ΑρχικήBusinessUber: Συνεργάζεται με την Cruise για δρομολόγια με ρομποταξί

Uber: Συνεργάζεται με την Cruise για δρομολόγια με ρομποταξί

Η Uber υπέγραψε συνεργασία με άλλη μια εταιρεία που προσφέρει ρομποταξί για να παρέχει δρομολόγια χωρίς οδηγό μέσω της εφαρμογής της. Ξεκινώντας από το επόμενο έτος, η Uber θα δίνει την επιλογή για δρομολόγια με ένα από τα αυτόνομα οχήματα της Cruise. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν μια “πολυετή στρατηγική συνεργασία” την Πέμπτη.

Η Uber είχε ήδη συνεργαστεί με την Waymo για αυτόνομα δρομολόγια και ανακοίνωσε μια μακροχρόνια συμφωνία με την εταιρεία αυτόνομων φορτηγών Aurora νωρίτερα φέτος. Η Uber είχε, επίσης, προσφέρει δρομολόγια χωρίς οδηγό με την Motional, πριν η Motional αναστείλει τις υπηρεσίες ρομποταξί τον Μάιο.

Δείτε επίσης: Η παραβίαση δεδομένων της BMW αποκάλυψε στοιχεία 14.000 πελατών

Uber Cruise

Η άδεια της Cruise να μεταφέρει επιβάτες σε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό ανεστάλη επ’ αόριστον τον Οκτώβριο του 2023 από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνιας (California Department of Motor Vehicles). Οι αξιωματούχοι του DMV κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα αυτοκίνητα της Cruise αποτελούσαν “απαράδεκτο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια” στην πόλη. Η Cruise ανέστειλε την υπηρεσία ρομποταξί μετά από ένα περιστατικό που συνέβη τον Οκτώβριο του 2023 όπου ένα όχημα της Cruise παρέσυρε έναν πεζό. Πρόσφατα, όμως, η εταιρεία επανέφερε τα αυτόνομα οχήματα της στους δρόμους, αυτή τη φορά με οδηγούς ασφαλείας. Η εκπρόσωπος της Cruise, Tiffany Testo, δήλωσε ότι η έναρξη της συνεργασίας της με την Uber θα πραγματοποιηθεί αφού η Cruise επαναφέρει την υπηρεσία μεταφοράς χωρίς οδηγό.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικά οχήματα: Πολλά μοντέλα ξεπερνούν τις 5.000 πωλήσεις

Uber ρομποταξί

Στο δελτίο τύπου τους, η Uber και η Cruise δεν ανέφεραν σε ποιες πόλεις θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία των ρομποταξί, αλλά η Tiffany Testo δήλωσε ότι οι χρήστες μπορούν να “αναμένουν” την έναρξη της υπηρεσίας σε μία από τις πόλεις όπου πραγματοποιούνται ελεγχόμενες δοκιμές: το Φοίνιξ, το Ντάλας και το Χιούστον.

Αναμένουμε με ανυπομονησία τη συνεργασία μεταξύ της Uber και της Cruise. Αυτή η συνεργασία έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το μέλλον των αυτόνομων μεταφορών όχι μόνο για την Uber, αλλά και για άλλες εταιρείες του κλάδου. Επιπλέον, αυτή η κίνηση αποτελεί απόδειξη της ραγδαίας προόδου της τεχνολογίας στον τομέα των μεταφορών.

Πηγή: www.theverge.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS