ΑρχικήSecurityTop 10 Secure Phones για το 2024

Top 10 Secure Phones για το 2024

Top 10 Secure Phones 2024: Στην εποχή του Predator και άλλων επικίνδυνων spyware, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε κάποια μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των δεδομένων μας. Το πρώτο βήμα είναι η απόκτηση ενός ασφαλούς smartphone! Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα πιο ασφαλή τηλέφωνα για το 2024, κατάλληλα για επιχειρηματίες, πολιτικούς και όσους θέλουν να κρατήσουν τα δεδομένα τους μυστικά!

Τα Top 10 Secure Phones για το 2024

1. Purism Librem 5

Top 10 Secure Phones για το 2024

Το Librem 5 είναι ιδανικό γι’ αυτούς που δίνουν προτεραιότητα στο απόρρητο και προτιμούν λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Βασίζεται στο PureOS, ένα δωρεάν και ασφαλές λειτουργικό σύστημα που δίνει έμφαση στην ασφάλεια των χρηστών. Όλα τα φίλτρα απορρήτου και ασφάλειας είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή.

Ξεχωρίζει για τον μοναδικό σχεδιασμό του, που διαχωρίζει το cellular modem από την κύρια CPU και τη μνήμη για πρόσθετη ασφάλεια. Διαθέτει ένα φυσικό διακόπτη για να κλείνουν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, το Wi-Fi, η κάμερα και το μικρόφωνο.

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 6 hours ago

Διαθέτει 3GB RAM, 32GB εσωτερική αποθήκευση και δυνατότητες 3D rendering. Είναι εξοπλισμένο με οθόνη IPS TFT HD 5,7 ιντσών, κάμερα 13 megapixel στο πίσω μέρος και μπροστινή κάμερα 8 megapixel.

Ως συσκευή ανοιχτού κώδικα, το Librem 5 επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τον source code. Το Librem 5 στοχεύει σε ένα συγκεκριμένο κοινό που ενδιαφέρεται κατά βάση για την ασφάλεια και το απόρρητο.

Δείτε επίσης: Συμβουλές Κυβερνοασφάλειας για Ταξίδια

2. Murena One

Το Murena One ανήκει, επίσης, στη λίστα με τα Top 10 Secure Phones. Τρέχει το /e/OS, ένα προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα Android που δίνει προτεραιότητα στο απόρρητο. Το /e/OS αφαιρεί στοιχεία της Google που παραβιάζουν το απόρρητο και τα αντικαθιστά με εναλλακτικές λύσεις που εστιάζουν στο απόρρητο.

Επίσης, περιορίζει τη Google ως προς τη συλλογή δεδομένων χρηστών, καταργώντας τις περιττές εφαρμογές και υπηρεσίες της. Το Murena One διαθέτει έναν φυσικό διακόπτη για απενεργοποίηση κάμερας και μικροφώνου για πρόσθετη ασφάλεια.

Το smartphone λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας για τη διόρθωση πιθανών ευπαθειών.

3. Katim R01

Top 10 Secure Phones για το 2024

Άλλο ένα ασφαλές και ανθεκτικό τηλέφωνο με λειτουργίες παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο που μπορούν να ανιχνεύσουν απειλές και να αφαιρέσουν κρίσιμα δεδομένα πριν διαρρεύσουν.

Επιπλέον, το Katim R01 διαθέτει Shield Mode που απενεργοποιεί ασύρματα δίκτυα, μικρόφωνα και κάμερες.

Έρχεται με οθόνη LCD 6,56 ιντσών Full HD+ που λειτουργεί ακόμη και με γάντια και προστατεύεται από γυαλί Gorilla. Διαθέτει κύρια κάμερα 12 megapixel και μπροστινή κάμερα 8 megapixel.

Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο βαρόμετρο και αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας για ακραίες καιρικές συνθήκες. Το τηλέφωνο είναι εξοπλισμένο και με ειδικά κουμπιά push-to-talk και SOS για αναζήτηση βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο ανθεκτικός σχεδιασμός του το καθιστά κατάλληλο για στρατιωτική χρήση. Το τηλέφωνο είναι αντικραδασμικό, αδιάβροχο και αντέχει στο νερό για 30 λεπτά.

4. Bittium Tough Mobile 2C

Το Bittium Tough Mobile 2C είναι ένα ανθεκτικό και ασφαλές τηλέφωνο με δύο λειτουργικά συστήματα. Το πρώτο είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Android 9 και το δεύτερο βασίζεται στην εταιρεία και δίνει έμφαση στην ασφάλεια.

Τα λειτουργικά συστήματα ξεχωρίζουν το λογισμικό με πλήρη διαχωρισμό δεδομένων. Η συσκευή διαθέτει επίσης ένα VPN και τις λειτουργίες διαχείρισης φορητών συσκευών της Bittium.

Με την αγορά της συσκευής σας, λαμβάνετε και ένα δωρεάν κλειδί ασφαλείας Yubiko 5 NFC που προσθέτει φυσική ασφάλεια.

Η λειτουργία Hardware Privacy Mode είναι μια άλλη δυνατότητα που απενεργοποιεί το Bluetooth, την κάμερα και το μικρόφωνο και περιορίζει όλες αυτές τις δυνατότητες.

Η συσκευή κοστίζει περίπου 1.800 $.

Δείτε επίσης: Καλοκαίρι και κυβερνοεπιθέσεις: Πώς θα παραμείνετε ασφαλείς

5. K-iPhone

Top 10 Secure Phones για το 2024

Η KryptAll προσφέρει ένα iPhone αλλά με έμφαση στην ασφάλεια των δεδομένων. Η συσκευή διαθέτει διαφορετικό firmware και τη δική της εφαρμογή VoIP για πλήρως κρυπτογραφημένες κλήσεις.

Ακόμη και η KryptAll και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τις συνομιλίες.

6. Sirin Labs Finney U1

Το Sirin Labs Finney U1 υποστηρίζεται από την τεχνολογία blockchain. Είναι επίσης γνωστό ως το πρώτο smartphone στον κόσμο που προστατεύεται από κυβερνοαπειλές μέσω των δυνατοτήτων blockchain. Το smartphone τρέχει μια τροποποιημένη έκδοση του Google Android με ενσωματωμένο σύστημα αποτροπής εισβολής (IPS). Υποστηρίζει κλήσεις, μηνύματα και emails με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε πραγματικό χρόνο.

7. Solarin της Sirin Labs

Top 10 Secure Phones για το 2024

Στα Top 10 Secure Phones αλλά και στη λίστα με τα πιο ακριβά smartphones ανήκει και το Solarin. Κατασκευασμένο από την ισραηλινή startup Sirin Labs, το Solarin προσφέρει την πιο προηγμένη τεχνολογία απορρήτου (σύμφωνα με την εταιρεία).

Η συσκευή προσφέρει ισχυρή κρυπτογράφηση AES 256-bit, που χρησιμοποιείται και από δυνάμεις ασφαλείας και άμυνας για την προστασία των επικοινωνιών τους. Μπορεί να ενεργοποιηθεί και μέσω ενός φυσικού διακόπτη ασφαλείας στο πίσω μέρος της συσκευής.

Επιπλέον, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με οθόνη IPS LCD 5,5 ιντσών, τσιπ Snapdragon 810 και κάμερα 23,8 megapixel στο πίσω μέρος.

8. Bittium Tough Mobile 2

Για απόλυτα ασφαλείς επικοινωνίες, επιλέξτε το Bittium Tough Mobile 2. Το smartphone κατασκευάζεται στη Φινλανδία και έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά με γνώμονα την ασφάλεια. Τρέχει μια βελτιωμένη έκδοση Android 11 (και νεότερη) και τροφοδοτείται από Qualcomm Snapdragon 670 SoC.

Το smartphone είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία Bittium Secure Call που επιτρέπει φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο.

Επίσης, αποτρέπει την παραβίαση hardware και την κλοπή δεδομένων.

Δείτε επίσης: Πώς η αρχή zero-trust ενισχύει την ασφάλεια στην απομακρυσμένη εργασία

9. Blackphone 2

Top 10 Secure Phones για το 2024

Ακολουθεί το Blackphone 2, που αναπτύχθηκε από τη Silent Circle. Βασίζεται στο Silent OS, ένα λειτουργικό σύστημα Android που εστιάζει στην ασφάλεια.

Το Blackphone 2 ενσωματώνει τη λειτουργία Silent Space, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν ξεχωριστούς χώρους για προσωπική και επαγγελματική χρήση.

Επιτρέπει κρυπτογραφημένη επικοινωνία με αθόρυβη κλήση και ασφαλή περιήγηση μέσω του Privacy Meter.

10. Black phone PRIVy 2.0

Τη λίστα με τα Top 10 Secure Phones συμπληρώνει το Blackphone Privy 2.0 που χρησιμοποιεί μια custom έκδοση του Android με το όνομα Silent OS. Προσφέρει κρυπτογραφημένες τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα κειμένου και βιντεοκλήσεις.

Το τηλέφωνο διαθέτει οθόνη 6,53 ιντσών και τροφοδοτείται από ένα chipset MediaTek MT6771.

Υπάρχει σύστημα τριπλής κάμερας στο πίσω μέρος, συμπεριλαμβανομένης μιας κύριας κάμερας 48 megapixel, μιας ultra-wide-angle κάμερας 8 megapixel και μιας κάμερας 5 megapixel. Στο μπροστινό μέρος είναι εγκατεστημένη μια selfie κάμερα 25 megapixel.

Η χρήση του τηλεφώνου απαιτεί συνεχή συνδρομή. Η συνδρομή ενός μήνα ξεκινά από 650 £ και η συνδρομή 12 μηνών ξεκινά από 2000 £.

Δίνει έμφαση στην ασφάλεια των δεδομένων και επιτρέπει να μεταφέρετε με ασφάλεια αρχεία έως και 100 Mb σε άλλους χρήστες silent phone.

Επιπλέον, εφαρμογές όπως το PRIVY Vault και το PRIVY Chat υποστηρίζουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Η Blackphone δεν έχει πρόσβαση στις επικοινωνίες σας και ισχυρίζεται ότι δεν αποθηκεύει κανένα αρχείο καταγραφής δραστηριότητας χρήστη.

Δείτε επίσης: Ενίσχυση της ασφάλειας στις κρίσιμες υποδομές

Secure Phones: Απαραίτητα στη σημερινή εποχή

Συμπερασματικά, η χρήση ενός ασφαλούς τηλεφώνου είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των προσωπικών μας πληροφοριών από απειλές στον κυβερνοχώρο, όπως τα spyware και άλλα malware. Αγοράζοντας την κατάλληλη συσκευή, εφαρμόζοντας διάφορα μέτρα ασφαλείας και ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα τηλέφωνά μας παραμένουν ασφαλή και τα δεδομένα μας εμπιστευτικά. Ας κάνουμε λοιπόν τη συνειδητή προσπάθεια να δώσουμε προτεραιότητα στη χρήση ασφαλών τηλεφώνων στην καθημερινότητά μας. Αυτό όχι μόνο μας προστατεύει αλλά συμβάλλει και στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου διαδικτυακού περιβάλλοντος για όλους. Ας παραμείνουμε σε εγρήγορση και ας κάνουμε ασφαλείς επιλογές όσον αφορά τα smartphone μας.

Πηγή: www.linkedin.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS