ΑρχικήinetΤο Apple Podcasts χάνει έδαφος - Πιο δημοφιλές το YouTube

Το Apple Podcasts χάνει έδαφος – Πιο δημοφιλές το YouTube

Το Apple Podcasts χάνει τη δημοτικότητά του, καθώς ανταγωνιστές όπως το YouTube και το Spotify κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη των Cumulus Media και Signal Hill Insights.

Apple Podcasts YouTube

To Apple Podcasts ήταν κάποτε η πιο δημοφιλής υπηρεσία podcast. Η ίδια η λέξη προκύπτει από το συνδυασμό “iPod” και “broadcast”. Ωστόσο, η μελέτη αποκαλύπτει ότι το τοπίο του podcast έχει αλλάξει δραματικά από τότε που η εταιρεία το ανακοίνωσε το 2005 με την κυκλοφορία του iTunes 4.9. Το YouTube είναι πλέον η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για podcast στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το 31% των ερωτηθέντων να το αναφέρει ως κύρια επιλογή. Το Spotify είναι δεύτερο με 21%, ενώ το Apple Podcasts έρχεται τρίτο με μόλις 12%.

Δείτε επίσης: Spotify: Οι χρήστες μπορούν τώρα να αφήνουν σχόλια σε podcast

Αρκετοί παράγοντες έχουν συμβάλει στη μείωση της δημοτικότητας του Apple Podcasts. Αρχικά, το Apple Podcasts δεν παρήγαγε άμεσα έσοδα για την εταιρεία. Το 2021, η Apple εισήγαγε συνδρομές podcast για πρώτη φορά. Επιπλέον, τα Apple Podcasts δεν ήταν διαθέσιμα σε συσκευές Android ή Windows, περιορίζοντας την απήχησή τους.

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 6 hours ago

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να έχει παίξει ρόλο είναι η αυξανόμενη δημοτικότητα των βίντεο podcast, που έχει δώσει προβάδισμα σε πλατφόρμες όπως το YouTube, ενώ το Apple Podcasts δεν έχει δείξει καμία διάθεση να προωθήσει βίντεο.

Δείτε επίσης: Το Spotify φιλοξενεί 250.000 βίντεο podcast το 2024

Ωστόσο, παρά την πτώση, το Apple Podcasts είναι προεγκατεστημένο σε όλες τις συσκευές της Apple, το οποίο σημαίνει ότι εξαρχής έχει μια δυνητικά μεγάλη βάση χρηστών. Όπως και να έχει, η Apple μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσει τη στρατηγική της, εκσυγχρονίζοντας την εφαρμογή και δίνοντας έμφαση στο περιεχόμενο βίντεο.

Στο iOS 18, η εφαρμογή Podcasts της Apple εμφανίζει πλέον chapter segments ενός podcast, διευκολύνοντας την περιήγηση στο περιεχόμενο ήχου. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν σημαντικές νέες δυνατότητες podcast στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Δείτε επίσης: YouTube Music: Δεσμεύεται για τη βελτίωση του Podcast

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στα podcast για ψυχαγωγία, εκπαίδευση και πληροφορίες, είναι απαραίτητο για πλατφόρμες όπως το Apple Podcasts να συμβαδίζουν με τις μεταβαλλόμενες συνήθειες των καταναλωτών προκειμένου να παραμείνουν relevant. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την επένδυση σε πιο εξατομικευμένες προτάσεις και τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας χρήστη.

Συνολικά, ενώ η Apple μπορεί να αντιμετωπίζει ορισμένες προκλήσεις για να διατηρήσει τη θέση της ως η κορυφαία πλατφόρμα podcast, εξακολουθεί να έχει ισχυρά θεμέλια και δυνατότητες να παραμείνει σημαντικός παίκτης στον κλάδο. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς προσαρμόζεται και ανταγωνίζεται με άλλες πλατφόρμες και πώς αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν το συνολικό τοπίο του podcasting.

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS