσεις δεδομένων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ακυρώνοντας ουσιαστικά τις υποχρεώσεις του για τη διατροφή του παιδιού.

Ο Kipf είχε επίσης πρόσβαση σε ιδιωτικά εταιρικά δίκτυα και κυβερνητικά συστήματα χρησιμοποιώντας κλεμμένα credentials, τα οποία θέλησε να πουλήσει και στο dark web.

Ο Michael E. Stansbury του FBI, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε ότι «αυτός ο κατηγορούμενος που παραβίασε διάφορα συστήματα υπολογιστών και έκλεψε την ταυτότητα άλλων για δικό του προσωπικό όφελος, θα πληρώσει το τίμημα».

Δείτε επίσης: Το νέο worm CMoon στοχεύει Ρώσους σε επιθέσεις κλοπής δεδομένων

Η συνολική ζημιά από τις ενέργειες του Kipf, συμπεριλαμβανομένης της απλήρωτης διατροφής, υπολογίζεται σε περισσότερα από 195.750 $.

Ο άνδρας πρέπει να εκτίσει το 85% της ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε από τον δικαστή Robert Wier, η οποία είναι 69 μήνες (πάνω από 5,5 χρόνια). Μετά την αποφυλάκισή του, θα βρίσκεται υπό επίβλεψη για τρία χρόνια.

ransomware
Άνδρας παραβίασε ληξιαρχικά συστήματα για να εγγραφεί ως “νεκρός”

Η περίπτωση του Jesse Kipf ρίχνει φως στις σοβαρές επιπτώσεις της κλοπής ταυτότητας και στη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει, έχει γίνει ευκολότερο για τα άτομα να έχουν πρόσβαση και να χειρίζονται προσωπικά δεδομένα για δικό τους όφελος.

Δείτε επίσης: Μείωση των απατών που σχετίζονται με την κλοπή στοιχείων ταυτότητας;

Η κλοπή ταυτότητας είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα παγκοσμίως, με εκατομμύρια άτομα να πέφτουν θύματα κάθε χρόνο. Δεν προκαλεί μόνο οικονομικές απώλειες αλλά μπορεί επίσης να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη φήμη και τη γενική ευημερία κάποιου.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS