ΑρχικήSecurityQNAP QTS 5.2: Νέες δυνατότητες προστασίας από ransomware

QNAP QTS 5.2: Νέες δυνατότητες προστασίας από ransomware

Η QNAP πρόσθεσε ένα νέο Security Center με δυνατότητες προστασίας από ransomware στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος QTS. Το QTS είναι το OS για τις network-attached storage (NAS) συσκευές της QNAP.

QNAP QTS 5.2 ransomware

Το νέο Security Center στην έκδοση QTS 5.2 παρακολουθεί για ύποπτες λειτουργίες αρχείων, για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό απειλών που σχετίζονται με ransomware. Εάν ανιχνεύσει ασυνήθιστη δραστηριότητα, οι πελάτες μπορούν να λάβουν κάποια μέτρα προστασίας. Αυτά περιλαμβάνουν την αυτόματη ρύθμιση των volumes σε read-only mode για να αποτρέψουν την τροποποίηση των αρχείων, τη δημιουργία volume snapshots για επαναφορά ολόκληρου του volume (όταν χρειάζεται) και τη διακοπή του volume snapshot scheduling για να αποφευχθεί ο συνωστισμός του χώρου αποθήκευσης με μη κανονικά αρχεία snapshot.

Δείτε επίσης: Ransomware 2024: Οι πληρωμές λύτρων έφτασαν τα $ 459 εκατ.

H QNAP λέει ότι η νέα δυνατότητα ασφαλείας παρακολουθεί τις δραστηριότητες αρχείων για την προληπτική προστασία των δεδομένων από ransomware.

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 6 hours ago

Με τον εντοπισμό ύποπτης συμπεριφοράς αρχείων, το σύστημα εφαρμόζει γρήγορα προστατευτικά μέτρα (όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή αποκλεισμό) για να μετριάσει τους κινδύνους και να αποτρέψει την απώλεια δεδομένων από απειλές ransomware, επιθέσεις ή ανθρώπινο λάθος”.

Δείτε επίσης: Το BlackSuit ransomware ζήτησε πάνω από 500 εκατ. δολάρια σε λύτρα

Η τελευταία έκδοση QTS υποστηρίζει, επίσης, μεγαλύτερες ταχύτητες εκκίνησης και τερματισμού NAS (έως 30%), υποστήριξη για TCG-Ruby self-encrypting drives (SED), καθώς και ταχύτερη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά συστημάτων, δίσκων, φακέλων και αρχείων Windows στο QNAP NAS μέσω του βοηθητικού προγράμματος NetBak PC Agent.

​Οι συσκευές NAS χρησιμοποιούνται συχνά για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την κοινή χρήση ευαίσθητων αρχείων, γεγονός που τις καθιστά πολύτιμους στόχους για εισβολείς. Επομένως, είναι σημαντικό οι χρήστες να λαμβάνουν μέτρα προστασίας για να ασφαλίζουν τις συσκευές τους. Επιπλέον, πρέπει να εφαρμόζουν άμεσα τις ενημερώσεις της QNAP για να αποκτούν τα πιο νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από ransomware.

Δείτε επίσης: Η διακοπή στα νοσοκομεία McLaren συνδέεται με επίθεση ransomware της INC

Η συμπερίληψη της προστασίας ransomware στο λειτουργικό της σύστημα QTS 5.2 της QNAP είναι μόνο μια πτυχή της ολοκληρωμένης προσέγγισης της εταιρείας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Με τη συνεχή βελτίωση των χαρακτηριστικών ασφαλείας και την παροχή τακτικών ενημερώσεων, η QNAP επιδεικνύει αφοσίωση στη διασφάλιση της προστασίας του απορρήτου και των δεδομένων των πελατών της. Με αυτά τα μέτρα, οι χρήστες μπορούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο γνωρίζοντας ότι τα πολύτιμα αρχεία τους προστατεύονται από τις εξελισσόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο. Έτσι, είτε πρόκειται για αποθήκευση προσωπικών φωτογραφιών είτε κρίσιμων επιχειρηματικών εγγράφων, οι συσκευές QNAP NAS προσφέρουν ισχυρές λειτουργίες ασφαλείας για να διατηρούν τα δεδομένα των χρηστών ασφαλή.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS