ΑρχικήUpdatesΤο Picture-in-Picture του Google Meet θα ενεργοποιείται αυτόματα 

Το Picture-in-Picture του Google Meet θα ενεργοποιείται αυτόματα 

Τώρα, το Picture-in-Picture θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν αλλάζετε καρτέλες κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Google Meet.

Google Picture-In-Picture

Η ενημέρωση του Google Meet Picture-in-Picture είναι απλή, σίγουρα όμως υπάρχει βελτίωση στην εμπειρία χρήσης. Η ενημέρωση αυτή θα εξασφαλίσει ότι η συνάντησή σας παραμένει ορατή και προσβάσιμη σε περιπτώσεις που χρειάζεται να κρατήσετε σημειώσεις, να δείτε έγγραφα και άλλα.

Το Google Meet παρουσίασε πέρσι μια αναβαθμισμένη εμπειρία Picture-in-Picture (PiP) για το Chrome σε υπολογιστές, ενώ πριν, έπρεπε να την ενεργοποιήσετε χειροκίνητα από το μενού.

Δείτε επίσης: Το Gemini μπορεί τώρα να σας βοηθάει με τα draft στο Gmail

Η Google ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία Google Meet δεν θα απαιτεί πλέον από τους χρήστες του Chrome να πατούν το κουμπί Picture-in-Picture (PiP) κάθε φορά που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή. Αντίθετα, η λειτουργία θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο χρήστης ανοίγει μια διαφορετική καρτέλα.

Η λειτουργία Picture-in-Picture είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να εμφανίζετε μια μικρή, μετακινούμενη έκδοση της διεπαφής (UI) του Google Meet, το οποίο επικαλύπτει οποιοδήποτε περιεχόμενο περιηγείστε.

Η λειτουργία Picture-in-Picture είναι διαθέσιμη μόνο σε υπολογιστή και μόνο μέσω του Google Chrome. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υπάρχει έλεγχος από τον διαχειριστή για αυτή τη δυνατότητα.

Δείτε επίσης: Qilin ransomware: Κλέβει credentials από τον Chrome browser

Αυτή η νέα λειτουργία ενεργοποιείται από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να την απενεργοποιήσετε πατώντας το εικονίδιο “Πληροφορίες ιστότοπου” αριστερά από τη διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεων. Για να την απενεργοποιήσετε πρέπει να πατήσετε το “Αυτόματη λειτουργία Picture-in-Picture”

Google Meet PiP

Η λειτουργία αυτή κυκλοφορεί σήμερα και θα είναι πλήρως διαθέσιμη τις επόμενες εβδομάδες και θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους χρήστες Google Workspace, σε συνδρομητές Workspace Individual και σε χρήστες με προσωπικούς λογαριασμούς Google που χρησιμοποιούν το Chrome Desktop.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Διόρθωση νέας zero-day ευπάθειας

Αυτή η ενημέρωση είναι πολύ χρήσιμη, ιδιαίτερα αν σας αρέσει να κάνετε πολλές δουλειές ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να διατηρείτε τη συνάντηση ενεργή και ορατή ενώ ασχολείστε με άλλα πράγματα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS